Een vakantie Waddeneilanden boeken, 10 tips

Een vakantie Waddeneilanden boeken, 10 tips

Een vakantie Waddeneilanden doen niet erg veel Nederlanders en dat terwijl deze eilanden zo leuk zijn. De waddeneilanden zijn perfect om even weg van huis te zijn, terwijl het toch vrij dichtbij huis is. Voor mensen die van mooie natuur houden, voor mensen die van rust houden en voor mensen die van zon, zee en zand houden, zijn deze eilanden erg leuk om te bezoeken. Voor een korte vakantie of een weekendje weg zijn deze eilanden perfect. In deze tekst geven wij 10 tips voor het boeken van een fijne vakantie naar de waddeneilanden. Wat is er allemaal te doen en op welke eilanden is wat precies te zien? Lees het in deze tekst.

Ga fietsen door de duinen

De duinen van de waddeneilanden zijn de perfecte locatie om een fietstocht door te maken. Een frisse bries door je haren, mooie natuur, bossen, heidevelden en stranden kun je op ieder waddeneiland vinden. Deze mooie natuur brengt dan natuurlijk ook dieren met zich mee. Verschillende soorten vogels, schapen, Schotse hooglanders, kleine zoogdieren zoals konijnen en zelfs reptielen zijn hier af en toe te bewonderen. Mocht er een te harde wind staan voor een fietstocht – wat op deze eilanden vaak het geval kan zijn – dan is het natuurlijk ook altijd leuk om een wandeling te maken. Tijdens een wandeling is het mogelijk om alle natuur en de bijbehorende dieren nóg een stukje beter te bekijken en in je op te nemen.

Wadlopen op de Waddenzee

Een vakantie Waddeneilanden is niets zonder het welbekende wadlopen. Wadlopen is een perfecte manier om de Waddenzee en het prachtige natuurgebied dat hierbij hoort te bewonderen. De Waddenzee wordt gezien als het grootste nationale park in Europa dat aaneengesloten is. Het Wadlopen overslaan bij een vakantie Waddeneiland kan dus echt niet. Bij eb komt een groot gedeelte van de zeebodem droog te staan en is het mogelijk om hierover te lopen. Kilometers lang lopen over deze modderachtige zeebodem is een perfecte manier om een vakantie op de Waddeneilanden door te brengen.

Fruit plukken in het natuurreservaat

Op Texel is er een natuurreservaat de Hoge Berg. Dit gebied zit vol met wild fruit. Aardbeien, frambozen en andere soorten bessen zijn hier in overvloed te vinden. Bij een wandeling door dit gebied is het plukken van dit fruit dan ook niet te missen. Terug bij het huisje is het dan mogelijk om heerlijk te genieten van het zelf geplukte verse fruit. Het plukken van dit fruit maakt de reis over dit eiland weer nét een stukje leuker en interessanter. Het is natuurlijk ook best bijzonder, want op het vasteland is in Nederland niet vaak wild fruit te vinden dat daadwerkelijk eetbaar is.

Zeehonden spotten op de vakantie Waddeneilanden

Zeehonden zijn erg veel aanwezig op zandbanken en op de Waddenzee. Bij een vakantie Waddeneilanden, kan het spotten van deze mooie dieren dan ook niet ontbreken. Door met een boot over de Waddenzee te varen wordt het spotten van de zeehonden een echte uitdaging. Erg leuk om met kinderen te doen die van dieren houden, maar ook voor volwassenen is dit een zeer leuke activiteit. Bruinvissen zwemmen ook in de Waddenzee, maar deze dolfijnen laten zich niet snel zien. Houd de ogen goed open en spot alle bijzondere zeedieren in dit gebied.

Ga langs bij musea

Bij een vakantie Waddeneilanden hoort natuurlijk ook een bezoek aan één of meerdere musea. Het wrakkenmuseum op Terschelling bijvoorbeeld, is erg populair om een bezoekje aan te brengen. Dit museum zit vol met spannende verhalen en bijzondere schatten die op het zand van Terschelling gevonden zijn. Van zeer oude spullen uit de zeventiende eeuw tot aan nieuwere spullen van een aantal jaar oud: in dit museum is alles over scheepswrakken en schatten te vinden. Bij het bezoeken van deze musea is er veel te leren over de Waddeneilanden. Leren over eilanden die bij Nederland horen is dan ook erg leuk. Niet al te veel Nederlanders brengen een bezoek aan de eilanden, maar als zij dit doen, dan is meer erover leren ook zeker een must.

Vermaak op het strand

Op het strand van onder andere Terschelling is veel te doen. Terschelling beschikt over het breedste strand van heel Europa en er is hier dan ook veel te beleven. Voor een rustige vakantie Waddeneilanden is het zeker mogelijk om te ontspannen op het strand. Wandelen, fietsen en zwemmen wordt veel gedaan op het strand, maar op warme dagen zijn er ook andere dingen die erg leuk zijn om te doen. Op een handdoek in de zon liggen, paardrijden, surflessen nemen of waterskiën: het is allemaal mogelijk. Voor zowel sportieve activiteiten als een rustige dag, zijn de stranden van de Waddeneilanden perfect om te bezoeken tijdens de vakantie Waddeneilanden.

Bezoeken brengen aan de kleine dorpen

De Waddeneilanden zijn geen grote eilanden. Een grote stad is hier dan ook niet te vinden. Oude geveltjes, bijzondere en unieke winkels en producten uit de streek vind je hier wel. Door de kleine dorpjes lopen en alle winkeltjes bekijken is hier erg leuk om te doen. Na een lange wandeling door deze dorpjes, is het dan ook mogelijk om te genieten van een hapje en een drankje op een terras. Voor lokale producten die de mensen zelf hebben gemaakt is een vakantie Waddeneilanden een perfect idee. Op ieder eiland zijn weer andere streekproducten te krijgen.

Ga langs bij alle Waddeneilanden

Doordat de Waddeneilanden geen grote eilanden zijn, hebben mensen deze na een aantal dagen wel volledig gezien. Iets dat veel mensen op hun vakantie Waddeneilanden daarom doen, is eilandhoppen. Zij beginnen op één van de twee uiterste eilanden en vertrekken na een aantal dagen naar het naastgelegen eiland. Na een week of twee zijn zij op alle Nederlandse Waddeneilanden geweest en hebben zij ieder eiland goed kunnen ontdekken. Ieder Waddeneiland is weer net anders en heeft net een andere natuur, andere dorpjes en andere activiteiten die er gedaan kunnen worden. Of je nou gaat voor Texel of Ameland, overal is wel iets te doen. Voor een vakantie Waddeneilanden wordt er daarom altijd aangeraden om alle eilanden een keer te bezoeken en te genieten van alle voordelen van ieder eiland.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *