De lekkerste Griekse souvlaki schotel maak je zelf

De lekkerste Griekse souvlaki schotel maak je zelf

Nu de temperaturen weer langzaam oplopen en het weer lekkerder begint te worden, denken we allemaal graag terug aan de leukste zomervakanties. Van dagen lang niets doen in eigen huis tot lekker tot rust komen en zonnen op de stranden van Griekenland. Deze leuke herinneringen ophalen zal er niet alleen voor zorgen dat je meer zin krijgt in de volgende vakantie naar een mooie bestemming, maar het zal er ook voor zorgen dat je hongerig wordt. Lekker eten speelt tijdens een leuke vakantie namelijk vaak een grote rol. Van barbecueën in de tuin tot genieten in een lekker restaurant: het eten waar je tijdens de lange zomerdagen van genoten hebt, zul je niet snel vergeten! Maak je eigen Griekse souvlaki schotel zelf om ik de vakantiemood te blijven.

Lekkere Griekse gerechten

Griekse gerechten zijn door vele mensen erg geliefd. Griekenland is namelijk niet alleen een mooie vakantiebestemming, maar het is ook een land met een rijke cultuur en uitermate lekker eten. Denk bijvoorbeeld aan gerechten zoals spanakopita, moussaka, Griekse salades en gevulde aubergines. Maar ook tzatziki en feta worden zeer geliefd door de meeste mensen. Een ander bekend gerecht dat uit Griekenland komt, is de lekker Griekse souvlaki schotel. Dit is een gerecht dat door de meeste mensen geliefd wordt, waardoor het een goede optie is om te maken voor situaties waarbij veel mensen samenkomen. Wanneer je nog nooit eerder over de Griekse souvlaki schotel hebt gehoord, is het een goed idee om hieronder verder te lezen.

Wat is een Griekse souvlaki schotel?

Een Griekse souvlaki schotel, is een schotel bestaande uit gekruide vleesspiesjes. Het is een van de meest bekende Griekse recepten. Voor het maken van een Griekse souvlaki schotel kan er gebruikgemaakt worden van lamsvlees of kip. Souvlaki is het Griekse woord voor spiesje. Eigenlijk is de naam van het gerecht dus heel vanzelfsprekend! Het vlees aan de spiesjes wordt gemarineerd in olijfolie, citroensap, knoflook en allerlei lekker geurende kruiden. Het vlees moet voorafgaand aan de barbecue eerst een aantal uur marineren in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de smaken helemaal in de souvlaki trekken. Na het wachten zal dit zorgen voor heerlijke vleesspiesjes.

Wat serveer je bij een Griekse souvlaki schotel?

Je kunt ervoor kiezen om meerdere dingen te serveren bij een Griekse souvlaki schotel. Uiteraard zou je er gewoonweg voor kunnen kiezen om gerechten bij de souvlaki te serveren die je zelf heel lekker vindt. Echter kun je er ook voor kiezen om gerechten te serveren die de souvlaki complementeren. Denk bijvoorbeeld aan lekkere tzatziki die je bij de souvlaki kan eten. Ook kun je ervoor kiezen om een lekkere en bijpassende Griekse salade te maken die je bij de souvlaki serveert. Door te kiezen voor allerlei Griekse recepten, kun je vanuit huis het gevoel krijgen dat je op vakantie bent in Griekenland!

Bijpassende drankjes om te drinken bij de schotel

Om je helemaal in Griekenland te wanen, is het ook een goed idee om Griekse drankjes te maken die bij de souvlaki schotel passen. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gewoonweg te kiezen voor een aantal lekkere frisdranken, water met limoen, limonade of bruisend water. Wanneer je liever kiest voor Griekse drankjes, zul je al snel moeten denken aan een lekkere Griekse kruidenthee. Er zijn allerlei verschillende Griekse kruidenthee soorten die lekker zijn bij de souvlaki schotel. Een groot deel van deze theesoorten kan ook koud gedronken worden. Hierdoor passen ze nog beter bij de lekkere souvlaki schotel die wordt bereid op de barbecue.

Gelegenheden om een souvlaki schotel te eten

Barbecueën is iets wat de meeste mensen niet dagelijks doen. Hierdoor is het vaak een speciale gelegenheid wanneer de barbecue uit de schuur, van de zolder of uit de kast wordt gehaald. Mensen doen dit vaak het liefst wanneer het weer lekkerder wordt en de temperaturen goed genoeg zijn om buiten te kunnen zitten en dineren. Kies er dus zeker voor om familie en vrienden uit te nodigen wanneer het weer lekkerder weer wordt. Op die manier kun je samen van de lekkere Griekse schotel met vleesspiesjes genieten. Door samen met je geliefden te eten, zal de schotel nog veel lekkerder proeven dan dat deze normaal gesproken al proeft.

De voorbereiding van de Griekse souvlaki schotel

Zoals eerder al is gezegd, is het bij het maken van de souvlaki van groot belang om deze vooraf een aantal uren te laten marineren in de koelkast. Op deze manier kan de smaak van de kruiden echt het vlees intrekken, waardoor je nog veel meer van de spiesjes kunt genieten. Wanneer je visite krijgt en een lekkere Griekse souvlaki schotel wilt maken, is het dus zeker van groot belang om vroegtijdig te beginnen met de voorbereidingen. Je zult er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat je de ingrediënten op tijd in huis haalt. Ook moet het vlees gesneden en gemarineerd worden. Tot slot zul je het vlees ook op de spiesjes moeten zetten en vervolgens laten marineren.

Extra gerechten om te maken

Barbecueën kan soms best veel tijd kosten. Hierdoor krijgen mensen vaak al honger voordat het eten klaar is. Alle lekkere geuren komen tijdens het barbecueën vrij, waardoor het makkelijk is om trek te krijgen. Dan is het belangrijk dat er voldoende extra gerechten op tafel staan. Hierbij kun je het best kiezen voor gerechten die niet te zwaar vallen, zodat iedereen nog ruimte overhoudt voor het hoofdgerecht. Denk dus bijvoorbeeld aan een aantal lekkere salades, kleine broodjes of andere kleine snacks. Om helemaal in Griekse sferen te blijven kun je bewust kiezen voor een lekkere Griekse snack.

Griekse nagerechten

Er bestaan veel lekkere nagerechten die je kunt maken om te eten na de Griekse souvlaki schotel. Denk bijvoorbeeld aan kommetjes met Griekse yoghurt, walnoten en honing. Dit is een makkelijk toetje om te maken en het smaakt tegelijkertijd heerlijk. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een aantal lekkere stukken fruit op tafel te zetten. In Griekenland wordt fruit erg geliefd.

Het maken van een Griekse souvlaki schotel hoeft dus zeker niet moeilijk te zijn. Door middel van een aantal simpele voorbereidingen zul je binnen de kortste keren kunnen genieten van een lekkere Griekse schotel!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *