Recept van de lekkerste Vietnamese koffie

Recept van de lekkerste Vietnamese koffie

Tijdens de koude winterdagen is het logisch om de warmte van de zomer te missen. Ook is het logisch dat je de verre reizen mist. In de winter zijn veel mensen aan het werk, waardoor het niet altijd mogelijk is om een reis te maken naar een ver land. Echter is er alsnog een manier waarop je de zomerse dagen in Vietnam naar jouw eigen huis toe kunt brengen. DIt kun je namelijk doen door het lekkere recept voor Vietnamese koffie zelf thuis te maken. Op deze manier kun je zelfs thuis het gevoel hebben dat je op vakantie bent in Vietnam. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij deze lekkere Vietnamese koffie zelf thuis kunt gaan maken!

De populaire Vietnamese ijskoffie Ca Phe Da

De Vietnamese ijskoffie ca phe da is een heel populaire koffiesoort die opvalt door de rijke, volle smaak, maar ook door de manier waarop hij wordt bereid. Het recept voor deze lekkere koffie is vrij eenvoudig. Echter kost het maken van de koffie wel enige tijd en geduld. Wanneer je deze tijd neemt is het mogelijk om de koffie perfect te maken. Ca phe da is een koffie die wordt geserveerd op ijsklontjes met onder in het glas een laagje gecondenseerde melk. De koffie die gebruikt wordt is vaak grof gemalen en donker gebrand. Ca phe da heeft een lekkere cacao-achtige geur.

Maak gebruik van een geschikte filter

Tijdens het maken van de Vietnamese koffie is het belangrijk om gebruik te maken van de geschikte filter om de koffie mee te maken. Deze koffiefilter is namelijk niet hetzelfde als de koffiefilters die in Nederland vaak worden gebruikt. De koffiefilter die je voor dit recept kunt gebruiken, is uiteraard in Vietnam te vinden. Echter is het tegenwoordig ook makkelijk mogelijk om de koffiefilter online te bestellen of in de toko te kopen. De koffiefilter is simpelweg een klein metalen bekertje met onderin gaatjes. Deze past precies op je glas. Vaak krijg je bij het filter ook nog een stampertje waarmee je de koffie kunt aandrukken.

Stap 1: Kies de juiste koffiebonen

De smaak van de Vietnamese koffie hangt voor een groot deel af van de koffiebonen die je gebruikt. Kies daarom voor bonen van hoge kwaliteit die speciaal zijn gebrand voor ca phe da. Deze bonen zijn vaak donkerder dan reguliere koffiebonen, wat bijdraagt aan de rijke smaak van de koffie. Je kunt Vietnamese koffiebonen online bestellen, maar het is ook mogelijk om op zoek te gaan in een toko. Hier kun je deze Vietnamese koffiebonen namelijk ook vaak vinden onder de naam Trung Nguyen.

Stap 2: Maal de koffiebonen fijn

Niets is zo lekker als vers gemalen koffiebonen. Bij het maken van ca phe da is het daarom heel belangrijk om de koffiebonen zelf te malen. Hiervoor kun je gebruik maken van een koffiemolen. Ook is het mogelijk om de koffiebonen zelf met de hand fijn te stampen in een vijzel. Het is van groot belang om de Vietnamese koffiebonen goed fijn te maken. Op deze manier passen ze namelijk goed in het filter. Ook zullen ze hierdoor veel sneller en makkelijker oplossen in het water. DIt scheelt dus weer tijd tijdens het maken van de Vietnamese koffie ca phe da.

Stap 3: Plaats de filter boven een glas of de koffiepot

Zoals hierboven al is gezegd: het is bij het maken van Vietnamese koffie heel belangrijk om gebruik te maken van de juiste koffiefilter. Vietnamese koffie wordt traditioneel gezien namelijk bereid in een koffiepot die ook wel een phin wordt genoemd. Wanneer je zelf Vietnamese ijskoffie wilt gaan maken, is het dus van groot belang om gebruik te maken van de juiste koffiefilter. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de Vietnamese ijskoffie op de juiste manier maakt. In een Vietnamese koffie filter kun je heel gemakkelijk de zogenoemde ‘slow drip’ koffie maken. Dit is de koffiesoort die je nodig hebt voor een ca phe da.

Stap 4: Voeg heet water toe

Nadat je de koffiefilter boven een glas of koffiepot hebt geplaatst, is het tijd om water te koken. Het is belangrijk om voldoende water te koken. Dit kun je in de waterkoker doen, maar het is ook mogelijk om het in een pan te maken. Het hete water zul je toe moeten voegen aan de gemalen koffie in de filter. Hier moet je goed de tijd voor nemen. Het is dus belangrijk om rustig aan het water toe te voegen aan de gemalen koffie. Voeg niet in één keer te veel water toe aan de koffie in de filter. Het is belangrijk om gekookt water te blijven toevoegen. Wanneer het water niet meer kookt kan de koffie snel bitter worden.

Stap 5: Doe gecondenseerde melk in het glas

Ca phe da is speciaal door de gecondenseerde melk. Dit geeft de ijskoffie een lekkere romige smaak. Je kunt deze gecondenseerde melk vinden in de supermarkt, of in de toko. Je hebt maar een paar schepjes gecondenseerde melk nodig. Deze schep je in de onderkant van het glas.

Stap 6: Voeg de koffie en ijsklontjes toe

Nadat je de gecondenseerde melk in het koffie hebt geschept, is het tijd om de koffie en ijsklontjes toe te voegen. Vietnamese koffie wordt vaak geserveerd met een flinke hoeveelheid suiker. Dit draagt bij aan de zoete smaak van de koffie. Voeg daarom een beetje suiker toe aan de koffie. Hoeveel suiker je toevoegt is afhankelijk van hoe zoet je de koffie wilt hebben. Sommige mensen kiezen ervoor om naast de gecondenseerde melk ook nog wat meer melk toe te voegen. Dit maakt de smaak van de koffie nog rijker.

Geniet van de ca phe da

Wanneer je alle moeite hebt gedaan om de ca phe da te maken, is het tijd om van de lekkere Vietnamese koffie te genieten. Wil jij graag Vietnam in jouw eigen huis brengen, is het dus goed om deze ijskoffie soort zelf thuis te maken. Op die manier kun je helemaal het gevoel hebben dat je op vakantie bent.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *