Roadtrip Schotland, 10 tips

Roadtrip Schotland, 10 tips

Het is zomervakantie en dat is volop te merken. Vliegtuigmaatschappijen waar het ongekend druk is, boekingen naar verschillende landen en drukte op de weg. Super leuk natuurlijk, maar het kan best lastig zijn om te bepalen waar je graag heen wilt. De kans is groot dat je overweldigd raakt door de ruime keuze aan landen. Het kan helpen om eerst te bepalen wat voor soort vakantie je wilt. Wil je een relaxte vakantie, een vakantie waar je veel feest of misschien een vakantie waar je actief moet zijn? Wil je veel zien of blijf je liever op één plek om te genieten van het strand en de zon? Dit zijn verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden als je op vakantie gaat. Een Roadtrip Schotland is de ideale manier om dit mooie land te ontdekken.

Roadtrip Schotland

Om iets meer orde te scheppen in de chaos richt ik mij in deze blog op Schotland. Iets specifieker: een roadtrip Schotland. Je kunt hier namelijk terecht voor een geslaagde vakantie. Op zoek naar een adembenemende natuur, overheerlijk eten, leuke mensen, historie en charmante steden? Dan zit je in Schotland op de juiste plek en is een roadtrip Schotland misschien wel jouw ideale vakantie. Maar waar moet je op letten en hoe ga je goed voorbereid naar Schotland toe? In deze blog deel ik maar liefst 10 tips met je. Veel leesplezier!

Tip 1: een roadtrip Schotland met auto

In het geval dat je graag een roadtrip Schotland wilt doen, kan het heel erg handig zijn om dit met een auto te doen. Het voordeel van een roadtrip met een auto is dat je alles op je eigen tempo kunt doen. Je gaat en staat wanneer je zelf wilt. Je kunt bezienswaardigheden bezoeken wanneer het jou het beste uitkomt. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je gaat en wanneer je terugkomt. Daarbij kost het ook niet al te veel geld.

Tip 2: kies voor een pakketreis als..

Je zult je goed moeten voorbereiden op je reis naar Schotland. Je kunt daarbij kiezen tussen een pakketreis of een zelf geplande reis naar Schotland. Ik begin eerst bij een pakketreis voor een roadtrip Schotland en ik zal daarna meer vertellen over een zelf geplande reis naar Schotland. Zo kun je voor jezelf afwegen wat het beste is voor jou.

Mocht je kiezen voor een roadtrip Schotland, maar heb je zelf niet alle tijd om alles zelf uit te stippelen? Dan kun je ervoor kiezen om een kant-en-klare vakantie te boeken voor een roadtrip Schotland. Dit kun je doen door het boeken van een roadtrip Schotland bij verschillende reisorganisaties. Het voordeel is dat alles voor je wordt geregeld. Je overnacht niet alleen in goede hotels, maar je kunt ook genieten van heerlijk eten en je kunt verschillende bezienswaardigheden in Schotland bewonderen.

Tip 3: een zelf geplande roadtrip Schotland.

De een vindt het ideaal dat alles wordt geregeld, terwijl de ander juist zelf alles wil regelen. Daarom heb ik ook een tip voor degene die liever niet gebonden zijn aan een vast schema. Je kunt namelijk ook je eigen reis plannen naar Schotland. Een nadeel is dat je hier zelf veel tijd en moeite aan kwijt bent. Maar het biedt uiteraard ook voordelen. Je bepaalt immers helemaal zelf hoe jouw roadtrip Schotland eruit komt te zien. Waar wil je overnachten, wat wil je graag zien en eten? Je kunt precies doen wat je zelf wilt.

Tip 4: vlieg goedkoop naar Schotland.

Als je goedkoop naar Schotland wilt vliegen, dan kun je vanuit Brussel vliegen. Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Glasgow of Edinburgh. Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van de data waarop je gaat, maar als je de goede data kiest kun je al een retourvlucht boeken voor 25 euro per persoon.

Tip 5:  roadtrip Schotland met eigen wagen of huurauto?

Als je een roadtrip Schotland gepland hebt, dan kun je met je eigen wagen gaan of met een huurauto. Je kunt zelf kiezen wat je doet, maar een huurauto is ietwat voordeliger. Vooral als je dit combineert met een goedkope vlucht.

Tip 6: houd rekening met de grootte van de huurauto en verzekeringen

In het geval dat je ervoor kiest om een auto te huren in Schotland, is het handig om rekening te houden met een aantal aspecten. In Schotland zijn alle wegen goed onderhouden en sommige banen zijn best wel smal. Het kan dus voordelig zijn om een kleine auto te huren. Verder zijn er ook loslopende schapen in Schotland en liggen er wel redelijk veel kiezels op de weg. Dit kan voor schade aan de huurwagen zorgen. Daarom is het slim om een goede verzekering af te sluiten.

Tip 7: een roadtrip Schotland met eigen auto

Behalve dat je een auto kunt huren, kun je ook met je eigen auto gaan. Misschien heb je meer vertrouwen in je eigen auto of moet je een heleboel spullen meenemen. Je kunt ook met een bus vol passagiers reizen naar Schotland. Je kunt met de auto naar Schotland komen door middel van een overzetboot. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke overtocht je ook geld kost.

Tip 8: hotels

Eenmaal in Schotland aangekomen, zul je de keuze moeten maken tussen een hotel of wildkamperen. Je zult immers ook moeten overnachten.

Een hotel in Schotland is uiteraard prijziger dan wildkamperen. Er zijn hotels in Schotland die een beginprijs hanteren van 45 euro per nacht. Dit verschilt wel per hotel. Je kunt ook kiezen voor een jeugdherberg en dit is al een goedkopere optie. Soms kun je al in een jeugdherberg overnachten voor slechts 15 euro per nacht.

Tip 9: wildkamperen

In plaats van een hotel of jeugdherberg kun je nog goedkoper overnachten, namelijk door wildkamperen. In sommige gebieden in Schotland is het zelfs mogelijk om gratis je tent op te zetten. Zorg er wel voor dat je over de juiste kampeerbenodigdheden beschikt. In de volgende alinea lees je wat je onder andere nodig hebt.

Tip 10: welke kampeerbenodigdheden heb je nodig?

Als je kiest voor wildkamperen voor je roadtrip Schotland, let dan in ieder geval op de volgende zaken:

  • Slaapzak
  • Fietspomp
  • Powerbank
  • Verrekijker
  • Koelbox

Ben jij in voor een roadtrip Schotland?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *