Utrecht rondvaart, the must sees in eigen land

Utrecht rondvaart, the must sees in eigen land

Utrecht is een vrij grote stad in het midden van ons land. Het is een populaire bestemming voor buitenlandse toeristen, maar ook Nederlanders zijn dol op de stad. Als Nederlander blijft het immers ook leuk om je eigen land te verkennen en meer te leren over de geschiedenis, de cultuur en de architectuur. Een goede manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een Utrecht rondvaart. Een rondvaart door de mooie grachten van Utrecht, zorgt direct voor een goed beeld van hoe de stad in elkaar steekt. Naast de rondvaart zijn er natuurlijk ook nog andere bezienswaardigheden die zeker niet kunnen ontbreken bij een bezoekje aan de stad. In deze tekst worden alle belangrijke must sees van de stad Utrecht besproken.

Een ‘normale’ rondvaart door utrecht

Een activiteit die bij veel toeristen super populair is, is de rondvaart door de stad. Door de hele stad lopen grachten. In deze grachten kunnen boten varen. Een rondvaartboot gaat de hele stad door varen met toeristen. Door op een rondvaartboot te zitten krijg je direct een goed beeld van hoe de stad eruit ziet. Op de boot zit er vaak ook een begeleider die tijdens het varen al het een en ander kan vertellen over wat er op dat moment te zien is. Dit kan de rondvaart extra interessant en leerzaam maken.

Een rondvaart met wat te eten en te drinken

Tegenwoordig zijn er arrangementen te regelen met een rondvaart. Een leuke tip voor een uitje naar Utrecht is bijvoorbeeld zo een arrangement. Het eerste wat er dan wordt gedaan is de rondvaart. De hele stad wordt vanuit de grachten laten zien, terwijl er veel wordt verteld over de architectuur en de historie van de stad. Nadat de rondvaart is afgelopen, wordt er geëindigd in een restaurant. Dit is de plek waar er dan wordt gegeten. Bij het kaartje voor de rondvaart zit dan een menu van een restaurant inbegrepen. Hier kan heerlijk worden gegeten en gedronken. Zo een arrangement is vaak goedkoper dan een los kaartje en los eten en drinken kopen.

Een hapje en een drankje tijdens de rondvaart

Er zijn ook steeds vaker speciale rondvaartboten te vinden. In deze rondvaartboot zitten mensen niet enkel om zich heen te kijken naar de stad om hen heen, maar wordt er tijdens het varen gegeten en gedronken. Dit soort boten zijn op dit moment erg populair, omdat het weer eens wat anders is dan een traditionele rondvaart. Tijdens het rondvaren is het dan mogelijk om eten en drinken te bestellen. Dit maakt het rondvaren extra speciaal en nog een stuk gezelliger.

Een eigen rondvaart

Voor mensen die echt groot uit willen pakken is er ook nog de mogelijkheid om een eigen boot te huren en hiermee door de grachten te varen. Het huren van een boot om zelf mee te varen is natuurlijk wel een stukje duurder. Een groot voordeel is dat mensen met een gehuurde boot helemaal zelf kunnen kiezen waar zij heen gaan en op welk tempo. De boot kan voor een bepaalde tijd worden gehuurd en gebruikt. Op een gehuurde boot kan ook tijdens het varen heerlijk worden gegeten en gedronken, al moet dit dan wel zelf worden geregeld. Een nadeel van het huren van een eigen boot is wel dat er geen gids of begeleider bij zit die dingen kan vertellen over de stad en alles dat er op dat moment te zien is.

De prachtige architectuur

Naast het maken van een rondvaart zijn er natuurlijk nog genoeg andere must sees in Utrecht. De historische binnenstad van Utrecht beschikt over super veel prachtige architectuur. De huisjes en gebouwen in de stad zien er allemaal uniek, bijzonder en voornamelijk heel knus uit, wat de stad zijn karakter geeft. In het centrum is natuurlijk ook de Domkerk te vinden. Dit grote gebouw is prachtig en heeft een zeer mooie architectuur.

Bekijk de populaire Domtoren

Tegenover de Domkerk staat de bekende Domtoren. Op dit moment staat de toren nog vol in de steigers voor renovaties, maar dit maakt het zeker niet minder de moeite waard om de toren te komen bekijken. Voor een prachtig uitzicht over de stad is het het leukst om de toren te beklimmen. Vanaf het uitkijkpunt krijg je een prachtig uitzicht over de hele stad. Om de toren van binnen te bekijken is het nodig om een tour te boeken. Dit heeft een groot voordeel, omdat je dan alles over de Domtoren en de Domkerk te weten kunt komen. De Domkerk zelf is gratis te bezoeken.

Een kijkje nemen bij een Kasteel

Het Kasteel De Haar is het grootste kasteel dat in Nederland te vinden is. Toch weten niet veel mensen van het bestaan af. Zonde, want het is zeker de moeite waard om dit kasteel te bezoeken met een dagje in Utrecht. rondom het kasteel zijn grote tuinen te vinden met veel groen. Door de tuinen en de parken kan heerlijk gewandeld worden. De bouw van het kasteel begon in 1892. Voor een bezoek aan het kasteel is het nodig om een kaartje aan te schaffen. Een kaartje voor de tuinen kan ook los gekocht worden, ook al wordt er zeker aangeraden om het kasteel zelf ook te bekijken.

Kijken in de mooie historische binnenstad

In Utrecht is veel historie te vinden. De stad beschikt over veel verschillende interessante musea, maar dat is niet het enige. Alle gebouwen en huizen in de binnenstad zijn historisch. Hierdoor is het mogelijk om overal in de stad te genieten van historie. Wandelen door de kleine straatjes en steegjes is dan ook zeker niet over te slaan.

Genieten van het mooie groen

In Utrecht zijn veel verschillende parken te vinden. Deze groene locaties in de binnenstad zijn erg populair. Het groen is immers de perfecte plek om te wandelen. In de zomer zitten de parken altijd vol met mensen die heerlijk aan het picknicken zijn. Op een zonnige en warme dag is het dan ook zeker de moeite waard om even langs te gaan in één van de Utrechtse parken.

Kijk ook eens op websites als groupon voor extra korting.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *