10 tips voor je bezoek aan Wadi rum

10 tips voor je bezoek aan Wadi rum

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan? Dan heb ik de ultieme tip voor je! De kans bestaat dat je het niet kent, maar Wadi Rum is een van de meest bijzondere natuurwonderen in de wereld. Je vindt de Wadi Rum in Jordanië en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar wat is het dan precies? Dat zal ik je haarfijn uitleggen. Wadi Rum is namelijk een woestijn met een rijke geschiedenis. De woestijn is zo enorm populair, vanwege het feit dat dat het een prachtige vallei heeft met rotswanden van zandsteen. Dat is niet alles, want als het je leuk lijkt, is het ook nog eens mogelijk om op deze prachtplek te overnachten. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je een aantal tips weten voor je bezoek aan Wadi Rum? Dan raad ik je aan om snel verder te lezen. 

1.   Ontdek Lawrence’s Spring

Als je van plan bent om naar Wadi Rum te gaan, is er een attractie die je absoluut niet mag missen. Ik heb het namelijk over Lawrence’s Spring. Maar wat is dit dan precies? De Lawrence’s Spring is een waterbron waarmee Lawrence of Arabia zijn dorst leste op het moment dat hij gedurende de Eerste Wereldoorlog meevocht tijdens de Arabische Opstand tegen het Ottomaanse Rijk. Je zou dus kunnen zeggen dat deze plek een rijke geschiedenis heeft. Dat is eigenlijk al duidelijk gezien het feit dat deze waterbron is al eeuwenoud is. Je moet je maar eens voorstellen  dat de waterbron zelfs al gebruikt door karavanen. Karavanen die van Arabië naar het oosten trokken hebben dus enorm vaak gebruik gemaakt van deze waterbron.

2.   Bezoek de Seven Pillars of Wisdom

Een andere attractie die absoluut niet vergeten mag worden, is de Seven Pillars of Wisdom. Het gaat hier om een rots die is afgeleid is van een boek. Je zult je misschien afvragen om welk boek het gaat, maar dat is eigenlijk enorm vanzelfsprekend. Het boek heet namelijk letterlijk  Seven Pillars of Wisdom (Zeven zuilen van wijsheid). Maar waarom is de rots dan vernoemd naar dit boek? Dit heeft te maken met het feit dat Lawrence of Arabia over zijn ervaringen in Wadi Rum schreef.

3.   Vergeet de Khazali-kloof niet

Ook de Khazali-kloof is enorm bekend. Dit is dus ook iets wat je niet kan overslaan, als je in Jordanië bent. Het gaat hier om zowel een lange als een smalle kloof. Je zult er ook rotswanden vinden met een groot aantal aan rotstekeningen en inscripties. Je zult je ogen gegarandeerd uitkijken als je hier bent. Het is wel belangrijk om te weten dat je slechts de eerste 100 tot 150 meter van de Khazali-kloof te voet kunt verkennen. Wil je nog verder gaan? Dan heb je klimvaardigheden en een klimuitrusting nodig.

4.   Ken jij de Um Fruth rotsbrug al?

Een ander pareltje is de Um Fruth rotsbrug. Dit is een bijzonder natuurwonder en ook een perfecte plek om foto’s te maken. Het is een brug die natuurlijk is gevormd en zo’n 15 meter boven de woestijnbodem hangt. Je hoeft niet bang te zijn dat het klimmen moeizaam gaat, want er is alles aan gedaan om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Goed om te weten is dat de rots relatief smal is, dus dat is iets waar je rekening mee zal moeten houden. Je hebt een beeldig uitzicht over de bergen hier, dus ook als je geen fanatieke klimmer bent, is dit de moeite waard.

5.   Boek tours en excursies via hotels

Het is natuurlijk logisch dat je niet allerlei verschillende plekken wilt verkennen zonder er enige achtergrondinformatie over te weten. Daarbij kun je ook niet zomaar overal komen zonder guide. Daarom is het aan te raden om sowieso een aantal excursies en hotels te boeken, als je van plan bent om naar Wadi rum te gaan. Wie weet er nou beter waar je heen moet dan de locals? Vaak kun je via je accommodatie makkelijk tours en excursies boeken, dus vraag vooral na wat de mogelijkheden zijn aan de informatiedesk.

6.   Houd rekening met weinig bereik

Een andere belangrijke tip is dat je er rekening mee moet houden dat je waarschijnlijk niet zoveel bereik hebt bij Wadi Rum. Het is natuurlijk een woestijn en de kans is dus klein dat je een zendmast in de buurt zult hebben. Het kan zijn dat je een kamp vindt met WiFi, maar dit is niet iets waar je zomaar vanuit kunt gaan.

7.    Draag kleding volgens de normen en waarden

Het is goed om je te beseffen dat je hier niet in Nederland bent. Je kunt op deze plek niet dragen wat je in Nederland zou dragen, dus houd hier rekening mee. Dit is uit respect, maar ook over het algemeen voor je eigen veiligheid. Het is belangrijk dat je je lichaam zo min mogelijk laat zien door deze kleding.

8.    Houd voldoende rekening met het weer

Vergeet niet dat het weer tijdens ieder jaargetijde hier heel anders is. Het is dus belangrijk dat je dit van tevoren goed checkt. In de zomer is het namelijk extreem warm. Denk aan temperaturen van rond de 40 graden. Ga je hierheen in de winter? Dan kun je soms zelfs rekenen op vriestemperatuur. Onderschat het weer dus niet.

9.    Blijf zo lang mogelijk wakker

Aangezien de Wadi Rum zo’n ongelooflijk mooie plek is, is het zeker de moeite waard om sommige dagen wat langer wakker te blijven. Waarom? Omdat zowel in de avond als in de nacht er een prachtige sterrenhemel op je staat te wachten. Hoe je in Nederland soms een sterrenhemel ziet met slechts enkele sterretjes, is dit hier wel anders. Je kan soms wel duizenden sterren zien, maar ook aan vallende sterren is er hier geen gebrek. Als je een beetje geluk hebt, kun je zelfs de melkweg zien. Dat is een paar uur minder slaap in de nacht echt wel waard.

10.                 Plan een kamelentocht of wandeltocht in

Als je in de woestijn bent, kun je natuurlijk niet een kamelentocht of wandeltocht overslaan. Dit zijn dingen waar woestijnen over het algemeen bekend om staan. Dus als je dit graag wilt doen, plan dit dan op tijd. Vaak zijn dit dingen waar veel animo voor is, dus wacht hier niet te lang mee.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *