De 10 leukste reis cadeautjes om weg te geven

De 10 leukste reis cadeautjes om weg te geven

Reis cadeautjes en souvenirs zijn een leuk aandenken van een vakantie. Je kunt je cadeautjes ergens in huis neerzetten om te bewonderen, maar je kunt ze ook als cadeau weggeven aan vrienden of familie. Ben je benieuwd naar de cadeautjes waar je jaren na de vakantie nog steeds plezier van hebt? Reis cadeautjes zijn vaak namelijk behoorlijk prijzig, en ze moeten het geld wel waard zijn. In deze blog vertellen we je meer over de souvenirs waar je jaren later nog steeds wat aan hebt. Lees dus snel verder om inspiratie en ideeën op te doen voor je vakantie!

Sieraden als reis cadeautjes

Sieraden, het zijn de perfecte reis cadeautjes en souvenirs die het vooral bij de vrouwen erg goed doen. Wanneer je op vakantie bent kun je voor een zacht prijsje de prachtigste sieraden aanschaffen. Vaak zijn dit sieraden die typisch zijn voor het land of de regio, en die je dus niet zo snel in Nederland zult aantreffen. Een van de grootste voordelen van sieraden als reis cadeautjes is dat je er heel wat van kunt kopen zonder dat je tas meteen vol zit, wat weer scheelt met je bagage in het vliegtuig. Houd in je reisbudget wat ruimte over zodat je sieraden op vakantie kunt kopen, een leuk aandenken aan je reis, en je kunt ze eventueel als reis cadeautjes geven aan je moeder!

Met reisgidsen zit je altijd goed

Reisgidsen zijn ook goede optie als reis cadeautjes. Sommige toeristen laten hun gids achter of gooien hem na de vakantie weg, maar dit is hartstikke zonde. Reisgidsen staan namelijk mooi in je kast, je kunt ze gebruiken als gespreksopener en op een druilerige zondagmiddag kun je er nog eens doorheen bladeren om herinneringen op te halen.

Shirts als reis cadeautjes

Vrouwen kopen graag sieraden als reis cadeautjes, en mannen geven daarentegen meestal de voorkeur aan shirts, polo’s of bloesjes. Het liefst kiezen ze niet voor de standaard opties, maar willen ze een shirt van goede kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt of polo die speciaal is geproduceerd als aandenken aan het jubileum van de plaatselijke keizer, of een shirt met de opdruk van een toeristische hotspot die je hebt bezocht tijdens je vakantie. Na een paar jaar kunnen deze shirts nog steeds interessante gesprekken teweeg brengen! Shirts, blouses en polo’s zijn om die redenen eigenlijk de perfecte reis cadeautjes voor mannen. Leuk als herinnering aan je vakantie, en nuttig om te gebruiken.

Koop een schilderij als souvenir

Schilderijen doen het ook hartstikke goed als reis cadeautjes. Misschien zie je op vakantie een prachtig schilderij, maar is het te groot om mee te nemen. Voorkom spijt dat je het schilderij niet gekocht hebt door hem toch mee te nemen en hem te laten opsturen naar huis. Je kunt het daarna thuis alsnog ophangen, en er na jaren nog steeds ontzettend veel plezier aan beleven. Vooral grote schilderijen staan prachtig aan de wand, wees dus niet te schuchter om een groot voorwerp op vakantie te kopen!

Aardewerk: decoratie en ideaal als reis cadeautjes

In eerste instantie lijkt aardewerk niet praktisch om als reis cadeautjes te kopen op vakantie. Aardewerk is net als een schilderij echter ideaal als vakantie aandenken. Aardewerk kun je overal als souvenir kopen, het maakt niet uit of je naar Las Vegas of Peru gaat. Soms is aardewerk ook beschikbaar als gebruiksvoorwerp, zoals een melkpannetje of een schoteltje. Wil je niet dat je reis cadeautjes kapot gaan? Gebruik ze dan alleen ter decoratie of koop iets anders.

Sjaals

Een sjaal komt altijd van pas; het is praktisch en ze zijn leuk om als reis cadeautjes weg te geven aan je vrienden of familie! Een sjaal van goede kwaliteit kan meer dan 10 jaar meegaan en kun je altijd gebruiken in de kille Nederlandse winters. Als je een hippe sjaal op vakantie koopt zul je in Nederland ook nog eens extra opvallen omdat we in ons eigen land hele andere designs hebben. Door een sjaal op vakantie te kopen zul je er stijlvol uitzien en heb je een leuke herinnering aan die ene topvakantie.

Kussens, kleden, hoezen en andere decoratie

Als je reis cadeautjes wilt aanschaffen op vakantie, maar niet te zware spullen mee wilt terugnemen naar huis, dan heb je altijd nog de optie om voor lichtgewicht linnengoed te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een doek kopen en deze ter decoratie aan de muur hangen. Een andere optie is het kopen van sierkussens, die je op je sofa kunt leggen. Linnengoed is leuk voor in je eigen huis, maar je kunt het ook als reis cadeautjes geven aan je zoon die net uit huis gaat of aan je familie die net een nieuwe bank heeft!

Boeken als souvenir

De kans is groot dat je op vakantie gaat naar een bepaald land omdat je er een fascinatie of interesse in hebt. Misschien ontdek je tijdens je vakantie ook nog wel andere zaken waar je interesse in krijgt. Hoe leuk is het dan als je boeken over die onderwerpen als reis cadeautjes kunt kopen? In Nederland is het namelijk een stuk lastiger om boeken over die onderwerpen te vinden, omdat het bij ons niet bekend is of niet speelt. Denk bijvoorbeeld aan een boek over de Azteken of de Egyptische farao’s en Piramides. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en van lezen houdt, zijn boeken de perfecte reis cadeautjes.

Houtsnijwerken om je huis mee te decoreren

Eerder hadden we het al over aardewerk, maar ook houtwerk is een prima optie als souvenir of om weg te geven alcadeau. Het voordeel van hout ten opzichte van aardewerk is dat het minder zwaar is en niet zo snel breekt. Dit maakt hout een stuk praktischer om mee te nemen naar huis. Je kunt het gebruiken ter decoratie om je huis mooi mee aan te kleden. Meestal vind je houtsnijwerk reis cadeautjes in Afrika en Azië. Vazen, maskers, schilderijen; het kan allemaal! Een ander voordeel van hout is dat het in huis lang goed blijft, waardoor je het tientallen jaren kunt bewaren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *