Een vriendinnenweekend om nooit te vergeten

Een vriendinnenweekend om nooit te vergeten

Yes! Jij hebt de leukste vriendinnengroep van Nederland. Jullie willen je vriendschap vieren en samen een vriendinnenweekend weg plannen. Uit de datumprikker is een weekend gekomen wanneer jullie allemaal kunnen. Nu komt het leukste gedeelte: het plannen van jullie vriendinnenweekend. Er zijn superveel leuke opties om jullie vriendinnenweekend tot een groot succes te maken. Het hangt natuurlijk een beetje af van hoe groot jouw vriendinnengroep is en wat jullie leuk vinden. Ik help je graag met een aantal tips voor een geslaagd vriendinnen weekend

Vriendinnenweekend in Nederland

In de afgelopen twee jaar zijn weekendjes weg in Nederland weer populairder geworden onder Nederlanders. Door de coronacrisis hebben we ons eigen land weer herontdekt. Ik ben ook regelmatig op pad gegaan om van de Nederlandse pracht en praal te genieten. Ook voor een vriendinnenweekend zijn er veel leuke plekken in Nederland. Je kunt met je vriendinnen heerlijk gaan wandelen of naar de spa op de Veluwe. Of kies je liever voor een vriendinnenweekend in een stad zoals Maastricht of Groningen? Nederland heeft ontzettend veel mooie plekken om samen met jouw vriendinnen te ontdekken.

Vriendinnenweekend in het buitenland

Je kunt ook van je vriendinnenweekend een korte vakantie maken. Pak de auto en rijd naar een mooie bestemming in Europa. Dit hoeft qua reistijd niet eens verder te zijn dan een bestemming in Nederland. Vanaf Rotterdam is Groningen verder rijden dan Antwerpen. Voor een vriendinnenweekend zijn de steden net over de grens uitermate geschikt. In België of Duitsland hebben jij en je vriendinnen toch een beetje een vakantiegevoel. Een vriendinnenweekend nog verder weg is ook nog een optie. Met het vliegtuig of met de auto kun je veel leuke bestemmingen in Europa bezoeken zoals Valencia of Boedapest. Het is dan wel aan te raden om ook nog een vrijdag of een maandag aan jullie vriendinnenweekend vast te plakken. Dan is de verhouding reistijd en vrije tijd op jullie bestemming nog de moeite waard.

Gezellig uiteten

Wat is er nu gezelliger tijdens een vriendinnenweekend dan samen uit eten gaan? Samen kun je uitgebreid genieten van het voortreffelijke eten van een restaurant naar jullie keuze. De gezellige omgeving van een restaurant biedt de perfecte gelegenheid om nieuwe herinneringen te maken met je vriendinnen. Na een dagje uit tijdens jullie vriendinnenweekend is het fijn dat niemand hoeft te koken, maar iedereen aan kan schuiven bij het restaurant. Er wordt heerlijk voor jullie gekookt en afgewassen.

Zelf uitgebreid koken

Samen uiteten gaan is heel gezellig, maar als je iedere dag uiteten gaat wordt het minder bijzonder. Daarnaast vinden veel mensen het ook gezellig om samen uitgebreid te koken. Spreek tijdens je vriendinnenweekend af dat iedereen in groepjes een gang maakt voor een uitgebreid diner. Door samen te koken leer je weer nieuwe gerechten proeven en bereiden. Spreek met je vriendinnen van tevoren een dresscode af en neem wat mooie versiering mee op jullie vriendinnenweekend. Op deze manier kun je genieten van een leuke avond in alle privacy met je eigen vriendinnen. Zelf uitgebreid koken is ook een leuke optie als je vriendinnengroep weinig geld te besteden heeft. Zelf uitgebreid koken is ook een fijne optie als je vriendinnenweekend tijdens een lockdown plaats vindt. Je kunt dan eten afhalen bij een restaurant, maar je kunt het dan net zo goed zelf klaarmaken. Een zelfgekookt diner wordt geheid een succes!

Huur een silent disco set

Ik vind het altijd heerlijk om samen met mijn vriendinnen te dansen. Tijdens een vriendinnenweekend is dat een van de dingen die niet mag ontbreken. Wanneer je een huis ergens huurt moet er vaak ook rekening worden gehouden met de omgeving. Harde muziek draaien is dan niet zo gepast. Een silent disco is een perfecte oplossing om toch samen te kunnen dansen. Je kunt koptelefoons, een zender en een discobal huren voor vaak een zacht prijsje. Een silent disco tijdens je vriendinnenweekend wordt een superleuke ervaring en er wordt niemand lastig gevallen met harde muziek.

Ga naar een spa

Tijdens je vriendinnenweekend wil je natuurlijk ook heerlijk ontspannen. Wat de bestemming van jullie vriendinnenweekend ook wordt, er is altijd wel ergens een spa in de buurt. Boek een dagje spa met je vriendinnen om heerlijk tot rust te komen. Probeer samen verschillende sauna’s uit en wie weet wordt er ook een massage geboekt. In een spa kun je de hele dag tussen alle sauna’s door gezellig kletsen. Ondertussen zorgen jullie goed voor je huid en je lichaam. Tegen de tijd dat jullie terugkomen van jullie vriendinnenweekend is iedereen volledig ontspannen.

vriendinnenweekend

Maak een mooie lange wandeling

Ik kan het woord haast niet meer horen: wandelen. Tijdens alle lockdowns hebben we wat afgewandeld met zijn allen. Toch is dit wel echt een tip van mij! Met vriendinnen wandelen is zo anders dan alleen of met je vaste partner elke dag hetzelfde rondje lopen. Een wandeling tijdens je vriendinnenweekend is heel prettig. Door een mooie wandelroute uit te zoeken verken je gelijk de omgeving van waar jullie logeren. Een wandeling is een perfecte activiteit om gezellig bij te kletsen terwijl iedereen ook lekker wat beweging en frisse lucht krijgt. Binnen Nederland raad ik een mooie bos- of strandwandeling aan. Als jullie een vriendinnenweekend in het buitenland plannen doe dan wat onderzoek welke plekken geschikt zijn voor een wandeling. Misschien maken jullie er wel een sportief vriendinnenweekend van en wordt het een bergwandeling!

Hou een filmavondje

Boek een huisje voor jullie vriendinnenweekend met een mooie grote televisie of neem zelf een beamer mee. Koop alle filmsnacks die jullie hartje begeert en wat lekkers te drinken. Neem eventueel wat extra dekentjes en kussens mee, zodat iedereen comfortabel zit. Kies vervolgens een of twee heerlijke klassieke films die jullie vroeger altijd keken. Mijn vriendinnengroep is bijvoorbeeld nog steeds enorm fan van High School Musical. Niks is er leuker dan tijdens je vriendinnenweekend samen op de bank kruipen en genieten van jullie meest nostalgische films!

Zoek typische activiteiten uit de omgeving

Zoek ook eens wat typische activiteiten in de omgeving van de locatie van jullie vriendinnenweekend! Wordt de bestemming Zeeland? Dan kun je heel leuk oesters eten of oude steden en dorpen bezoeken. Wordt het toch liever Drenthe? Neem dan eens een kijkje bij een hunebed of breng een bezoekje aan Kamp Westerbork. Wanneer jullie vriendinnenweekend in het buitenland plaatsvindt zijn er vaak ook veel lokale activiteiten te doen. Bezoek de leukste eettentjes in Antwerpen, of ga naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Hoe dan ook zijn er onwijs veel leuke dingen te doen tijdens een vriendinnenweekend!

Heb jij wel eens een vriendinnenweekend?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *