Met kinderen naar Milaan , the must sees

Met kinderen naar Milaan , the must sees

Een vakantiebestemming uitzoeken met de kinderen kan een hele uitdaging zijn. De een wil graag de hele dag het zwembad in, de ander wil dingen gaan beleven. Maar hoe creëer je hiervan nu de perfecte mix, die leuk en ontspannend is voor het hele gezin? Milaan is een prettige locatie met het hele gezin, vol bezienswaardigheden, maar zonder het massatoerisme van Rome of Florence. Van musea en kathedralen om te bewonderen, tot eindeloos shoppen en het zwijmelen over dure merken. Gelukkig heeft Milaan ook een handig metro systeem, waarmee je gemakkelijk van de ene kant van de stad, naar de andere kant vertrekt. Met kinderen naar Milaan is dus hartstikke leuk. Wij gingen toen Farah 2 was, maar hebben ontzettend genoten.

Milaan bezienswaardigheden

In de stad zijn volop oude gebouwen en musea te bezoeken, maar als je hier even klaar mee bent, is er nog veel meer te beleven. De Piazza del Duomo is een prachtig plein met een van de grootste kerken ter wereld. Mocht je hier binnen willen kijken, is het wel aan te raden om vroeg op de dag te gaan, zodat je niet in de drukte terechtkomt.

Voor de voetballiefhebber is ook het San Siro Stadion een bezoekje waard. Het is niet direct op de route in het centrum, maar na een paar keer overstappen met de metro is het stadion toch te bewonderen.

Milaan vliegveld

Als je met het vliegtuig naar Milaan vertrekt, kom je niet direct in de stad zelf aan. Er zijn drie mogelijke vliegvelden waar je heen kunt vertrekken. De grootste daarvan, International Airport Malpensa ligt op zo’n 50 kilometer van de stad af. Dit is tevens net zo ver als het vliegveld dat bekendstaat als Milaan-Bergamo. Er is ook nog een kleinere luchthaven, die op zo’n 8 kilometer afstand ligt, al vliegen niet alle airlines hier naartoe. Het voordeel van de twee grote vliegvelden, is dat er hier vaak speciale shuttlebussen klaarstaan die naar het centrum van Milaan vertrekken.

Transfer van het vliegveld de stad in

Gelukkig zijn er verschillende manieren om van het vliegveld de stad in te komen. Ieder half uur vertrekt er van het vliegveld Milaan-Bergamo zowel een bus als een trein naar het centrum van Milaan. Dit zijn veruit de goedkoopste opties. Natuurlijk is het ook mogelijk om een taxi te boeken, maar het tarief hiervan zal een stuk hoger zijn. De andere vliegvelden maken ook gebruik van deze opties, al zou het kunnen voorkomen dat er dan extra overstappen nodig zijn of dat de bussen minder vaak rijden. Het is slim om hier voor vertrek vast naar te kijken, zodat je je er bij aankomst geen zorgen over hoeft te maken.

Milaan Shopping

Milaan is een van de meest toonaangevende steden als we het hebben over mode. Niet voor niets dan ook dat veel grote modemerken zich hier gevestigd hebben. Hierdoor is het dan ook een echte hotspot geworden om mode te shoppen. Naast de exclusieve merken die te vinden zijn in de zogenaamde ‘gouden vierhoek’ van Milaan, zijn er ook genoeg lokale winkeltjes en winkelstraten waar je terecht kunt. Zo zijn bijvoorbeeld op de Corso Magenta, de beste delicatessenwinkels van heel Italië te vinden en vind je op de Corso Buenos Aires een combinatie van internationale merken en horecagelegenheden. Maar sla ook zeker niet alle zijstraatjes over, waar op de rustige plekjes winkeltjes verstopt zitten. Ben je echt van de merkkleding? Dan mag een bezoekje aan de outlet Seravalle niet ontbreken. Zelf vond ik dit 1 van de leukste outlets in Europa, en ik heb er al heel veel gezien. Als je met kinderen naar Milaan gaat, is dit ook een aanrader. Je hebt er een indoor playground en de lekkerste ijsjes.

La Galleria Vittorio Emanuele II

Milaan temperatuur

De neiging is er al snel om in de zomer naar Milaan te vertrekken, met het lekkere weer. Echter is het slim om de maanden juli en augustus hier toch te vermijden. Dit zijn de warmste maanden, en met de drukte kan dit erg benauwend overkomen. Daarnaast is augustus ook voor de Italianen een vakantiemaand, waardoor het dus een stuk drukker op de straten van Milaan zal zijn. De maanden die het meest aan te raden zijn, zijn mei en juni, net voor de warmste maanden, en september, wanneer het weer begint af te koelen. Gemiddelde temperatuur die je dan zult hebben, is rond de 25 graden.

Speelplekken

Voor veel kinderen, zeker als ze nog wat jonger zijn, hoef je niet iets speciaals te gaan doen. Met een speeltuin zijn zij al meer dan tevreden, en gelukkig hoef je daar niet ver voor te zoeken. Bij veel van de parken en woonwijken zijn speeltuinen te vinden om even lekker rond te rennen. Ook aan te raden is Park Sempione, dat meer dan 40 hectare groot is en zowel een basketbal als volleybal gelegenheid heeft, als een speeltuin en genoeg ruimte om rond te rennen. Met kinderen naar Milaan is dus een aanrader.

Kindvriendelijke restaurants

Uitzoeken waar je gaat eten aan het einde van de dag kan een uitdaging zijn, zeker wanneer je je in een onbekende stad bevindt met kinderen. Gelukkig zijn er ook genoeg plekken waar jij en je kinderen kunnen eten, voor niet al te veel geld. Zo is het restaurant Rosita Galletto e Birra een aanrader, waar je voor gemiddeld zo’n 15 euro al een maaltijd hebt. Of je nou gaat voor een burger met frietjes of een Italiaanse pasta, er is keuze voor ieder. Andere aanraders zjin Casa Del Pane, die zich focussen op street food, of Pizzium – Via Anfossi, die heerlijke pizza’s en Italiaanse gerechten aanbiedt.

Musea

Bij musea denken we al snel aan stoffige schilderijen en stille zalen, maar dit is lang niet overal het geval. Zo is het Muba, het Muse dei Bambini Milano, speciaal ontwikkeld voor kinderen tot twaalf jaar. Hier kunnen ze niet alleen kijken, maar spelen, doen, denken en dingen ontdekken. Het is een museum waar het juist aangemoedigd wordt om te klimmen, puzzelen en nieuwe dingen te ontdekken. Ook het Musea Scienza is aan te raden om te bezoeken met de kinderen. Dit wetenschapsmuseum geeft interactieve rondleidingen en leert kinderen over ontwikkelingen in de technologie. Met jonge kinderen naar Milaan is dit ook ontzettend leuk.

Milaan tips

Met de grote hoeveelheid aan mogelijkheden om te bezoeken en te zien, is het aan te raden om je van tevoren een beetje in te lezen. Hierdoor weet je welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, en kom je niet opeens dagen tekort. Goed om te weten als je naar Italië gaat, in tegenstelling tot in Nederland is het er niet gebruikelijk om een fooi te geven. Deze ‘servicekosten’ zijn al opgenomen in het totaalbedrag. Ook wordt het eten er vaak wat later dan in Nederland opgediend, een diner rond een uur of 20.00 is er heel normaal. Mocht je om half zes dus klaar staan voor je diner, kan het zijn dat ze raar opkijken.

Ben jij wel eens met kinderen naar Milaan geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *