De 10 mooiste plekken in Frankrijk

De 10 mooiste plekken in Frankrijk

Frankrijk is een zeer populair vakantieland. Nu de maatregelen versoepeld zijn is het tijd om de eerste vakantie eindelijk weer te boeken. Frankrijk is dan een ideale optie. Het is niet té ver weg en er hangt altijd een gezellige sfeer. Er is ook genoeg te zien en te beleven in Frankrijk. Natuurlijk staat Frankrijk bekend om haar wijn, croissants en stokbroden, maar er is nog veel meer. Maar goed, waar kun je allemaal heen binnen Frankrijk en wat is er te zien? De keuze is reuze, wat voor veel vakantiestress kan zorgen. Dat is jammer, want een vakantie hoort juist een tijd voor ontspanning te zijn. Daarom maak ik de keuze hopelijk iets makkelijker voor je om iets te vertellen over de 10 mooiste plekken in Frankrijk. Er zit vast en zeker een plek tussen die jou aanspreekt. Zo heb je gegarandeerd een leuke, ontspannende en onvergetelijke vakantie in Frankrijk.

Bretagne

Bretagne is misschien wel 1 van de mooiste plekken in Frankrijk om eens heen te gaan en dan met name de Côte de Granit Rose. Deze kust staat beter bekend als de roze granietkust, aangezien het om een kustlijn gaat die je kunt vinden aan de noordkant van de Bretagne. Het zou niet gek zijn als je niet weet hoe het er hier uitziet of als je niet wist dat deze plek überhaupt bestond. De Côte de Granit Rose is eigenlijk een verborgen parel, want slechts enkele mensen weten van het bestaan van deze roze granietkust af. Hoe komt de granietkust aan haar naam? Nou, de stenen die er liggen zijn al miljoenen jaren oud en daarbij zijn de stenen écht roze. Super gaaf natuurlijk.

Provence

Bij de plek Alpes-de-Haute-Provence is er een groot natuurwonder te vinden, namelijk: Gorges du Verdon. Hier kun je een diepe kloof bekijken met een lengte van maar liefst 25 kilometer. Verder zijn hier rotswanden te bewonderen. Niet zomaar rotswanden natuurlijk, maar rotswanden die wel honderden meters hoog boven het blauwe water uitsteken. Kortom, een heel indrukwekkende plek. Je kunt ervoor kiezen om hier zelf even langs te gaan op je roadtrip, maar je kunt ook de keuze geven aan een kano. Je kunt hier namelijk ook met de kano doorheen. Super leuk en ook nog eens hartstikke sportief.

Alpen

De Alpen zou je waarschijnlijk ietwat bekender in de oren klinken. Dit is een zeer populaire plek binnen Frankrijk. De Alpen staan bekend om de Mont-Blanc, dit is de aller hoogste bergtop van Frankrijk.Tevens is dit de hoogste gebergte die te vinden is van de hele Alpen. De bijnaam van deze gigantische bergtop is de Witte Berg, dat zal je niet verbazen. Op de top van de Mont-Blanc ligt altijd sneeuw. Het is aan te raden om te kabelbaan te nemen als je puur voor het uitzicht wilt gaan. Dit is de kabelbaan die loopt naar de Aiguille du Midi in Chamonix.

Normandië

Ook Normandië is een aanrader als je graag Frankrijk wilt bezoeken en dan met name de plek Etretat in Normandië.Dit deel van Frankrijk staat bekend om de gigantische, unieke krijtrotsen die je kunt vinden langs de kust. De rosten zijn niet alleen uniek, maar ze zijn ook nog eens bijzonder gevormd.  Er is namelijk een rost ontstaan die in een punt van maar liefst 70 meter boven het water uitsteekt van de Atlantische Oceaan. Bekende rotsen die te vinden zijn in deze geweldige plaats zijn Manneporte en L’Aiguille. De l’Aiguille is de rots die ik hierboven besprak. Behalve de indrukwekkende rotsen is er nog meer te beleven in Normandië. Je kunt ook een bezoek brengen aan allerlei verschillende dorpjes die dichtbij liggen.

Nouvelle-Aquitaine

De meeste mensen weten wel dat Frankrijk behoorlijk wat eilanden heeft, maar niet precies welke. De eilanden die de meeste populariteit kennen, zijn over het algemeen bekend bij toeristen, maar juist de unieke, kleinschalige eilandjes blijven helaas vaak ongezien. En dat is jammer, want je kunt hier juist heerlijk tot rust komen. Één van die eilanden is Ile d’Oleron. Dit is een van de mooiste plekken van Frankrijk om helemaal tot jezelf te komen.  Bovendien is dit eiland eigenlijk helemaal niet zo heel erg klein! Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen, omdat er enorm veel routes door de natuur voor je zijn uitgestippeld.

Gironde

Gronde ligt aan de Atlantische Oceaan. Hier kun je de allerhoogste duin vinden van heel Europa: Dune du Pyla. Deze duin steekt maar liefst 107 meter boven de zeespiegel uit. Je zult je ogen zeker weten uitkijken. Voor de sportievelingen onder ons: het is zelfs mogelijk tijdens de zomer om deze mega duin te beklimmen. Het is de moeite allemaal zeker waard, want als je eenmaal de top hebt bereikt wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de baai van Arcachon en haar omgeving.

Côte d’Azur

In Côte d’Azur kun je een super leuk natuurpark vinden met bijzondere rotsformaties. Ik heb het over Parc national des Calanques. Deze rotsformaties steken zo omhoog vanuit die mooie, helderblauwe zee. Hier is een roadtrip uitermate geschikt voor. Als je durft tenminste, want je rijdt met de auto langs allerlei verschillende soorten steile wegen en unieke uitzichtpunten. Voor de durfallen is dit een geweldige mogelijkheid. Maar goed, ook als je hier niet met de auto wilt rijden zijn er mogelijkheden. Wandelen kan hier ook prima.

Parijs

Ik neem je mee, naar Rome of…. Parijs! Natuurlijk. De mooie hoofdstad van Frankrijk. Parijs staat zonder twijfel op de bucketlist van velen. Het is ook een erg bijzondere plek en de gezellige sfeer hangt er altijd in de lucht. Smalle straatjes, eeuwenoude huizen, gezelligheid, lekker eten, mode.. Parijs heeft het allemaal. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Rocamadour

Als je geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis, dan is dit de ideale plek voor jou. Rocamadour is namelijk een zeer populaire pelgrimsoord en daarbij bijna de meest bezochte bedevaartplaats die te vinden is in Frankrijk. Verder kun je in de nabije omgeving van het dorp een bezoek brengen aan de Grotte de Merveille. Hier ga je terug naar de prehistorie!

Haute-Savoie

Als laatste is het leuk om het Meer van Annecy te bezoeken. Dit is te vinden in de Haute-Savoie. Het is een geweldig meer, waar je rondom ook super veel leuke activiteiten kunt doen. Zwemmen, zeilen of varen? Het kan allemaal.

Ga je met kinderen naar Frankrijk? Dan is het leuk om een pretpark te bezoeken. Op Reis-liefde vind je een artikel met de allerleukste pretparken in Frankrijk. Ben je zo enthousiast geworden en wil je het liefst met je kinderen emigreren naar Frankrijk? Dan vind je het artikel op “op avontuur met kids” wellicht wel leuk om te lezen.

Wat vind jij 1 van de mooiste plekken in Frankrijk?4 gedachten over “De 10 mooiste plekken in Frankrijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *