Op vakantie naar Bali, 7 tips

Op vakantie naar Bali, 7 tips

Een vakantie naar Bali is de afgelopen jaren erg populair geworden en super veel mensen komen er ieder jaar naartoe om te genieten van het mooie weer, de grote rijstvelden, het lekkere eten en de vriendelijke bewoners van het eiland. Bali staat nu ook bekend als een zeer toeristisch eiland, maar dat is niet helemaal het geval. Enkel de bekende badplaatsen zijn ieder jaar bedolven onder de toeristen. Andere delen van het eiland zijn onbekend en rustiger. Een rondreis over Bali is dan ook super leuk en mooi en een ervaring om nooit te vergeten. In deze tekst heb ik 7 tips voor een vakantie naar Bali, om er zo het beste uit te halen en de leukste tijd te beleven.

Een lange reis: wees voorbereid

Vanaf Amsterdam is het 17 uur vliegen naar Bali. Dat is dus een erg lange vlucht, waar niet iedereen op zit te wachten. Met de prijzen die continu verhogen, zijn ook de vliegtickets naar Bali in prijs gestegen. Toch is het mogelijk om voor 500 euro al een retourtje te boeken van en naar Bali. Voor zo een lange vlucht is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maaltijden worden aangeboden in het vliegtuig, maar kunnen erg duur zijn. Veel mensen nemen dan ook hun eigen eten mee voor in het vliegtuig. Natte doekjes en voldoende handgel kunnen ook zeker niet ontbreken. In de handbagage is het slim om de belangrijkste spullen in te pakken, die bij aankomst al nodig kunnen zijn. Een tandenborstel of haarborstel bijvoorbeeld, zijn na zo een lange vlucht fijn om bij de hand te hebben.

Een rondreis over Bali

Bali is natuurlijk een eiland, waardoor het perfect is om helemaal te bewonderen en er een rondreis door te maken. Bali is een eiland dat niet al te groot is, waardoor het in één vakantie goed te bekijken is. Vervoer is er genoeg, waardoor het makkelijk is om over het eiland te verplaatsen. Overal op het eiland zijn er mooie accomodaties te vinden voor mensen van alle leeftijden. Backpacken of een vakantie met kinderen: rondreizen over Bali kan altijd. Wanneer iemand voor het eerst naar Azië reist, is Bali een perfect eiland om te bezoeken. Het is relatief goedkoop, er zijn vriendelijke bewoners en het eten is eigenlijk altijd goed. Op vakantie naar Bali is daardoor erg leuk en een echte aanrader.

Bezoek diverse plekken op het eiland

Voor een vakantie naar Bali is het niet aan te raden om de gehele vakantie op dezelfde plek te blijven. Er zijn diverse mooie reisroutes te volgen die ervoor zorgen dat het hele eiland ontdekt en bewonderd kan worden. Door de hele vakantie naar Bali op één plek door te brengen is het niet mogelijk om alle delen van het eiland goed te ontdekken. Door te beginnen en te eindigen bij plaatsen die dicht bij de luchthaven liggen, is er geen onnodige stress om vroeg te vertrekken naar de luchthaven of nog een lange reis na 17 uur vliegen. Drie weken rondtrekken over Bali is de perfecte tijd om alles rustig te ontdekken en niet gehaast door te reizen naar andere plaatsen op het eiland.

De mooiste zonsondergang in Seminyak

Seminyak is een van de bekendere badplaatsen op Bali. Het is hier dan ook iets toeristisch, maar dit is het zeker de moeite waard. Deze plaats beschikt over wat hippere hotels, restaurants en barretjes, maar traditionele winkeltjes en restaurants zijn hier ook zeker te vinden. Zowel de traditionele cultuur als modernere invloeden zijn hier te vinden. Bovendien staat deze badplaats bekend om de mooiste zonsondergang. Vanaf het strand zie je in de avond de zon langzaam in de zee zakken en is het mogelijk om tijdens het eten te genieten van dit mooie uitzicht.

Op reis met een reisleider

Om het beste te halen uit de vakantie naar Bali, is het ook zeker aan te raden om gebruik te maken van een reisleider. Deze lokale bewoners weten alles van het eiland af en kunnen de beste tips geven en de leukste dingen vertellen over het eiland. Het lekkerste eten en drinken en de mooiste plekken op het eiland worden getipt door deze reisleiders. Leuke gesprekken over het leven op Bali en mooie verhalen over de prachtige plekken op het eiland kunnen zeker niet ontbreken bij een vakantie naar Bali. Voor een klein bedrag is het al mogelijk om op tour te gaan met een reisleider en wordt er veel verteld over de historie van het eiland en de prachtige plekken die er te vinden zijn.

Met de boot naar andere eilanden

Vanaf Bali is het mogelijk om de boot te pakken naar andere eilanden naast Bali. Deze eilanden zijn een stuk minder druk en toeristisch, maar ook erg mooi. Op deze kleinere eilandjes is het mogelijk om heerlijk te eten en de mooie natuur te ontdekken. Voor nog geen 10 euro is het mogelijk om een scooter te huren voor een dag en het eiland te ontdekken. Deze eilanden beschikken niet over grote bezienswaardigheden, maar zijn wel erg mooi en leuk om voor een dagje te bezoeken. De zonsondergang bekijken, uitzichtpunten bezoeken of genieten van heerlijk eten bij alle verschillende strandtentjes is hier erg leuk om te doen.

Lessen volgen op Bali

Een vakantie naar Bali is niets zonder een echte yogales. Over het hele eiland zijn er super veel yogascholen te vinden, waar lessen worden gegeven voor jong en oud. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier een les nemen. Veel yogalessen op Bali vinden plaats op het strand, wat de les natuurlijk alleen maar leuker maakt. Dit is een bijzondere ervaring die niemand kan missen. Voor mensen die yoga normaal gesproken helemaal niets vinden, is dit toch een leuke en een bijzondere ervaring. Zeker om écht in de vakantiestemming te komen en om heerlijk te ontspannen is dit een goede activiteit om samen te doen. Naast yogalessen vinden de bewoners van Bali mediteren ook erg fijn om te doen. Een meditatieles is dan ook zeer regelmatig te vinden en erg bijzonder om een keer bij te wonen.

Ben je op zoek naar een andere (luxe) bestemming verder weg? Lees dan ook mijn blog over Dubai eens. Wil je nog meer zien in dezelfde Regio? Dan is Lombok Indonesië wellicht iets voor je.

Heb jij nog tips die ik aan dit lijstje mag toevoegen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *