Top 10 reizen voor ouderen met een rollator

Top 10 reizen voor ouderen met een rollator

Reizen is een geweldige ervaring voor jong en oud, en zorgt altijd voor nieuw avontuur. Reizen voor ouderen met rollator kan best lastig zijn om te vinden, maar ze zijn er genoeg! Er zijn ontzettend veel leuke senioren vakanties, en dat zijn echt niet alleen de traditionele bootreizen. Hieronder kun je een aantal reizen vinden die we voor je op een rijtje hebben gezet. Denk hierbij aan reizen voor ouderen met rollator, gezellige bootreizen, kampeervakanties voor de avonturier en culturele stedentrips.

Bootreizen langs de Noorse fjorden

Bootreizen zijn een van de populairste reizen voor ouderen met een rollator, en dat is ook niet zo vreemd. De Noorse fjorden zijn prachtig. Daarnaast biedt de boottocht diverse mogelijkheden en kom je langs allerlei havenplaatjes. Vaak mag je van boord zodat je de omgeving een beetje kunt verkennen. Een van de populairste steden tijdens de reis is Bergen. Het staat bekend om de kleurige huisjes in de haven. Voor Nederlandse begrippen is het een klein stadje, maar in Noorwegen is het een van de grotere steden. Tijdens de bootreis naar Noorwegen kun je het zelf ervaren.

Avontuurlijk kamperen bij het Gardameer

Een van de bekendste hotspots in Italië is toch wel het prachtige Gardameer waar reizen voor ouderen met rollator elk seizoen mogelijk is. Een van de mogelijkheden is om een kampeervakantie te doen. Dit vraagt fysiek wat meer van je, en is het belangrijk om van te voren na te denken of dit een verstandig idee is. Andere mogelijke reizen voor ouderen met rollator in dezelfde omgeving is het boeken van een hotel. Kamperen past goed bij de avontuurlijke senior, en steeds meer ouderen reizen bieden deze optie. Bij het Gardameer kun je zowel aan als op het water verblijven, dus is een bootreis ook een mogelijkheid. Daarnaast is het Gardameer een prachtige plek om te wandelen en te fietsen.

Geniet van de Middellandse Zee

De Middellandse Zee is een van de blauwste zeeën ter wereld. Het is ideaal voor reizen voor ouderen met rollator. Het weer is er meestal prachtig en daarnaast zijn er allerlei bezienswaardigheden. Vroeger was de Riviera om die reden al een populair oord voor senioren. Dit is ook terug te zien in de horeca: veel restaurants hebben hun menu afgestemd op de oudere vakantieganger. Je kunt in een hotel vertoeven in de Riviera, maar het is ook mogelijk om op bootreis te gaan. Je zult aanmeren in allerlei mooie steden zoals Monaco en Nice.

Boedapest: een culturele stedentrip

Reizen voor ouderen met rollator is ideaal in Boedapest. Het is een stad waar altijd wat te beleven is. Veel busmaatschappijen rijden naar de Hongaarse hoofdstad, maar het is ook prima per vliegtuig te bereiken. Daarnaast zijn er ook bootreizen die langs Boedapest komen. Het interessante aan de stad is dat het uit twee delen bestaat: Boeda en Pest. Tijdens je verblijf kun je de burcht van Boeda bezoeken en het Vissersbastion bekijken. Op deze plek zit ook een restaurant waarbij je uitzicht hebt op de rivier. Verder kun je ook het Parlementspaleis bezoeken.

Ervaar ultieme ontspanning in Lissabon

Er zijn veel reizen voor ouderen met rollator die naar Lissabon gaan, voor zowel de leeftijden 50 plus, 60 plus en 70 plus. Lissabon is een prachtige stad die je echt een keer bezocht moet hebben. De enige stad die je beter kunt vermijden is Alfama, omdat er veel hoogteverschillen zijn die vermoeiend kunnen zijn. Kies daarom liever de tram of ga voor een van de fietstaxi’s. Lissabon is een geweldige stad waar je van alles kunt beleven, zoals kastelen waar je uitzicht hebt over de rivier. Daarnaast zijn ook het klooster en de Torre de Belém een bezoekje waard. Lissabon is niet alleen ideaal voor de cultuursnuiver, maar ook voor de levensgenieter. Je kunt er volop ontspannen en genieten van het heerlijke eten.

Ga op bootreis over de Rijn en de Moezel

Als je denkt aan de Rijn en de Moezel, dan is de kans groot dat je dit associeert met bootreizen voor de oudere vakantieganger of aan reizen voor ouderen met rollator. Dit klopt ook, want langs deze rivieren varen volop cruiseschepen met ouderen. Als je kiest voor een van de bootreizen, dan heb je de keuze uit een tocht van een paar dagen of uitgebreide tochten waarbij je langs diverse steden vaart en aanmeert. Een van de voordelen van deze bootreis is het gemak en het comfort die het biedt. Daarnaast kom je vaak dichtbij je eigen woonplaats en heb je je eigen kamer waar je je kunt terugtrekken. Boot reizen voor ouderen met rollator zijn om die reden ideaal.

Ontdek de prachtige hoofdstad van Italië

In een lijst met reizen voor ouderen met rollator mag Italië haar sfeervolle hoofdstad absoluut niet ontbreken. Rome is een echte wereldstad die je tenminste een keer bezocht moet hebben. Het mooie aan de stad is dat het je nooit zal vervelen, zelfs niet nadat je er al een paar keer bent geweest. Deze reizen zijn ook mogelijk met begeleiding, zodat je altijd met een gids bent en niet in de stad verdwaalt. De grootste hotspots zijn het Colosseum en Vaticaanstad.

Ga op avontuur over de Oostzee

In deze blog hebben we bootreizen voor ouderen met rollator al een paar keer genoemd, en dat komt omdat dit type reis steeds populairder wordt. Een cruiseschip is namelijk erg comfortabel. Je hoeft je na het inschepen niet meer druk te maken over je bagage, en de sfeer is ontspannen. Je kunt overal op verkenning gaan. Als je een echte avonturier bent, dan is de Oostzee een goede optie voor je. Dit is een gigantische zee, en als je er op boottocht gaat kun je van tevoren nadenken over de delen die je wilt zien. Er zijn namelijk verschillende cruises die naar allerlei delen van de Oostzee gaan. Je zou bijvoorbeeld naar de Baltische Staten kunnen gaan, een deel dat lange tijd afgesloten is geweest voor westerse toeristen. Daarnaast is Scandinavië ook de moeite waard. Wil je dichter bij huis blijven? in dat geval kun je naar de Oostzeekust in de buurt van Duitsland gaan. Kortom, de mogelijkheden met cruisevakanties op de Oostzee zijn ongekend.

Heb jij nog tips die niet mogen ontbreken voor reizen voor ouderen met een rollator?1 gedachte over “Top 10 reizen voor ouderen met een rollator”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *