Roadtrip Noorwegen, mijn 10 tips voor jou

Roadtrip Noorwegen, mijn 10 tips voor jou

Een roadtrip door Noorwegen is erg bijzonder vanwege de vele verschillende dingen die hier te zien zijn. Zo staat Noorwegen onder andere bekend om de kleurrijke dorpen die zich hier bevinden. Aan de andere kant kun je in Noorwegen ook terecht voor prachtige natuur. Noorwegen kent namelijk meerdere nationale parken en meren met heel helder water. Veel mensen zullen bij Noorwegen ook denken aan de indrukwekkende Fjorden. Omdat er zoveel te zien is is het fijn om te weten wat de aanraders zijn tijdens een roadtrip Noorwegen. Het is daarnaast echter ook zeker handig wanneer je bekend bent met een aantal algemene tips voor een roadtrip.

Geniet van het vele water Kristiansand

Een van de plekken die je tijdens een roadtrip in Noorwegen zeker moet bezoeken is Kristiansand. Hier vind je onder andere een boulevard waar je langs kan lopen en kunt stoppen voor een drankje. Dit is ook gelijk een mooie plek om op een van de vele terrasjes te gaan lunchen. Een andere plek in deze stad die leuk is om te zien is de oude vissershaven. Aangezien er veel water te vinden is kun je ook verschillende wateractiviteiten doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aan het huren van een kajak om zo zelf het water op te gaan. 

Het noordelijkste punt van Europa vind je in Noorwegen

De Noordkaap is het noordelijkste puntje van Europa en hoort bij Noorwegen. De Noordkaap alleen is voor sommige mensen al reden genoeg om Noorwegen te bezoeken. De Noordkaap is een bijzonder gebied omdat het hier in de zomer dag en nacht licht blijft. Dit punt mag dus niet ontbreken tijdens je Noorwegen roadtrip. Een ander punt dat de Noordkaap bijzonder maakt is de natuur daar. In de zomer zijn hier vele kuddes rendieren in het wild te vinden. Een ander bijzonder dier dat je hier in de zomer tegen kunt komen is de papegaaiduiker. Voor meest unieke ervaring is het dan ook aan te raden om de Noordkaap tijdens de zomer te bezoeken.

De nationale parken bezoeken

In Noorwegen zijn er verschillende nationale parken te vinden die je kunt bezoeken. Jotunheimen is het bekendste en meest bezochte nationale park van Noorwegen. In dit park zijn vele hoge bergen te vinden inclusief de 2 hoogste bergen van Noorwegen. Daarnaast heeft het park ook vele indrukwekkende watervallen en meren. Een ander nationaal park dat in Noorwegen ligt is het Jostedalsbreen National park. De temperatuurverschillen kunnen in dit park heel erg groot zijn. Een deel van het park heeft het hele jaar door een dikke laag ijs. Wat dit park extra bijzonder maakt is dat je hier de grootste gletsjer van Noorwegen kunt vinden.

Breng een bezoek aan de eilanden

Noorwegen heeft ook enkele eilanden die je tijdens een roadtrip kunt bezoeken. Op deze eilanden vind je onder andere meerdere vissersdorpjes. De natuur op de eilanden is minstens net zo indrukwekkend als op het vaste land. Er zijn hier namelijk hoge bergen en diepe fjorden. Ook kun je op de eilanden genieten van zandstranden. In het water rond de eilanden komen zowel dolfijnen en walvissen voor. Deze kun je het hele jaar door met een beetje geluk vanaf de eilanden of een boot spotten. Tijdens een boottrip kun je daarnaast ook nog zeearenden en papegaaiduikers spotten.

De hoofdstad van Noorwegen

Tenslotte kun je Noorwegen uiteraard niet verlaten zonder de hoofdstad Oslo te bezoeken. Oslo is een zeer geschikte bestemming voor een citytrip maar ook zeker voor tijdens een roadtrip. Oslo is namelijk een hele diverse bestemming. Zo kun je hier onder andere het water op en de fjorden ontdekken. Je kunt hier daarnaast ook een dagje of een aantal uur de tijd nemen om te skiën. Op de skischans geniet je tegelijkertijd van een prachtig uitzicht van de omgeving. Daarnaast kun je in de stad uitgebreid shoppen of musea bezoeken. 

Zorg voor goed vervoer

Het is tijdens een roadtrip uiteraard belangrijk om goed vervoer te hebben. Je kunt ervoor kiezen om met eigen vervoer te gaan. In dit geval is het aan te raden om alles van te voren uitgebreid te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oliepeil, koelvloeistof, bandenspanning en ruitenvloeistof. Ook is het aan te raden om extra vloeistoffen mee te nemen. Je weet namelijk nooit wanneer je deze nodig blijkt te hebben en waar je ze onderweg kunt verkrijgen. Mocht je vervoer huren dan is het belangrijk om dit bij een betrouwbare verhuurder te doen. Zo weet je zeker dat het vervoer in goede staat is wanneer je hiermee op reis gaat.

Heb verstand van de auto

Wanneer je een roadtrip gaat doen is het handig om enig verstand te hebben van auto’s. Het maakt niet uit of je met kinderen naar Oostenrijk of met de auto de mooiste plekken in Frankrijk bezoekt. Hoewel je onderweg om hulp kan vragen is dit niet altijd handig en snel. Daarnaast is het ook helemaal niet nodig om overal hulp voor te vragen. Het is in ieder geval belangrijk om te weten wat alle verschillende meldingen betekenen. Hierdoor weet je al snel hoe groot een probleem is en wat je hier mogelijk zelf aan kunt doen. Veel informatie kun je tegenwoordig gemakkelijk op internet vinden. Het kan daarnaast ook zeker helpen om de handleiding van de auto mee te nemen voor onderweg. Je weet namelijk nooit hoeveel bereik je zult hebben tijdens een roadtrip. Europadekking op de wegenwacht is overigens geen overbodige luxe.

Het belang van een verzekering

Je weet maar nooit wat er tijdens een roadtrip allemaal kan gebeuren. Er kan bijvoorbeeld onverwachts iets met de auto gebeuren. Het kan ook zo zijn dat er onderweg iemand ziek wordt. Ook kan er tijdens een roadtrip een ongeluk gebeuren waarbij er iemand gewond raakt. Dit zijn allemaal dingen waar je tijdens het plannen van een roadtrip liever niet over nadenkt. De kans dat er iets gebeurd is klein, toch is het belangrijk om hier wel altijd rekening mee te houden. Het is dan ook belangrijk om goede verzekeringen af te sluiten. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je een verzekering kiezen die het beste bij jou past.

Denk na over een slaapplek

Tijdens een roadtrip ben je uiteraard veel onderweg. Het is echter ook belangrijk om van te voren na te denken over waar je gaat slapen. Wanneer je met een camper reist heb je eigenlijk altijd een slaapplek. Wel zul je dan nog op zoek moeten gaan naar een plek waar je de camper kunt parkeren. In het geval dat je met de auto op reis bent is dit heel anders. Je zult dan op zoek moeten naar verschillende accommodaties. Het kan rust geven om deze voor de reis alvast te boeken. Dit geeft je de zekerheid dat je elke dag een plek hebt. Een nadeel is wel dat dit er ook voor zorgt dat je minder spontaan kunt zijn. Zelf boeken wij de accommodaties vaak via Air B n B, we boeken enigszins lastminute maar kijken wel vooraf een beetje wat er beschikbaar is.1 gedachte over “Roadtrip Noorwegen, mijn 10 tips voor jou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *