10 tips voor je reis door Europa

10 tips voor je reis door Europa

Ga jij een reis door Europa maken? Europa is een ontzettend divers continent met prachtige architectuur, veel cultureel erfgoed en een speciale keuken die je in andere continenten niet hebt. Het maakt niet uit of je alleen met een tas door diverse steden gaat reizen of door de platte landen van Europa gaat reizen: je zult je altijd vermaken. Om je reis door Europa te vergemakkelijken, hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Stel prioriteiten tijdens je reis door Europa

Van chique pleinen en straten in Spanje tot de Alpen in Oostenrijk, het Europese continent is erg divers en heeft genoeg plekken waar je kunt vertoeven. Het nadeel hiervan is dat het moeilijk kiezen is waar je heen gaat, want je kunt helaas niet alles zien. De plaats waar je besluit heen te gaan hangt af van wat je zelf wilt zien. Je moet prioriteiten stellen omdat er zoveel te zien is, want zelfs half Europa zien is al erg lastig in een korte tijd. Bepaal daarom de plekken, landen of steden die je absoluut wil zien. Op deze manier heb je een reis waar je rustig de cultuur en omgeving kunt verkennen zonder dat je snel moet reizen zodat je alles kunt zien.

Bezoek eens een hidden gem

Veel Nederlanders vinden door Europa reizen niet erg spannend. Veel van ons hebben diverse malen in Zuid-Frankrijk gekampeerd, en we zijn wel eens een weekendje weggeweest naar Londen of Parijs. Van een stedentrip in ons eigen land worden we ook niet meer zo warm. Het is allemaal leuk en aardig, maar we hebben het wel gezien. Gelukkig heeft elk land hidden gems die je nog niet gezien hebt. In plaats van Barcelona zou je bijvoorbeeld een keer naar Extremadura gaan en een keer naar Milaan in plaats van Rome. Daarnaast zijn er ook in Oost-Europa prachtige plekken te vinden. Je zou kunnen eilandhoppen in Noorwegen, de meren van Slovenië kunnen verkennen of met de bus door Zuid-Europa kunnen reizen.

Laat je budget je bestemming bepalen

Een reis door Europa maken kan erg duur zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Als je naar Berlijn of Toscane gaan, dan is je budget er snel doorheen. Dit is prima als je genoeg geld hebt, maar er zijn veel relatief onbekende bestemmingen in Europa waar je met iets minder geld een geweldige vakantie kunt hebben. Als je een klein budget hebt, dan is Oost-Europa de beste optie als je veel plekken wilt zien zonder veel geld te spenderen. Je kunt langer door Tsjechië, Moldavië en Servië reizen dan door Noorwegen of Zwitserland. Als je goedkoop wilt reizen, dan kun je West-Europa en Scandinavië beter vermijden.

Ontdek de diversiteit tijdens je reis door Europa

Mensen over de hele wereld reizen graag naar Europa toe omdat het zo’n divers continent is. Er is genoeg te zien zoals pittoreske Italiaanse dorpjes tot wereldsteden in Frankrijk en Engeland. Een reis door Europa heeft dus veel te bieden. De ene persoon gaat het liefst naar de toeristen hotspots in de grote steden, terwijl anderen het liefst de cultuur ontdekken in kleine, onbekende plaatsen.

Sneller over de grens

Het voordeel van Europa is dat je veel verschillende landen in een korte tijd kunt bezoeken. De reizen zijn relatief kort: Amsterdam naar Sofia in Bulgarije is maar 2150 kilometer, en tijdens deze reis door Europa kom je door 7 landen. Dezelfde route is ook prima met de trein te doen. Als je dit vergelijkt met de reis van Bangkok naar Bali, dan heeft een reis door Europa veel voordelen. Als je het vliegtuig naar Bali pakt, dan zie je niet veel van de omgeving. De trein is niet een optie. In Amerika kun je wel reizen van de VS naar Mexico, maar het is allemaal een stuk minder makkelijk vergeleken met een reis door Europa.

Bezoek je favoriete keukens

Voor de echte Bourgondiër is een reis door Europa perfect. Je kunt naar Parijs voor een romantisch weekend of cultuur snuiven in Servië, maar je moet er eigenlijk altijd voor zorgen dat je genoeg tijd en geld overhoudt om de lokale gerechten te proberen. Er zijn bijvoorbeeld pubs, tapasbars, straatmarkten en luxe restaurants, waardoor je een onbeperkt aantal mogelijkheden hebt. Probeer moussaka in Griekenland of eet escargots in Frankrijk. Vergeet daarnaast de wafels in België niet of de heerlijke vis in Portugal. Je kunt oneindig doorgaan: probeer het zelf!

Boek online tickets

Alles werkt tegenwoordig online, wat je reis door Europa makkelijker kan maken. Je hebt waarschijnlijk geen zin om uren in de rij te staan voor de hotspots, waardoor je beter alvast online tickets kunt boeken. Er zijn veel online sites waar je tickets, trips of tours van te voren kunt boeken. Hierdoor kun je meteen naar binnen zonder dat je hoeft te wachten.

Reis door Europa in de zomer

Qua budget is het niet handig om in de zomer door Europa te reizen, maar je kunt het beter toch doen. De steden, stranden en bezienswaardigheden zijn namelijk een stuk levendiger tijdens de zomer. In de zomer schijnt de zon volop en is het warm buiten, wat het een ideaal klimaat maakt om tijdens je reis door Europa de steden te verkennen. Daarnaast zijn er in het hoogseizoen meer activiteiten en festivals. Verder zijn tijdens de zomer de restaurants langer open en kun je heerlijk buiten zitten terwijl de zon langzaam onder gaat.

Reis door Europa voor tenminste 2 maanden

In principe zou je jaren door Europa kunnen reizen omdat er zoveel verschillende landen, culturen en dingen te zien zijn. Helaas kunnen de meesten van ons niet jaren achter elkaar reizen. Hoe lang je reis door Europa duurt hangt af van je beschikbare budget en je plannen, maar om het meeste te zien reken je minimaal 2 tot 3 maanden. Op deze manier heb je genoeg tijd om de meeste bezienswaardigheden en landschappen te zien. Verder kun je meer te weten komen over het land en heb je meer tijd om onvergetelijke herinneringen te maken.1 gedachte over “10 tips voor je reis door Europa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *