Het lekkerste authentieke Vietnamese loempia recept

Het lekkerste authentieke Vietnamese loempia recept

Het is superleuk om zelf een Vietnamese loempia loempia te maken. In eerste instantie lijkt het idee je misschien een beetje moeilijk: hoe kun je nou zelf een Vietnamese loempia loempia maken? Een Vietnamese loempia ligt bij de meeste mensen goed, want ze zijn natuurlijk ook erg lekker. Als je zelf een Vietnamese loempia gaat maken, dan wil je natuurlijk dat hij lijkt op de smaak die je vind bij de loempia’s uit de kraampjes. Je hoeft je echter helemaal geen zorgen te maken over je kookkunsten, het is namelijk een eitje om zelf een Vietnamese loempia te maken.

Over het Vietnamese loempia loempia recept

Als je deze Vietnamese loempia eenmaal zelf een keer gemaakt hebt, dan zul je waarschijnlijk moeten lachen dat je je ooit zorgen maakte over de moeilijkheidsgraad van dit recept. In deze blog word je stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een Vietnamese loempia kunt maken. Denk hierbij aan de voorbereiding, het maken van de springrolls, het bakken en het maken van de Vietnamese saus.

Frituurolie voor het maken van een Vietnamese loempia

Voor het maken van deze loempia’s kun je normale frituurolie gebruiken. Kies liever voor de volledige plantaardige olie, want deze bevat een stuk minder verzadigde vetten en heeft een neutrale geur zodat je huis niet gaat ruiken naar frituurolie.

Welke ingrediënten heb je nodig om Vietnamese loempia’s te maken?

Met dit recept kun je 10 loempia’s maken. Hiervoor heb je diverse ingrediënten nodig, die je allemaal gewoon bij de supermarkt kunt halen. Wil je je Vietnamese loempia precies laten lijken op de smaak van de loempia’s in het kraampje? Dan kun je het beste naar de toko gaan, de ingrediënten daar geven je Vietnamese loempia die authentieke Vietnamese smaak.

Benodigdheden voor het maken van een Vietnamese loempia

Om 10 Vietnamese loempia’s te kunnen maken, heb je ten eerste 10 ontdooide loempiavellen nodig. Deze kun je vinden in het vriesvak in de supermarkt of toko. Daarnaast heb je 25 gram glasnoedels nodig, deze noedels zijn ongekookt. Heb je liever gekookte glasnoedels? Kies dan voor 100 gram gekookte noedels. Verder heb je 200 gram kipfilet of kipdijfilet nodig. Het liefst kies je voor kip gehakt. Qua specerijen zijn een beetje zout en peper altijd erg handig. Olijfolie is ook een must voor dit recept, evenals 50 gram julienne wortels. Andere groenten die je voor dit recept kunt gebruiken zijn 50 gram taugé en 50 gram prei. Zorg ervoor dat deze prij goed fijn gesneden of gehakt is. Om de smaak van de Vietnamese loempia te versterken gebruik je een kippenbouillonblok voor een halve of een hele liter. Je gebruikt een 3 liter fles plantaardige frituurolie om te bakken, en een losgeklopt ei om de loempia’s mee te bestrijken voor het frituren. Tenslotte is het natuurlijk ook een must om een goed werkende frituurpan in huis te hebben.

De bereiding van de Viatnamese loempia

Het maken van een Vietnamese loempia is een fluitje van een cent. Hieronder vind je een handig stappenplan zodat je de loempia in een handomdraai kunt maken. Heerlijk als snack, en super makkelijk om te maken! Met dit recept creëer je in een halfuurtje 10 heerlijke loempia’s. Ze doen het goed als snack bij verjaardagen, bij een Vietnamese maaltijd als bijgerecht of gewoon ’s avonds als jij en je partner een filmpje op de bank kijken.

Bereiding van de glasnoedels

Voor het maken van een Vietnamese loempia dien je als eerste de glasnoedels te bereiden. Lees de gebruiksaanwijzing van de noedels en laat ze weken zoals in de instructie wordt aangegeven. Vervolgens kun je de noedels met koud water afspoelen en dien je ze goed uit te lekken. Ten slotte kun je de glasnoedels (ook wel rijstvermicelli genoemd) in stukken van 2 centimeter snijden.

Kip prepareren voor in een Viatnamese loempia

Kip is een belangrijke smaakmaker voor een Vietnamese loempia. Voor dit recept gebruik je kipdijfilet, wat je in een hakmolen of keukenmachine fijn maalt. Als je hiermee klaar bent, dan kun je het kruiden met wat zout en peper, waarna je de kip in een koekenpan verhit met olijfolie gaar bakt. Voor dit recept kun je ook ongekruid kipgehakt gebruiken. In dat geval hoef je de kip niet verder te malen en kun je meteen verder naar het kruiden en bakken. Als de kip gaar gebakken is, voeg je de prei, taugé, glasnoedels en wortel toe. Deze groenten bak je ongeveer twee minuten mee, want op deze manier blijft de groente lekker knapperig en gaan de vitaminen niet verloren. Het belangrijkste aan de groenten bereiden is dat je ervoor zorgt dat het vocht van de groenten verdampt is. Hierna kun je het bouillonblokje verkruimelen, en doe je het in de vulling van de Vietnamese loempia.

Verdeel de vulling

Nadat je de vulling klaargemaakt hebt, pak je een loempiavel. De andere loempiavellen kun je het beste onder een natte theedoek bewaren. Leg het loempiavelletje met de punt naar je toe. Daarna leg je 2 eetlepels met vulling in het midden van het velletje neer, maar zorg ervoor dat een kwart van beide uiteinden vrij blijven. Vervolgens kun je de zijkanten over de vulling vouwen. Hierbij pak je de bovenste punt van het vel, en leg je deze over de vulling heen. Vouw de loempia daarna op. De randen van de Vietnamese loempia dien je met het losgeklopte ei te bestrijken. Vervolg hetzelfde proces met de andere loempiavellen en vulling.

Het frituren van een Vietnamese loempia

In een frituurpan dien je de frituurolie tot 175 graden te verwarmen. Leg de loempia’s in het frituur als deze warm is en bak ze in 5 tot 6 minuten goudbruin. Na 2 minuten bakken kun je ze met een tang omdraaien, want op deze manier wordt de Vietnamese loempia aan beide kanten mooi bruin. Na het bakken laat je de loempia’s even uitlekken op een stukje keukenrol.

Serveer de loempia met Vietnamese chilisaus

Een Vietnamese loempia moet je uiteraard afmaken met wat heerlijk zelfgemaakte chilisaus. Een andere optie is nuoc cham, een Vietnamese dipsaus. Deze kun je zelf maken door water, suiker, limoensap, vissaus, chilivlokken, knoflook en koriander met elkaar te mengen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *