8 x de mooiste wintersport bestemmingen

8 x de mooiste wintersport bestemmingen

Voor goede wintersport bestemmingen in Europa kun je naar veel verschillende landen toe. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland: al deze landen hebben prachtige wintersport bestemmingen met mooie skigebieden. Al deze landen en wintersport bestemmingen hebben hun eigen voor- en nadelen. In deze tekst gaan wij het daarom hebben over de top 10 wintersport bestemmingen. Zo wordt het makkelijker om een goede bestemming te vinden voor de komende wintersport vakantie. Zowel grote en bekende skigebieden als de minder bekende en kleine wintersport bestemmingen zullen in deze tekst aan bod komen. De prijzen in de gebieden, de grootte van de gebieden en het aantal kilometer reizen: alles wordt vergeleken.

Val d’Isère in Frankrijk

In dit gebied in Frankrijk is er wel 300 kilometer aan pistes te vinden. Zowel voor de echte beginners als de gevorderde wintersporters is hier genoeg te beleven. Van brede blauwe pistes tot aan extreme en lastige off-piste routes: het is hier allemaal te vinden. Voor een skipas van vijf dagen betaal je in dit gebied zo’n 260 euro als volwassene. Het hoogste punt in dit gebied is 3456 meter hoog en het laagste punt bevindt zich op 1550 meter hoogte. Er zijn ongeveer tachtig skiliften aanwezig in dit gebied, wat aan de krappe kant is. Het skigebied is echter wel wat kleiner, dus heel veel meer liften zijn niet nodig. Vanaf Utrecht is het naar dit skigebied in Frankrijk ongeveer 1060 kilometer rijden. Hierdoor is het goed te doen met de auto. Als wintersportbestemming is dit dan ook een zeer goede optie.

Les Trois Vallées in Frankrijk

Een andere wintersport bestemming in Frankrijk is het gebied ‘Les Trois Vallées’. Dit skigebied wordt door de meeste mensen gezien als de beste wintersport bestemming in Frankrijk. Van alle wintersport bestemmingen in de wereld heb je hier namelijk vrijwel het grootste aaneen gelegen skigebied. Bijna 600 kilometer aan skigebied is hier te vinden. Het hoogste punt bevindt zich op 3230 meter waardoor er vrijwel gegarandeerd sneeuw zal liggen. Dit gebied beschikt over ongeveer 140 skiliften. Vanaf Utrecht is het met de auto 1095 kilometer rijden naar het skigebied. Dit is dus ook prima te doen met de auto. Zeker met alle spullen die mee moeten, is dit erg handig. Als volwassene kost een skipas voor vijf dagen ongeveer 300 euro in het hoogseizoen.

Het Zillertal in Oostenrijk

Met 220 euro voor vijf dagen skiën als volwassene, is dit gebied iets goedkoper dan de andere twee. Het hoogste punt bevindt zich in deze skigebieden op 3250 meter waardoor ook hier de kans op een dik pak sneeuw hoog is. Met bijna 440 kilometer aan pistes is ook deze wintersport bestemming een van de grotere. Vanaf Utrecht naar het Zillertal in Oostenrijk hoef je maar 960 kilometer te rijden, wat weer een stukje dichterbij is dan de skigebieden in Frankrijk. Voor wintersport bestemmingen waarbij de après-ski een belangrijk onderdeel is van de vakantie, is dit de beste wintersport bestemming om te bezoeken.

Matterhorn Zermatt in Zwitserland

Zermatt is een erg mooi en gezellig dorp in Zwitserland waar mensen heen gaan voor een gezellige wintersport bestemming. Wel is dit een relatief duur gebied om op wintersportvakantie te gaan. In totaal beschikt deze wintersport bestemming over 320 kilometer aan pistes. Er zijn veel off-piste mogelijkheden, waardoor met name gevorderden veel plezier kunnen beleven in dit gebied. Het ligt met het hoogste punt op 3820 meter hoog in de Alpen, waardoor ieder jaar sneeuw valt. Voor vijf dagen betaal je als volwassene ongeveer 320 euro aan een skipas in het hoogseizoen. In het gezellige Zermatt kun je na het skiën wel goed terecht voor een gezellige après-ski.

Val Gardena in Italië

Val Gardena in Italië is voor mensen die op zoek zijn naar wat kleinere wintersport bestemmingen. Met het hoogste punt op 2518 meter en 175 kilometer aan pistes is dit een klein skigebied. Vanaf Utrecht is het zo een 995 kilometer rijden. maar het is ook zeker mogelijk om te vliegen voor niet al te veel geld. Voor alle wintersporters is er hier goed te genieten van het skigebied, want er is voldoende piste voor beginners, gemiddelde wintersporters en gevorderden. Voor een skipas van vijf dagen betaal je als volwassene 250 euro. Het is dus ook zeker niet de duurste wintersport bestemming die er is.

Les Arcs in Frankrijk

Frankrijk is erg populair voor wintersport bestemmingen en dat is te merken door de vele gebieden waar het skiën mogelijk is. In Les Arcs in Frankrijk is er 200 kilometer aan pistes af te leggen. Het hoogste punt bevindt zich op 3200 meter, waardoor ook hier weer veel sneeuw valt ieder jaar. Dit gebeid is om meerdere redenen erg populair onder wintersport vakantiegangers. Voor een rustige vakantie is dit dan ook geen goede wintersport bestemming. Les Arcs sluit aan op een aantal andere skigebieden die een stuk rustiger zijn en daardoor ook geschikt voor mensen die de rust willen opzoeken.

Les Quatre Vallées in Zwitserland

Het hoogste punt in dit gebied ligt op 3330 meter. Voor een skipas betaal je in het hoogseizoen als volwassene rond de 300 euro voor vijf dagen. Er is een totaal aan pistes van zo een 410 kilometer. Met name voor gevorderde wintersporters is dit een geschikt gebied. Het bestaat namelijk uit ruim 202 kilometer aan pistes voor gevorderde wintersporters. Beginnende wintersporters hebben het ook zeker niet slecht met 107 kilometer aan pistes. Er zijn wel maar 70 skiliften te vinden in dit gebied, terwijl het een erg populair gebied is om naartoe te reizen als wintersport bestemming. Hierdoor is het er altijd druk en staan er vaak lange wachtrijen bij de skiliften.

Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk

Goede wintersport bestemmingen voor gezinnen met kinderen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk is er toevallig één van. Dit gebied is een wat duurder skigebied dat er vooral op gericht is om met het gezin naartoe te gaan. Mensen die voor goede kwaliteit gaan, komen vaak naar dit skigebied. Hierdoor is het dus wel wat prijziger dan andere skigebieden. In het hoogseizoen betaal je als volwassene voor een skipas ongeveer 240 euro voor vijf dagen.

Ben jij wel eens op wintersport geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *