5 locaties voor de mooiste reizen voor alleenstaanden.

5 locaties voor de mooiste reizen voor alleenstaanden.

Nu we eindelijk weer op vakantie kunnen, is het tijd om de vakantie te boeken. Het is fijn om op vakantie te kunnen gaan met je gezin, familie, partner of beste vriend(in), maar dit is niet voor iedereen mogelijk of misschien wil je gewoon als single reizen. Wat de reden ook is, gelukkig zijn er ook talloze reizen voor alleenstaanden die prachtig zijn. Er zijn verschillende landen waar je heen kunt als alleenstaande. Je kunt prachtige plekken bezoeken, nieuwe mensen ontmoeten en een indruk krijgen van een unieke cultuur. In deze blog lees je meer over 5 locaties voor de mooiste reizen voor alleenstaanden. Elke locatie is gevestigd in een ander land. Zo kun jij een inschatting maken welke locatie voor jou als alleenstaande het meest geschikt is. Hopelijk kun jij zo als alleenstaande snel de juiste vakantie voor jezelf boeken.

Waarom alleen reizen?

Misschien ben je nog een beetje sceptisch over het idee van reizen als alleenstaande. Het is niet erg om er enigszins tegenop te zien. Je kunt je afvragen of de reis niet eenzaam is en of het eigenlijk wel veilig is om alleen te reizen. Zul je de weg wel vinden? Dit zijn slechts een aantal vragen die in je op kunnen komen als je het hebt over reizen voor alleenstaanden. Begrijpelijke vragen en twijfels. Toch zijn er ook verschillende voordelen aan het reizen als alleenstaande. Voordat ik je meer vertel over de 5 locaties voor de mooiste reizen voor alleenstaanden, zet ik eerst graag de voordelen van alleen reizen voor je op een rijtje.

Ten eerste ben je als alleenstaande vrij op te gaan en staan waar je wilt. Je kunt altijd zelf kiezen naar welke plaats je wilt gaan, hoe laat en wanneer. Je bepaalt zelf wat je wilt eten, wanneer je wilt slapen en wat je graag drinkt. Kortom, reizen als alleenstaande brengt een hoop vrijheid met zich mee.

Ten tweede is het alleen reizen waarschijnlijk een hoop avontuurlijker en leuker dan je aanvankelijk dacht. Je ontdekt ontzettend veel en door alleen te zijn zul je vast en zeker tot nieuwe inzichten komen. Daarnaast kun je jezelf onderdompelen in verschillende wellness activiteiten om tot rust te komen.

Tip: het is niet erg als je vreest voor eenzaamheid. Als je hier echt enorm bang voor bent kan het helpen om te beginnen met een reis naar een plek waar je al eens eerder bent geweest met anderen. Je zult je hier eerder thuis voelen.

#1 Italië – Toscane

Italië is een prachtig land en zeker geschikt voor jou als alleenstaanden. De reden dat Italië in het algemeen behoort tot de mooiste reizen voor alleenstaanden is door haar rijke historie en leuke bergstadjes. Een van de mooiste bestemmingen van Italië en zelfs van Europa is Toscane. Zelf vond ik dit ook tot de mooiste plekken in Italië behoren. Je kunt hier genieten van de overheerlijke echte verse pizza’s, pasta’s en olijven. Wat dacht je van de heerlijke wijn die je hier kunt vinden? Dit is een perfecte reis voor jou als alleenstaande als je gaat voor puur genieten,

#2 Spanje – Andalusië

Spanje is ook een heel erg populair land onder de Nederlanders. Jaarlijks gaan er honderden Nederlanders naar Spanje toe. Andalusië in Spanje is zeker een stad die behoort tot de mooiste reizen voor alleenstaanden. Dit is een droom die uitkomt. In Andalusië kun je genieten van de heerlijke zon die op je huid straalt, gezellige tapasbarretjes en nog veel meer. Je vindt hier ook diverse bouwwerken en witte bergdorpjes. Je kunt in Andalusië ook prachtige wandelroutes volgen die je niet zullen vervelen. Er is een hoop te zien en te beleven in deze prachtige stad. Je kunt ook zeker niet vergeten om een van de vele shows te bezoeken in Andalusië.

#3 Griekenland – De Cycladen

Houd je niet van stilzitten? Dan is dit misschien wel een van de mooiste reizen voor alleenstaanden voor jou. Je kunt namelijk reizen naar de Cycladen in Griekenland! De Cycladen vormen de meest unieke eilandengroep om te eilandhoppen. Je hopt in dat geval letterlijk van eiland naar eiland. Elk eiland heeft weer wat unieks. Ieder eiland kent weer zijn eigen klassieke bouwstijl met blauwe en witte kleuren. Daarnaast vind je hier ook diverse opgravingen, antieke tempels, forten, windmolentjes en Byzantijnse kerken. In de dorpjes vind je gezellige, smalle straatjes terug met genoeg tavernes en terrasjes. De Cycladen behoren vast en zeker op de lijst van de mooiste reizen voor alleenstaanden. Je zult een uniek vakantiegevoel ervaren als je hier op reis gaat.

#4 Portugal – De Azoren

Houd je van mysterie en de prachtige natuur? Dan behoren de Azoren zeker weten op jouw bucketlist voor de mooiste reizen voor alleenstaanden. De Azoren zijn te vinden in Portugal en liggen midden in de Atlantische oceaan. De Azoren zijn niet alleen mysterieus, maar vormen ook de vulkanisme eilandenarchipel. Als je nog nooit hebt gehoord van De Azoren is dit niet zo gek. Dit eilandenarchipel is namelijk helemaal nog niet zo heel bekend. Het is hier prachtig en het is een droom die uitkomt voor iedereen die de natuur liefheeft. Het landschap van de Azoren bestaat namelijk niet alleen uit intens groene heuvels, maar ook uit de mooiste geisers, hoge bergen, kratermeren en warmwaterbronnen. Je vindt hier overigens ook verschillende stranden en leuke dorpjes. Je kunt hier ook terecht voor verschillende sportieve activiteiten. Hier kun je perfect duiken en surfen.

#5 Schotland – De Schotse Hooglanden

Last but not least: De Schotse Hooglanden. De Schotse Hooglanden behoren zonder twijfel tot een van de mooiste reizen voor alleenstaanden. Sterker nog: de Schotse Hooglanden staan beter bekend onder de naam ‘Highlands’ en behoren tot de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Je zult versteld staan van het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. je kunt onder andere uitgestrekte bossen, hoge bergen en diepe lochs verwachten. De natuur is hier gewoon fantastisch waar je helemaal zen van kunt worden als alleenstaande. Daarnaast zijn de locals ook heel erg gastvrij en zijn zij in staat om je een zorgeloos gevoel te bezorgen. Je kunt voor een leuke avond zo aanschuiven bij een lokale pub en je zult je welkom voelen.

Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *