Turkse pizza bestellen of zelf maken?

Turkse pizza bestellen of zelf maken?

Iedereen kent het wel: je hebt trek in Turkse pizza op een rustige vrijdag- of zaterdagavond. Dan kun je jezelf afvragen of het een beter idee is om deze Turkse pizza te bestellen, of om de Turkse pizza juist zelf te maken. Zowel turkse pizza bestellen als zelf Turkse pizza maken heeft zo zijn voordelen. Het kan lastig zijn om te kiezen of je Turkse pizza gaat maken, of juist kiest voor turkse pizza bestellen. Hieronder lees je meer over de verschillende voordelen van beide opties.

De voordelen van Turkse pizza bestellen

Turkse pizza bestellen heeft allerlei verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld zo dat het gewoonweg minder tijd en moeite kost om Turkse pizza te bestellen. Het zelf maken van Turkse pizza kost namelijk veel meer tijd dan het bestellen van de pizza. Echter zul je wel moeten wachten op de pizza wanneer je deze besteld. Ook is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goed restaurant waar je jouw Turkse pizza kan bestellen. Probeer dus zeker wat verschillende opties uit, voordat je telkens bij hetzelfde restaurant gaat bestellen. Het kan namelijk zo zijn dat je de Turkse pizza bij een ander restaurant gewoonweg veel lekkerder vindt.

De voordelen van Turkse pizza zelf maken

Turkse pizza zelf maken heeft ook zo zijn voordelen. Door zelf een Turkse pizza te maken, kun je dit namelijk helemaal naar jouw eigen smaak doen. Het is mogelijk om vanuit huis te experimenteren met de verschillende soorten Turkse pizza’s die je kunt maken. Uiteraard kun je ook jouw eigen draai geven aan een Turkse pizza. Op die manier kun je de Turkse pizza naar jouw eigen wensen en behoeften aanpassen. Bovendien kun je er zo voor zorgen dat iedereen in huis lekker mee kan eten van de Turkse pizza. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de helft van de Turkse pizza op een andere manier te maken dan de andere helft.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten Turkse pizza’s. De meest bekende soort Turkse pizza is uiteraard de Turkse pizza met daarop pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Echter bestaan er verschillende variaties van een Turkse pizza. Ieder restaurant bereidt de Turkse pizza op een eigen manier en maakt hierbij gebruik van verschillende soorten kruiden en ingrediënten. Bij turkse pizza bestellen, kan het dus ook zomaar een keer gebeuren dat je een Turkse pizza ontvangt die gemaakt is met kebab. Vrijwel alle Turkse pizza’s worden in de oven gemaakt, dus deze zul je ook nodig hebben wanneer je zelf thuis een Turkse pizza wilt gaan maken.

De ingrediënten van een Turkse pizza

Wanneer je zelf een Turkse pizza wilt gaan maken, is het van groot belang om eerst een lijstje samen te stellen met alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt. Zo zul je bijvoorbeeld moeten denken aan bloem, gist, zout, melk, water en margarine om het deeg van de pizza mee te maken. Voor het gehaktmengsel heb je ook een aantal ingrediënten nodig. Denk hierbij aan lamsgehakt, paprika, tomaat, allerlei verschillende soorten kruiden, uien, tomatenpuree, zonnebloemolie en uiteraard pepers. Dit is niet alles dat je nodig hebt. Zo zul je ook een aantal toppings voor de Turkse pizza moeten aanschaffen. Denk hierbij aan ijsbergsla, tomaten en yoghurt of knoflooksaus om de pizza in te dippen.


De bereiding van een Turkse pizza

Het bereiden van een Turkse pizza hoeft niet heel veel tijd te kosten. Hoeveel tijd het maken van de pizza kost, heeft er vooral mee te maken of je wel of niet besluit om het deeg van de pizza zelf te maken. Het maken van het deeg voor de pizza kost namelijk best wel veel tijd. Na het kneden van het deeg, zal het namelijk eerst zo’n 45 minuten moeten rijzen op kamertemperatuur. Terwijl je hierop wacht, kun je wel al aan de slag gaan met het maken van het gehaktmengsel voor op de pizza. Hierdoor kost het maken van de pizza uiteindelijk niet heel veel extra tijd. Tot slot bak je de pizza met het gehaktmengsel en voeg je de toppings toe. Een uitgebreid recept van Turkse pizza vind je op mijn andere blog.

Wat zit er op Turkse pizza?

Zoals eerder al is genoemd, bestaan er verschillende soorten van de Turkse pizza. Deze verschillen hebben voornamelijk te maken met de manier waarop restaurants hun Turkse pizza voorbereiden en welke ingrediënten zij hierbij gebruiken. Echter zijn er ook extra speciale variaties van Turkse pizza. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarische variant die gemaakt kan worden met vegetarisch gehakt! Door gebruik te maken van vegetarisch gehakt, kunnen vegetariërs ook genieten van een lekkere Turkse pizza. Het is zelfs mogelijk om de Turkse pizza aan te passen op een manier die bij veganisten past. Hierbij is het van belang om helemaal geen eieren, melk en vlees of vis te gebruiken. Dit betekent dat er ook aanpassingen moeten worden gedaan in de voorbereiding van het deeg.

Hoe Serveer je het?

Een Turkse pizza kan op verschillende manieren worden geserveerd. Ook dit heeft te maken met eigen voorkeur. Soms wordt de Turkse pizza in stukken gesneden en op deze manier gegeten. Echter komt het ook weleens voor dat de Turkse pizza opgerold wordt. Hierdoor ziet de pizza eruit als een soort wrap. Veel mensen kennen de opgerolde variant van de Turkse pizza. De smaak hoeft helemaal niet te verschillen. Of je liever een gesneden of opgerolde Turkse pizza eet, heeft dus weer te maken met jouw persoonlijke smaak en mening.

The best moment to eat

Zelf een Turkse pizza klaarmaken of een turkse pizza bestellen: beide opties zijn een goed idee. Waar je voor kiest, zal vooral te maken hebben met hoeveel tijd je hebt op dat moment. Heb je veel tijd over en wil je er een leuke activiteit van maken? Dan is het een goed idee om zelf de Turkse pizza te maken. Blijf je liever op de bank liggen terwijl je naar jouw favoriete serie kijkt? Kies er dan zeker voor om een Turkse pizza te bestellen. Hoe dan ook: van de Turkse pizza zal je zeker genieten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *