Op vakantie naar Turkije met kinderen

Op vakantie naar Turkije met kinderen

Als je opzoek bent naar een goedkope vakantiebestemming met een goed klimaat en uitermate vriendelijke locals is Turkije het perfecte land voor jou. Je zal merken dat Turken dol zijn op kinderen en dat het hele land goed is ingesteld op de behoeften van kinderen. Zo zijn restaurants bijzonder kindvriendelijk en zullen de locals altijd proberen om je kinderen aan het lachen te maken. Ook de gunstige prijzen maken dat Turkije een populaire gezinsbestemming is. Turkije is namelijk een van de goedkoopste vakantielanden. Je kunt daarom meer activiteiten ondernemen met je kinderen zonder al teveel geld kwijt te zijn. Ik ga regelmatig op vakantie naar Turkije en om heel eerlijk te zijn kan ik er geen genoeg van krijgen.

De vliegreis naar Turkije

Turkije ligt nog net in Europa en is daarom redelijk dichtbij. Hoeveel tijd je precies kwijt zult zijn aan de vliegreis hangt er met name vanaf naar welke luchthaven je vliegt. Als je bijvoorbeeld vliegt op Antalya, een zeer populaire vakantiebestemming, ben je ongeveer 4 uur aan het vliegen. Het voordeel van vliegen naar Antalya is dat de luchthaven vrij dicht bij de stad ligt. Veel hotels in de Turkse Riviera hebben wel een lange transfertijd. Zit je hotel in Alanya dan zit je soms wel 2 uur in de bus. Zelf vind ik dit eigenlijk het enige nadeel. Een vakantie naar Turkije is namelijk vaak een stuk goedkoper als je naar Alanya of Side gaat.

Vliegen naar Turkije

Kindvriendelijke accommodatie in Turkije

Het is niet moeilijk om kindvriendelijke accommodatie te vinden. De meeste resorts en hotels hebben goede faciliteiten voor kinderen. Op de meeste plaatsen is er een zwembad aanwezig en in veel gevallen is er zelfs een animatie team. Je kunt een hotel boeken, maar voor niet heel veel meer geld kun je ook naar een all inclusive resort gaan.

Bij een all inclusive resort denk je wellicht een een feestvakantie voor jongeren of aan mensen die van hun pensioen genieten. Toch zijn all inclusive resorts ook zeer geschikt voor gezinnen. Het is bijvoorbeeld heerlijk als je even niet na hoeft te denken over het avondeten, alles wordt voor je verzorgd. Bovendien kun je ook kiezen voor een all inclusive resort waar geen gratis alcohol wordt geschonken. Zo zit je niet de hele vakantie tussen feestende jongeren. Voor kinderen is een all inclusive resort ook erg leuk omdat er vaak allerlei activiteiten worden georganiseerd en ze gemakkelijk andere kinderen kunnen ontmoeten. De animatieteams doen tevens altijd ontzettend hun best om jou kindjes de droomvakantie van hun leven te geven.

Veel aandacht voor je kind

Zoals eerder genoemd zijn Turken dol op kinderen. Je moet er dan ook niet vreemd van opkijken als iemand contact zoekt met je kind. Dit kan op allerlei verschillende manieren gebeuren. Ze kunnen proberen je kind aan het lachen te maken, ze kunnen vragen om een foto te maken met je kind en het kan ook voorkomen dat iemand je kind wil knuffelen of aanraken. Dit is allemaal met de beste bedoelingen, maar het kan zeker in het begin een beetje intimiderend overkomen.

Het is wel belangrijk om altijd te onthouden dat de meeste mensen die je tegen zal komen de beste bedoelingen hebben en alleen proberen om je kind een goede vakantie te bezorgen. Toch is het uiteraard altijd goed om voorzichtig te blijven en niemand zomaar alleen met je kind te vertrouwen. Farah stal iedereen’s hart. De taxichauffeur, het personeel in het hotel en de fotograaf waren allemaal gek op haar.

Met kinderen naar Turkije

Beste reistijd voor Turkije

Turkije is een groot land, het klimaat is daarom niet op alle plaatsen hetzelfde. Verder hangt de beste reistijd natuurlijk ook af van welke temperaturen je zelf houdt. Maar over het algemeen is het met name als je kleine kinderen hebt het beste om de zomer te vermijden. Het wordt dan namelijk erg warm in Turkije. Met name als je naar de kust gaat kun je het beste van maart tot mei reizen of in oktober of november. Als je al wat oudere kinderen hebt die goed tegen hitte kunnen, kun je natuurlijk ook gewoon lekker in de zomer gaan. Het is dan wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je voornamelijk je dagen op het strand of aan het zwembad door zal brengen. Uitstapjes zijn nou eenmaal niet zo aantrekkelijk met 40 graden.

Vakantie naar Turkije

Lokale gerechten

Je kunt in Turkije heerlijk, goedkoop en vers eten. Overal waar je komt zijn kleine kraampjes met hapjes, sapjes en lekkernijen. Ook als je in een all inclusive resort verblijft is het absoluut aan te raden om hier en daar wat buiten het resort te eten. Alleen door te eten waar de locals ook eten zal je kennismaken met de echte Turkse keuken. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een lokale groenteboer en koop overheerlijk vers fruit. Ook kun je geen bezoek een Turkije brengen zonder minstens een keer vers sinaasappel of granaatappelsap te drinken dat vers voor je wordt geperst. Je betaald een eurotje voor een glas of beker vol.

Ook uit eten gaan in Turkije is een ware ervaring. Het eten is ontzettend lekker en je zal versteld staan van de lage prijzen. Je kunt met 2 personen een volledige maaltijd nuttigen voor nog geen 20 euro. Als je ook nog twee kinderen bij je hebt ben je in totaal zo rond de 25 euro kwijt voor een heerlijke maaltijd.

Turks eten

Dolfijnen spotten

Als je op vakantie bent in Turkije zal je waarschijnlijk ook een aantal uitstapjes willen doen. Een uitstapje dat geschikt is voor jong en oud is het spotten van Dolfijnen. Je kunt een leuke excursie boeken en een dagje op pad gaan op een boot. De locals weten precies waar de dolfijnen meestal te vinden zijn. Zo heb je een goede kans om dolfijnen in het echt te zien. En het is natuurlijk ook gewoon super leuk om een dagje te varen op de Turkse zee. De gidsen zullen je van alles vertellen over het landschap, over de omgeving en ze kunnen je ook goede tips geven voor andere dingen die leuk zijn om te doen. Zelfs als je geen dolfijnen tegenkomt is een tripje op zee meer dan de moeite waard.

Uitstapje in de natuur

Turkije heeft prachtige natuur, met name als je landinwaarts gaat kom je de mooiste landschappen tegen. Het is dan ook zonde om je hele vakantie alleen maar aan de kust te blijven. Vaak als je een uurtje het land ingaat vanaf de kust kom je al prachtige watervallen, rivieren en grotten tegen. Je kunt een tour boeken met een busje, maar je kunt het landschap ook bijvoorbeeld te paard verkennen.

Excursies boeken

Je reisleiding zal je afraden om excursies te boeken bij een lokaal bureautje. Er wordt vaak gezegd dat je dan niet verzekerd bent. Onzin, als je het mij vraagt. Ik ben al een keer of 6 op vakantie naar Turkije geweest en heb nog nooit iets geks mee gemaakt. Dat terwijl het soms wel de helft van het geld scheelt.

Bezoek een hamam

Als je in Turkije bent, mag een bezoekje aan de hamam eigenlijk niet ontbreken. Een hamam is een Turks badhuis, waar je helemaal in de watten wordt gelegd. Ik ben gek op een zeepsop massage in de hamam maar ik geef wel altijd aan dat ik alleen door een vrouw behandeld wil worden, dat is nooit een probleem. Heerlijk om je vakantie mee te beginnen en ook weer af te sluiten. Ook hier geld: boek dit bij een local en niet bij je reisleiding. Bij een lokaal bureau ben je nooit meer dan 15 euro kwijt.

Ben jij wel eens op vakantie naar Turkije geweest? Wat is volgens jou de ideale reisroute door Turkije?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *