De 10 mooiste plekken in Denemarken

De 10 mooiste plekken in Denemarken

De reizen worden al weer snel volgeboekt. Logisch, want iedereen wil er weer op uit. Het liefst naar een veelzijdig land, nietwaar? Dan kun je lekker veel zien, genieten van prachtige uitzichten, veel activiteiten doen en misschien zelfs nog genieten van geschiedenis en cultuur. Een van deze veelzijdige vakantiebestemmingen is Denemarken. Denemarken kent veel brede stranden, eindeloze duinen, prachtige steden en niet onbelangrijk: heerlijk ijs. Maar wat zijn nou echt de mooiste plekken in Denemarken, die niet mogen ontbreken als je op vakantie gaat?

De ligging van Denemarken is in principe ideaal. Je hoeft namelijk helemaal niet het vliegtuig in om in Denemarken te komen. Met een auto kom je hier ook. Als je vanaf Utrecht met de auto zou rijden, ben je al binnen zes uur aan de grens bij Flensburg! Maar, dat is niet de enige reden waarom Denemarken een geschikt vakantieland is. Ik vertel je hieronder meer over de redenen waarom Denemarken een leuk land is, wat Denemarken speciaal maakt en ook zal ik je vertellen wat de 10 mooiste plekken in Denemarken zijn. Zo weet jij in ieder geval waar je heen zou kunnen met je volgende vakantie.

Waarom naar Denemarken

Zoals ik net al kort noemde, is het ideaal om naar Denemarken te gaan vanwege de bereikbaarheid en toegankelijkheid van dit land, maar dat is niet het enigste. Er zijn meer redenen waarom veel mensen een voorkeur hebben voor Denemarken. Hieronder zie je de meest voorkomende redenen.

Duinen en zandstranden

Als je op zoek bent naar lange zandstranden met uitgestrekte duinen, dan zit je hier goed. Deze zijn te vinden in Denemarken en niet zomaar ‘lange zandstranden’, nee, deze zijn kilometers lang. Waanzinnig, toch? Weet je wat ook uniek is aan de stranden van Denemarken? Op de meeste plekken mag je in Denemarken gewoon met de auto het strand oprijden. Droom je al? Je rijdt met de auto het strand op, kiest je favoriete plekje uit, je stapt de auto uit en je geniet van de heerlijk stralende zon.

Kopenhagen

Als je in Denemarken bent, is het ook leuk om een bezoek te brengen aan de stad Kopenhagen. Het voordeel van deze stad is dat het hier niet uitermate druk is en de afstanden van winkels, panden en terrassen zijn niet groot. Hier kun je dus makkelijk een tijdje rondlopen zonder dat je grote afstanden hoeft af te leggen.

Rondreizen langs de mooiste plekken in Denemarken

Natuurlijk ga je naar Denemarken om ook daadwerkelijk iets te kunnen zien. En hoe kan dit beter door middel van een rondreis? Het land is niet heel erg groot, dus veel tijd heb je niet nodig om het land af te reizen en veel te zien. En je hoeft ook niet in één dag het hele land door, maar maak vooral tussenstops. Kun je nog leuke eetgelegenheden vinden of misschien zelfs een leuk hotel?

Wat zijn de mooiste plekken in Denemarken?

Nu je weet wat Denemarken speciaal maakt, is het tijd om je goed te oriënteren op de plekken in Denemarken. Je wilt uiteraard wel de mooiste plekken bezichtigen. Dat snap ik. Toch kan de keuze enorm lastig zijn, ook al is het een relatief klein land. Om je een overzicht te geven staan hieronder de 10 mooiste plekken in Denemarken voor je op een rijtje.

Legoland Holiday Village

Als je met de kids naar Denemarken gaat, dan mag je Legoland natuurlijk niet voorbij gaan! Het is hier vaak druk, maar geen zorgen. Je kunt heel erg dichtbij Legoland slapen. Overigens kun je ook overnachten bij Legoland Holiday Village. Je kunt hier tevens kamperen en de sterren bewonderen. Zo kan de dag, avond én nacht niet meer stuk.

Lalandia

Als je met je familie op vakantie gaat, is het waarschijnlijk voor jou interessanter om naar een vakantiehuis te kijken in plaats van een camping. In dat geval kun je eens kijken naar Lalandia. Dit is dé ideale plek voor grote families. Hier kun je overigens ook heel erg goed met je kinderen heen, want er zijn voor hen allerlei verschillende faciliteiten beschikbaar. Hierbij kun je denken aan een overdekt kinderspeelparadijs, een animatieprogramma en een subtropisch zwembad. De kids zullen zich vast en zeker vermaken.

Feddet Camping & Cottages

Als je gaat voor een uniek eiland, dan kun je eens een kijkje nemen bij Seeland. Dit is namelijk het allergrootste eiland van Denemarken. En nee, het is hier niet druk en chaotisch zoals je misschien zou denken, maar het is hier juist heel erg rustig.

Als je op zoek bent naar rust en helemaal tot jezelf wilt komen, dan is dit de plek voor jou. Een prachtige natuurcamping binnen dit gebied is Feddet Camping & Cottages. Hier kun je een bijzonder mooi duingebied vinden die aan de zee ligt. Hallo, zomervakantie! En ook deze plek is geschikt voor kinderen.

Bij een eiland moet je natuurlijk rekening houden met kleine kinderen. Zij kunnen immers zo het water inlopen. Gelukkig heeft deze natuurcamping daar aan gedacht! Op het zandstrand zijn zwemvesten beschikbaar, zodat je de kinderen zonder zorgen op het eiland kunnen spelen. Verder is er ook nog een opblaas-speeleiland en een watertrampoline in de zee.

Øvej 18 Holiday House

Dichtbij de stad en de rust van de natuur op zoeken? Dan kun je naar het Øvej 18 gaan. Dit is een prachtig vakantiehuis dichtbij de stad Ringsted.

Rørvig Park

Een ander vakantiepark is Rørvig. Ook deze is te vinden in Seeland. Hier kun je genieten van een prachtig natuurgebied en zwembad. Verder zijn er allerlei activiteiten te doen. Er is hier genoeg te beleven.

Funen

Graag een groot eiland bezoeken? Dan kun je terecht bij Funen. Dit is namelijk het tweede grootste eiland van Denemarken. Hier kun je een huisje huren voor een geslaagde vakantie.

Danland Bogense

Je kunt naar Danland Bogense als je op zoek bent naar een avontuurlijke setting. Tegen een toeslag mag je zelfs de hond meenemen.

Vadehavet Nationaal Park

Aan de Deense kant van de Waddenzee is Vadehavet Nationaal Park te vinden. Wadden, duinen en moerassen vind je hier!

De reuzenbeelden bij Esbjerg

Heb je interesse in de connectie van de mens met de natuur? Bezoek dan eens de reuzenbeelden bij Esbjerg.

Het Egeskov Slot

Als je meer over de geschiedenis wil weten, breng dan een bezoek aan het Egeskov Slot op het eiland Funen. Dit kasteel is een gigantische toeristische trekpleister.

Ben je met de auto? Ga dan ook eens een rondje kringlopen in Denemarken, je kan er namelijk ontzettend leuke spulletjes op de kop tikken die je hier waarschijnlijk nooit zult vinden.

Wat zijn volgens jou de mooiste plekken in Denemarken?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *