De 10 mooiste plekken in Zwitserland

De 10 mooiste plekken in Zwitserland

Zwitserse kaas, een zakmes, chocolade, bergen, neutraliteit en horloges. Bij Zwitserland wordt snel aan de typische dingen gedacht. Zwitserland heeft alleen veel meer te bieden dan uurwerken en lekkernijen. Het Alpenland wordt ook veel bezocht voor haar schattige dorpjes, historische steden en prachtige natuur. Zwitserland is dankzij de vele bergen heel geschikt voor wintersport of bergtochten. Een vakantie naar Zwitserland beloofd een vakantie vol interessante activiteiten te worden. Ik deel graag de tien mooiste plekken in Zwitserland die zeker niet mogen ontbreken tijdens je vakantie. Want wij maakten kennis met Zwitserland tijdens onze roadtrip en het heeft een onvergetelijke indruk achter gelaten.

1. Het schilderachtige stadje Saint-Ursanne

Dé bestemming die niet mag ontbreken tijdens je reis naar Zwitserland is toch wel het prachtige stadje Saint-Ursanne. Deze schilderachtige kleine stad ligt vlak bij de Franse grens aan de oever van rivier de Doubs en is een van de mooiste plekken in Zwitserland. Het middeleeuwse stadje is volgens de legendes gesticht door de Ierse monnik Ursicinus, die er als kluizenaar leefde. Ondanks dat het stadje vandaag de dag honderden inwoners heeft, blijft het een oase van rust. Saint-Ursanne is het best bewaarde middeleeuwse stadjes van Zwitserland. Het stadje bestaat voornamelijk uit middeleeuwse gebouwen en huizen uit de veertiende tot zestiende eeuw en een kloosterkerk uit de twaalfde tot veertiende eeuw. Zelfs de grot met de kluizenaarswoning van Ursicinus is nog te bewonderen bovenaan een steile trap met 191 treden.

2. De op een na grootste stad van Zwitserland: Genève

Ook het oude stadscentrum van Genève bestaat nog uit veel eeuwenoude straten en levendige stadspleinen. Naast eeuwenoude straten en huizen met prachtige voorgevels heeft Genève nog veel meer te bieden. Dat bepaalt de plek van Genève in deze lijst van de mooiste plekken in Zwitserland! Een daarvan is Promenade du Lac, vanaf deze promenade kun je vanuit het stadscentrum genieten van een prachtig uitzicht over het meer van Genève. Verder is het Natuurhistorisch Museum met 250.000 bezoekers per jaar de grootste in zijn soort in Zwitserland ook zeker een bezoekje waard. In Genève staat ook het Palais des Nations, een belangrijk gebouw van de Verenigde Naties. Twee keer per dag kun je hier een rondleiding volgen.

3. Het dorpje Zermatt aan de voet van de Matterhorn

Zwitserland staat onder andere bekend om haar bergen en bergen behoren daarom ook tot de mooiste plekken in Zwitserland. Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld (de Matterhorn)  in Zwitserland te vinden is. De top van de Matterhorn ligt op 4470 meter hoogte in de Wallisser Alpen op de grens tussen Italië en Zwitserland. Aan de voet van deze reus van een berg ligt het dorpje Zermatt. Dit dorpje is het beste uitgangspunt om de Matterhorn en het bijbehorende skigebied te bezoeken. Het skigebied bij de Matterhorn is het hoogste en grootste zomerskigebied van Europa. Tijdens de zomermaanden zijn hier dan ook veel nationale skiteams te vinden. Naast skiërs en snowboarders kunnen ook wandelaars hun hart ophalen bij de Matterhorn. Er zijn namelijk zo’n 400 kilometer aan wandelpaden te ontdekken rondom de Matterhorn.

4. De pittoreske stad Lausanne aan het meer van Genève

Net als Genève is ook de volgende bestemming aan het meer van Genève te vinden. Lausanne en Genève zijn dus goed te combineren tijdens je reis langs de mooiste plekken in Zwitserland. Lausanne is zeker een bezoekje waard. De stad vormt een combinatie tussen een zakelijke stad, vakantieoord, olympische hoofdstad en universiteitsstad. Naast dat de stad bruist van de mogelijkheden en activiteiten is Lausanne op zichzelf al een prachtige verschijning. De schilderachtige stad is op drie heuvels gebouwd, omgeven door wijnvelden en heeft het meer van Genève aan de voeten. Behalve de prachtige omgeving, mag de stad zelf er ook zeker wezen. In het oude stadscentrum staat de oudste en meest indrukwekkende vroeg gotische kathedraal van Zwitserland!

5. Het kasteel van Chillon

Nog een mooie bezienswaardigheid aan het meer van Genève is de stad Montreux. In deze stad hebben bekende figuren zoals Freddy Mercury en Charlie Chaplin gewoond. Ook staat Montreux bekend om mooie gebouwen, een promenade en het jaarlijkse jazzfestival. De echte bezienswaardigheid van Montreux is wel echt het kasteel van Chillon. Op een rots aan de oever van het meer is de prachtige waterburcht te vinden. Het Kasteel van Chillon is een van de meest bezochte gebouwen van Zwitserland. Daarom hoort het kasteel tussen de mooiste plekken in Zwitserland.

6. Natuurlijk amfitheater Creux du Van

Naast veel oude steden en gebouwen bezit Zwitserland ook prachtige natuur. Het amfitheater Creux du Van is daar een voorbeeld van. De Creux du Van is een natuurlijk amfitheater als resultaat van langdurige erosie door ijs en water. Het amfitheater is een keteldal van 160 meter hoog, vier kilometer lang en een kilometer breed. De Creux du Van is een ongerept natuurgebied dat wordt bewoond door talloze wilde dieren zoals gemzen, lynxen en steenbokken. De tocht duurt ongeveer viereneenhalf uur, maar is voor een natuurliefhebber zeker de moeite waard! Voor de mooiste plekken in Zwitserland zal je nu eenmaal wel eens een goede wandeling moeten maken.

7. Grindelwald in de bergen

Grindelwald is weer een van de schilderachtige dorpjes van Zwitserland. Het dorpje is omgeven door weilanden met koeien en bergen. Ondanks dat Zwitserland meerdere prachtige oude stadjes bevat, behoort Grindelwald zeker tot de mooiste plekken in Zwitserland. Wat Grindelwald extra bijzonder maakt is dat het dorp samengaat met een bekend uitzichtpunt. Ga voor een spectaculair panoramisch uitzicht dus ook zeker even langs Grindelwald First! Het uitzichtpunt is te bereiken met een gondellift of te voet.

8. ‘Feestzaal van de Alpen’: St. Moritz

Wellicht heb je al wel eens van St. Moritz gehoord. Het is een van de meest bekende vakantieoorden ter wereld. Daarom zal het je ook niet verbazen dat ik dit een van de mooiste plekken in Zwitserland vind. Ondanks dat het een bekende plek is, mag deze niet op mijn lijstje ontbreken. St. Moritz wordt met haar skipistes en luxueuze hotels ook wel de ‘feestzaal van de Alpen’ genoemd. Naast een prachtig skigebied bezit St. Moritz ook turquoise bergmeren, natuurlijke bronnen en spa’s.

9. De langste gletsjer van de Alpen: de Aletschgletsjer

De Aletschgletsjer is niet alleen de langste gletsjer van de Alpen, het staat ook nog eens op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ik ben dus niet de enige die dit een van de mooiste plekken van Zwitserland vindt. Een 360 graden panorama uitzicht is te bereiken via een kabelbaan vanuit het dorpje Fiesch. Vanaf dat punt is het nog 15 minuten wandelen naar de hoofdtop. Dat is zeker aan te raden!

10. De hoofdstad van Zwitserland: Bern

Ook Bern hoort in het rijtje prachtige historische steden en mooiste plekken in Zwitserland. De middeleeuwse romantiek straalt van deze stad af. De oude binnenstad van de hoofdstad staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ook voor winkelpubliek is de stad een mooie bestemming. Bern bezit met zes kilometer de langste overdekte winkelpromenade van Europa! Daarnaast heeft Bern net als alle steden in dit rijtje nog veel meer te bieden. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar het allerbeste is om het maar gewoon zelf te gaan ontdekken!

Ben jij wel eens in Zwitserland geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *