Romantische overnachting in eigen land

Romantische overnachting in eigen land

Yes! We kunnen weer op vakantie. Hartstikke leuk natuurlijk en het aantal boekingen vliegen de lucht in. Letterlijk en figuurlijk. Het is uiteraard gaaf om naar het buitenland te reizen. Vooral als je al zo lang naar een plekje ver weg, zon, goede vibes, muziek, cultuur en de geluiden van de zee hebt verlangd. Maar, waar wil je dan heen? De keuzes zijn eindeloos en elk land heeft wel weer wat anders dat bijzonder is. Maar je kan ook gaan voor een romantische overnachting in eigen land.

Tripjes naar Parijs, Spanje of Italië. Super leuk, maar helaas kost het ook veel geld. Het is super om er een onvergetelijke vakantie van te maken, maar het wordt al minder leuk als je de hele tijd bezig bent met de prijs van de vakantie..

De prijs wordt er niet leuker op als je met het hele gezin op vakantie gaat. En laten we eerlijk zijn: het is ook wel eens fijn om er alleen met je partner tussenuit te gaan. Zonder kinderen, zonder vrienden die allemaal wat anders willen doen, zonder je ouders, gewoon jullie twee. Het is de hoogste tijd om er een romantische vakantie van te maken. Wist je dat dit prima kan in je eigen land? Er zijn heel erg veel locaties waar je kunt overnachten voor een geslaagde (mini)vakantie.

Het voordeel aan een overnachting in eigen land is ten eerste dat het goedkoper is, maar ook dat je gewoon een weekendje weg kunt doen. Bij een vakantie in het buitenland zit je vaak al snel vast aan een of meerdere weken, waardoor je rekening moet houden met vrije dagen en het is een hoop geregel. Ook zijn in vakanties de prijzen flink duurder. Ga daarom voor een romantische overnachting of meerdere overnachtingen in eigen land. Dan is het wel fijn om wat inspiratie te hebben. Waar kun je heen? Dat lees je in deze blog. In deze blog lees je meer over verschillende opties als je gaat voor een romantische overnachting in eigen land.

Kasteeltje ‘Hattem’

Klein maar fijn, nietwaar? Als je op zoek bent naar het kleinste kasteel van Nederland, kun je een bezoek brengen aan kasteeltje Hattem. Zoals je kan raden ligt dit kasteeltje in de stadspark Hattem. Dit is een bijzondere locatie waar je zeker terecht kunt voor een romantische overnachting in je eigen land. Hattem ligt zo’n één kilometer van het centrum van Roermond vandaan. Het mooie is dat rondom dit kasteel een prachtige gracht ligt. Het lijkt net een kasteel, zoals je die van sprookjes kent. Er zijn ook bubbelbaden te vinden en ontbijt is ook inbegrepen in dit kasteel.

Wellness Fort Resort Beemster

Slechts 4 kilometer van Purmerend vandaan is er een luxueus wellnesscentrum te vinden, genaamd Fort Resort Beemster. Wellness behoort uiteraard tot een geslaagd romantisch dagje weg. Maar, dit is niet zomaar een wellnesscentrum. Het Wellness Fort Resort Beemster is uitgerekend tot één van de luxueuze wellness centra van  Nederland. Hier vind je onder andere een prachtige zwemvijver, de heerlijkste eetgelegenheden, sauna’s, luxe restaurants en verschillende wellnessbehandelingen. Voordat je gebruik maakte van de relaxte wellness activiteiten kun je jezelf eerst van je sportieve kant laten zien. Bij dit resort kun je namelijk ook fietsen huren. Voor een geslaagd dagje uit kun je een fietstocht maken naar Amsterdam of Volendam.

Amsterdam Garden Suite Centre

Amsterdam, dé stad van Nederland. Hier maak je er gegarandeerd een romantische overnachting van. Het Garden Suite Centre in Amsterdam is een zeer modern appartement. Binnen slechts een paar minuutjes ben je op het Leidseplein. Dit appartement kent een geweldige locatie. Je beleeft hier een unieke ervaring. Je hebt namelijk een eigen dakterras, bad, schitterende tuin, wijn en lekkernijen! Kortom, een geslaagde optie voor een romantische overnachting in eigen land.

Natuurhuisje in Lekkerkerk

Als je van puur natuur houdt, een prachtig uitzicht en een hoop romantiek, dan doe je er goed aan om naar een romantisch natuurhuisje in Lekkerkerk te gaan. Ook hier heb je toegang tot verschillende welzijnsactiviteiten. Wat dacht je van een heerlijke stoomdouche, bubbelbad of sauna? Maar er is meer te beleven! Zo kun je ook samen genieten van de bootjes die voorbij komen varen op de rivier de Lek. Het is een onvergetelijke belevenis en zal zeker zorgen voor een geslaagde romantische overnachting in eigen land. Bovendien ontbreekt er geen typisch Nederlandse molen, want ook deze kun je hier bewonderen. Een beeldschoon natuurplaatje.

Gasterie Lieve Hemel

Een ander geweldig hotel kun je vinden tussen Maas en Peel. Ik heb het over Gasterie Lieve Hemel. Wijnen, wijnen, wijnen! Dat kun je in dit hotel zeker doen. Er is niet alleen een restaurant, maar er is ook een wijnbar waar je kunt genieten van allerlei verschillende soorten wijntjes. Tevens is er een houtkachel en gigantische tuin, wellness en nog veel meer. Kortom, voor een romantische overnachting in eigen land kun je vast en zeker terecht bij Gasterie Lieve Hemel. Fietsliefhebbers opgelet! Bij dit hotel zijn fietsen te huren en kun je een prachtige fietstocht maken door de nabije omgeving.

UKI hotel

Heel iets anders: historie! Ook voor de geschiedenisliefhebbers is er genoeg te beleven in ons eigen land. Een van de hotels waar je heen kunt voor rijke verhalen gevuld met geschiedenis is het UKI-Hotel. Dit hotel is gevestigd in de oude binnenstad van Utrecht. Op de Oudegracht zie je allerlei verschillende bootjes langsvaren. De sfeer blijft er daardoor goed in zitten! Verder kun je hier goed wandelen en toeristische bezienswaardigheden bezoeken. Genoeg geschiedenis om te herbeleven. Dat is echter niet het enige, want je kunt hier ook talloze barretjes, bioscopen, restaurants en theaters vinden. Genoeg activiteiten te doen voor een romantische overnachting in eigen land.

Private Mansions

Last but not least: Private Mansions. Dit is een romantisch hotel die je kunt vinden in hartje Amsterdam. De hotelkamers beschikken niet alleen over mooi interieur, maar kennen ook een goede muziekinstallatie. Om de romantische avond compleet te maken kun je op je hotelkamer genieten van kaarsjes, leuke zeepjes en lekkere wijn. Voor een romantische overnachting in eigen land kun je terecht in hartje Amsterdam.

Heb jij nog tips voor een romantische overnachting?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *