Je eigen ervaringen delen op je reisblog

Je eigen ervaringen delen op je reisblog

Ken je dat gevoel? Je staat op een prachtige plek in een heel bijzonder land. Het liefst zou je dit met je hele omgeving willen delen. Een foto appen doe je af en toe wel, maar je wil mensen ook niet lastig vallen of jaloers maken. Op Instagram durf je iets vaker foto’s te delen; anders moeten mensen je maar niet gaan volgen toch? Als je vaak reist of een langere reis gaat maken kun je dit ook aanpakken door je eigen reisblog te starten. Reizen is mijn passie en zelf hoop ik nog veel mooie plekken op de wereld te mogen zien. Ik schrijf hier daarom ook graag over op mijn blog. Maar hoe begin je nou een blog? Ik help je graag een eindje op weg.

Je eigen reisblog maken

Leuk! Je hebt het idee om een reisblog te starten. Maar, waar begin je? De eerste stap voor het starten van een reisblog is om jezelf een doel te stellen. Wat wil jij bereiken met je reisblog? Wil jij de nieuwe Geraldine Kemper worden? Of wil je vooral je vrienden en familie op de hoogte houden? Dat maakt nogal wat uit voor de opzet van je reisblog. Als je geld wil verdienen met je blog, moet je je blog vanaf het begin serieus nemen. Als je de opzet van je blog weet, moet je je bedenken hoe je je publiek gaat bereiken. Stel jezelf concrete doelen. Hoeveel lezers wil je per maand? Ga je social media inzetten? Zo ja, hoeveel volgers wil je daar genereren? Weet je niet hoe je een social media kanaal opzet? Google staat vol met tips hoe je meer volgers kunt genereren.

Reisblog website

Er bestaan veel websites waarmee je gemakkelijk je eigen reisblog kunt opstarten. Met Travel Diaries kun je een online dagboek over je reis bijhouden, compleet met foto’s et cetera. Met Polar Steps kun je aan de hand van je mobiel letterlijk je eigen stappen volgen. Polar Steps maakt er vervolgens een online kaart van waarbij je je blogs aan de locatie op de kaart kunt koppelen. Wil je echt een websitevorm? Dan is JouwWeb een goede optie. Deze website is niet specifiek gericht op reisblogs, maar biedt daardoor veel vrijheid in vormgeving et cetera. Wil je wel een website speciaal voor reisbloggers? Dan is Reismee.nl een goede optie voor jou. Je kunt gratis beginnen en naarmate je meer online zet kun je ruimte bijkopen.

Hoe vind je de leukste locaties

Om te beginnen mag je natuurlijk gewoon gebruik maken van alle informatie die je online kunt vinden. Maak gebruik van reisboeken, reisorganisaties en tourismekantoren. Ook offline is er heel veel informatie te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel reisboeken geschreven van bijvoorbeeld Lonely Planet. Tip: wil je niet alles nieuw kopen? De kringloop staat propvol met reisboeken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van je collega’s. Laat je inspireren door andere reisbloggers! Kopiëer geen dingen, maar de locaties kun je natuurlijk ook gewoon zelf bezoeken. Als je eenmaal in een land bent, kun je daar ook vaak veel informatie krijgen. Probeer eens in contact te komen met de lokale bevolking, die kunnen je vaak naar de allermooiste plekjes wijzen.

Kun je ook tips delen binnen Nederland?

Een reisblog hoeft niet per se over de meest tropische bestemmingen te gaan. Er zijn genoeg mensen die in Nederland op vakantie gaan. Zeker tijdens de coronapandemie is ons thuisland als vakantieland weer razend populair. Nederlanders zijn nu juíst op zoek naar onbekende pareltjes in eigen land. Ook in de toekomst zullen mensen weekendjes weg blijven boeken en daar kun jij ze dan mooi bij helpen. Daarnaast kun je ook tips over Nederland delen met buitenlandse toeristen als doelgroep. Er zijn ieder jaar massa’s Duitse, Franse, Britse en Aziatische toeristen die Nederland bezoeken. Als je in het Engels schrijft kun je hen een overzicht geven van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Wat zijn de beste reisblogs

Travelvalley, Travellust en Reismuts vind ik zelf 1 van de leukste reisblogs van Nederland. Wat maakt deze reisblogs nu zo succesvol? Vaak is er een behoefte aan een reisblog in een specifiek gebied. Als jouw reisblog een dergelijk gat op kan vullen, heeft je reisblog meer kans op succes. Houd je van klimmen? Dan kun je bijvoorbeeld een reisblog starten die zich focust op de meest unieke locaties om te klimmen in Europa. Wil je het liever algemener houden? Richt je dan op een bepaalde doelgroep. Reis jij vaak met je gezin? Deel dan leuke tips over het reizen met kinderen.

Europa reisblog

Je kunt je op een doelgroep richten, maar ook op een gebied. Reis jij zelf altijd binnen Europa? Dan kun je prima een reisblog voor Europese bestemmingen starten. Doordat Europese landen relatief goed te bereiken zijn vanuit andere Europese landen, kun je zelfs routes binnen Europa uitstippelen. Deel tips over de beste treinroutes, waar je even de trein of auto moet verlaten voor een mooi uitzichtspunt voordat je door reist. Hiermee kun je veel reizigers een glimlach bezorgen. Het maakt dus niet uit of je naar Milaan of Marrakech gaat, als je er maar iets over kunt en wilt delen.

Nederlandse reisbloggers

Wil je graag Nederlandse reisbloggers volgen? Dat kan natuurlijk altijd. We geven je graag wat inspiratie. Via Backpackblog.nl kun je Robbert volgen, hij heeft in 2014 alles verkocht om van reizen zijn leven te maken. Hoe het hem nu vergaat kun je via zijn blog volgen. Anne deelt via ditisanne.nl haar zeer persoonlijke reisblogs. Anne schetst een eerlijk beeld van voor- en tegenspoed tijdens haar reizen.

Reisblog maken afgeschermd

Is je ambitie niet om een bekende reisblogger te worden, maar wil je liever afgeschermd wat blogs delen met famillie en vrienden? Dat kan natuurlijk ook! Je hebt een vast publiek wat echt geïnteresseerd is in jouw belevenissen. Ook hier heb je genoeg opties voor op het gebied van websites. De eerder genoemde websites hebben vaak de optie om bepaalde delen of je volledige website af te schermen. Het wachtwoord of de link stuur je naar jouw familie en vrienden.

Op die manier blijven jouw verhalen en foto’s privé en heb je zelf de controle over wie er toegang heeft tot jouw reisblog. Het voordeel van de website is dat je niet constant appjes of Instagram posts hoeft te delen met het risico dat je mensen vermoeid met je reisverhalen. Met je eigen reisblog kan jouw omgeving op hun eigen moment de tijd nemen om jouw verhalen en foto’s te bekijken.

Wat is jou favoriete reisblog?



1 gedachte over “Je eigen ervaringen delen op je reisblog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *