Wat zijn de 10 mooiste plekken in Nederland

Wat zijn de 10 mooiste plekken in Nederland

Ons eigen kikkerlandje. Het land waar we veel kunnen klagen en vooral over het weer: dan is het te koud, te warm, te plakkerig, te veel wind, te droog enzovoort. We verlangen naar een vakantie in een ander warm land of juist een skivakantie in een land waar het koud is. Hoe dan ook hebben we vaak te weinig waardering voor ons eigen land. Maar, wist je dat je in Nederland ook heel erg veel kunt zien, doen en beleven? Saai? Zeker niet. En net als je dacht dat je alles al hebt gezien in ons land, heb je het mis. Er is namelijk zoveel meer te beleven dan we denken. Daarom zet ik in deze blog de 10 mooiste plekken in Nederland voor je op een rijtje. Wedden dat er een plek tussen zit waar jij nog niet bent geweest?

Nationaal Park Veluwezoom

Houd je van natuur en ben je woonachtig in de nabije of in de omgeving van Gelderland? Dan ga je dit geweldig vinden. Er is namelijk een gigantisch natuurgebied te vinden in deze provincie. Dit is het Nationaal Park Veluwezoom. Sterker nog: dit is één van de allermooiste plekken die je in Nederland kunt vinden. In dit park valt van alles te beleven: diverse landschappen, heuvels, unieke uitzichtpunten, bloeiende heide, bossen en een zandverstuiving. Deze plek is gegarandeerd Instagram waardig en hier kun je de mooiste plaatjes schieten. Je zult geen spijt krijgen van het bezoeken van deze plek.

Bollenstreek

Wellicht ben je al eens als de Bollenstreek geweest of stond deze plek op jouw bucketlist. Er is bijna geen plek als deze te vinden in Nederland. Dit maakt deze plek ook een toeristenpleister. Hier groeien megaveel tulpen. Deze plek is in de provincie Noord-Holland te vinden. Er is nog meer te vinden dan alleen tulpen. Je kunt hier ook nog terecht om verschillende bezienswaardigheden te bekijken en voor prachtige fiets- en wandelroutes door de polders. Er zijn hier ook brede zandstranden te vinden. Een zonnetje erbij, een drankje… Wat kan de mens nog meer gelukkig maken?

Nationaal Park Duinen van Texel

Is alles je momenteel even te veel aan je hoofd en wil je alles los kunnen laten? Dit kan nergens beter dan in het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit is een bijzonder, prachtig landschap van het Waddengebied. Hier zie en voel je puur natuur. Hier kun je allerlei verschillende en afwisselende soorten landschap tegenkomen. Van duinen tot heide en strand. Als je graag naar Texel wilt, is dit een plek die je echt even moet bezoeken. Je ziet hier prachtige landschappen, kan mooie foto’s maken, je voelt de wind en je bent echt even helemaal vrij.

Delft

Voor de mensen die van geschiedenis, cultuur en architectuur houden is Delft een plek die zeker bezocht moet worden. Delft heeft een super mooie historische binnenstad, waar allerlei verschillende bezienswaardigheden te vinden zijn uit de Gouden eeuw. Wat dacht je van Hugo de Groot en Johannes Vermeer? Je kunt hier nog meer historie vinden, want Delft heeft ook een grote rol gespeeld voor het Nederlandse koningshuis.

rdewerk.

Giethoorn

Één van de meest mooie en unieke plaatsen in Nederland is toch wel Giethoorn. Dit is dé plek waar je allemaal toeristen foto’s ziet maken van de kleinste dingen, die voor ons normaal zijn, zoals eenden. Super leuk om te zien natuurlijk, maar het dorpje is ook echt de moeite waard om eens te bezoeken. Hier staat allerlei winkeltjes die je kunt bezoeken en er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten. Het toffe van Giethoorn is het prachtige uitzicht dat je hebt: overal zijn mensen, er valt altijd iets te beleven en er zijn altijd boten. Boten zijn heel erg geliefd in Giethoorn, omdat het een geweldige plek is om te varen. Wist je dat je dit ook zelf kunt doen? In Giethoorn zijn veel bootverhuurders bij wie je een boot kunt huren voor een uurtje of een aantal uren. Je kunt zo zelf door heel Giethoorn varen en je zult prachtige natuur zien en de welbekende schilderachtige huizen met hun rieten daken. Je zult je ogen uitkijken.

Bourtange

Behalve Delft is er nog een plek waar de geschiedenisliefhebbers terechtkunnen, namelijk in Bourtange in Groningen. Deze kleine vestingstad die te vinden is in het noorden is tijdens de Nederlandse Opstand die plaatsvond in de zestiende eeuw gebouwd. Deze is nooit ingenomen. Hier worden verschillende historische evenementen georganiseerd tijdens de zomer. Bourtange ligt vlakbij mijn geboortedorp Stadskanaal. Dit is dus ook 1 van de mooiste plekken in Nederland waar ik als jong kind al kwam.

Van Gogh-Roosegaarde Fietspad

Het Van Gogh-Roosegaarde Fietspad is, zoals je aan de naam kunt zien, een fietspad. Maar nee, dit is niet een gewoon fietspad. Dit fietspad is te vinden in de nabije buurt van Eindhoven. Het fietspad geeft licht en is geïnspireerd door het zogenaamde ‘Sterrennacht’ schilderij.

Vlieland

Lijkt Texel je wel wat en/of ben je daar al eens geweest? Wellicht is Vlieland dan ook wel iets voor jou. Vlieland is het tweede Waddeneiland en staat ook bekend op een van de mooiste plekken die te vinden is in Nederland. Het is hier heel erg rustig, dus als je tot rust wil komen is dit de perfecte plek. Misschien denk je, zo leuk is het dan toch schijnbaar niet? Ja, zeker wel. Het is hier zo rustig omdat er geen motorvoertuigen mogen komen op dit eiland. Je kunt hier alleen komen als je te voet bent of op de fiets. Het eiland is dus misschien niet voor iedereen even goed bereikbaar, maar als je de kans hebt is het zeker de moeite waard.

Zaanse Schans Openluchtmuseum

Als je van musea houdt, zit je hier goed. Vlakbij Zaandam in Noord-Holland is de Zaanse Schans te vinden. Dit is een bewoond openluchtmuseum en is zeker niet onbekend bij toeristen.

Scheveningen strand

Op zoek naar een plek om te lachen, altijd wat te zien en te lopen over schitterende witte stranden? Je kunt dan terecht op het strand in Scheveningen. Hier kun je over een lange promenade lopen, waar je veel verschillende boetiekjes, restaurants en cafés zult tegenkomen. Samen met Kijkduin is dit dan ook wel 1 van de mooiste plekken in Nederland, als je in Zuid Holland bent.

Speel jij ook wel eens toerist in eigen land? Wat vind jij de mooiste plek in Nederland?1 gedachte over “Wat zijn de 10 mooiste plekken in Nederland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *