Op vakantie naar Spanje met kinderen

Op vakantie naar Spanje met kinderen

Als je denkt aan een perfecte vakantie met kinderen zijn er een aantal eisen waaraan het land waar je naartoe gaat moet voldoen. Als je opzoek bent naar een land met lekker weer, goed eten, vriendelijke mensen, mooie natuur en kindvriendelijke activiteiten is Spanje het land voor jou. Omdat Spanje een gevarieerd land is kun je er terecht voor zowel een relaxte strandvakantie of juist een avontuurlijke en sportieve vakantie. Of je nou een mooie stad als Barcelona wil bezoeken, een eiland als Ibiza of lekker jezelf terug wil trekken in de bergen, het kan allemaal in Spanje. Zelf ben ik dit jaar naar Mallorca en Valencia geweest. Als je mij vraagt de perfecte vakantie naar Spanje omdat je op elk hoekje wel een speeltuintje had. Farah genoot dus optimaal.

Van luxe villa tot een camping

Spanje is een echt vakantieland. Er komen elk jaar veel toeristen en dit heeft ervoor gezorgd dat er ontzettend veel accommodatie beschikbaar is. Ook kindvriendelijke accommodatie is niet moeilijk te vinden in Spanje. Het is op de website van de plek waar je heen wil gemakkelijk te achterhalen of dit een geschikte plek is om naartoe te gaan met kinderen. Je kunt een luxe villa huren als je wil dat je van alle gemakken bent voorzien tijdens je vakantie. Afhankelijk van je budget kun je zelf een villa huren aan het strand met een prive zwembad.

Vaak zijn de villa’s in Spanje erg groot en hebben ze meerdere slaapkamers, als je samen met vrienden gaat en de kosten deelt hoeft het niet eens zo duur te zijn. Een goedkopere manier om een relaxte vakantie door te brengen is in een all inclusive resort. Je hoeft je niet druk te maken over het avondeten, en er is een animatieteam om je kinderen te vermaken. Ook kun je een leuk huisje huren op een huisjespark en je kunt zelfs een tent huren op een camping.

Plezier voor jong en oud

Een belangrijk onderdeel bij het boeken van accommodatie zijn de faciliteiten van de plek waar je gaat verblijven. Het is voor kinderen belangrijk dat er goede faciliteiten zijn en dat er leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo hoeven ze zich nooit te vervelen. Kijk bijvoorbeeld of er een zwembad aanwezig is, of er dingen worden georganiseerd en of er leuke dingen in de buurt zitten waar je een uitstapje naar kan maken. Als je op vakantie gaat met oudere kinderen is het ook belangrijk om te checken of wifi aanwezig is op de locatie, voor jezelf misschien ook wel handig. Een dierentuin in de buurt doet het ook altijd wel goed bij kinderen.

Bioparc Valencia

Maak kennis met andere mensen

Het is erg leuk voor je kinderen als ze aansluiting vinden bij andere kinderen die ook op vakantie zijn. Zo kunnen ze als jullie even niks ondernemen als gezin toch lekker spelen. Het kan zijn dat je kinderen binnen een dag zelf al vriendjes hebben gemaakt. Als dit niet het geval is kun je ze natuurlijk ook een handje helpen. Door in gesprek te gaan met andere ouders en voor te stellen om samen iets te ondernemen kun je jullie kinderen aan elkaar voorstellen. Als het klikt kun je de kinderen ook een avondje ergens anders onderbrengen als je een avondje voor jezelf wil.

Bovendien is de kans groot dat het andere gezin net even andere uitstapjes heeft gedaan dan jijzelf en wie weet levert dit goede tips op. De meest betrouwbare aanbeveling is die van iemand die er zelf geen voordeel aan heeft. Als het andere gezin een leuk uitstapje heeft gemaakt is de kans dus groot dat dit jou ook zal bevallen. Op deze manier kunnen jullie elkaar helpen met goede ideeën, of juist behoeden voor minder goede plannen.

Aangenaam klimaat

Als je het slechte Nederlandse weer helemaal zat bent is Spanje een perfecte bestemming om naartoe te vluchten. Spanje is namelijk een van de zonnigste landen van Europa, gemiddeld heeft Spanje namelijk wel 300 zonnige dagen per jaar. En de meeste neerslag valt in het binnenland. Als je opzoek bent naar de zon kun je dus zelfs in het najaar terecht in Spanje. Zelfs in november is het in bepaalde delen van Spanje nog aangenaam om in zomerkleding rond te lopen. Als je later in het jaar op vakantie gaat naar Spanje kun je het beste naar de Canarische Eilanden gaan, hier is het klimaat het aangenaamst in het najaar en in de winter.

Relatief korte reistijd

De reis is voor veel ouders het gene waar ze het meest tegenop zien. En dat is ook logisch. Met kinderen moet er nou eenmaal veel geregeld worden en het is erg vermoeiend om te reizen met jonge kinderen. Als je op vakantie gaat naar Spanje zul je zeer waarschijnlijk met het vliegtuig reizen. Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar gelukkig ligt Spanje vrij dichtbij. In twee uurtjes ben je bijvoorbeeld al op Ibiza. Als je naar Costa del Sol gaat ben je zo’n drie uur kwijt aan de vliegreis en als je helemaal naar het zuiden van Spanje gaat doe je er 4 uur over. Valt mee toch?

Natuurlijk ben je ook tijd kwijt aan het inchecken en de controles en de reis van het vliegveld naar je accommodatie, maar al met al is het goed te overzien. Het is wel belangrijk dat je je kinderen goed voorbereid zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Ook helpt het om snacks mee te nemen en om te zorgen voor afleiding als je kinderen zich gaan vervelen. Als je jonge kinderen hebt kun je bijvoorbeeld een cadeautje meenemen als verrassing.

Lekker eten

Je kunt overheerlijk eten in Spanje, de Spaanse keuken is niet voor niets wereldberoemd. Het is daarom zeker aan te raden dat je de lokale specialiteiten proeft tijdens je vakantie. Eet bijvoorbeeld heerlijke paella aan de kust terwijl je lekker van het zonnetje geniet. Als je niet helemaal precies weet waar je zin in hebt kun je ook tapas bestellen. Dit zijn kleine hapjes. Zo heb je de kans om allerlei verschillende specialiteiten te proeven in een maaltijd. Ook zal je heerlijke soorten vlees, vis en verschillende kazen tegenkomen. Je kunt het beste zoveel mogelijk verschillende dingen proeven, je bent tenslotte niet elke dag in Spanje. Over het algemeen vinden kinderen Spaans eten ook lekker. Het zijn namelijk niet hele andere smaken dan dat ze gewend zijn vanuit huis.

Paella2 gedachten over “Op vakantie naar Spanje met kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *