Vijf reistips voor een budget-vriendelijk bezoek aan de Verenigde Staten

Vijf reistips voor een budget-vriendelijk bezoek aan de Verenigde Staten

Al jarenlang staan de Verenigde Staten op mijn bucketlist, maar het is er gewoonweg nog niet van gekomen. Voorheen woonde mijn schoonzus in Amerika maar die woont al weer heel wat jaartjes in Nederland. Manlief is in 2003 wel naar LA geweest en zelf zou ik graag nog een keer naar Florida of Miami willen. Wat je locatie ook wordt, ik heb alvast 5 tips voor je om te besparen op de kosten zodat je vakantie enigszins lowbudget wordt. We hebben namelijk geen 1 van allen een geldboom in de tuin staan toch?

Scoor een gratis kaartje voor musea van wereldklasse

De Verenigde Staten is de thuisbasis van een aantal van de meest iconische musea ter wereld en er zijn verschillende manieren hoe je deze musea gratis kunt bezoeken. In veel musea worden dagdelen aangeboden waarop je gratis een bezoekje kunt afleggen. Het MoMA in NYC, bijvoorbeeld is elke eerste vrijdag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur vrij te bezoeken is. Het Birmingham Museum of Art in Alabama en het Oklahoma Railway Museum in Oklahoma City zijn overigens het hele jaar door gratis te bezoeken.

Altijd fijn toch, leuke plekken bezoeken met een knip op je portemonnee. Google dus vooraf even wanneer je welk museum gratis kunt bezoeken. In september heb je een jaarlijkse feestdag waarbij honderden musea en culturele instellingen in het hele land gratis toegang verlenen, ook handig om even op te schrijven in je notitieboekje. Dit jaar is Museum Day op 17 september 2022, maar de gratis kaartjes kun je al vanaf half augustus scoren.

Tijd en geld besparen met een City Pass

Een citypass mag eigenlijk niet ontbreken als je de Verenigde Staten gaat bezoeken. Je betaald 1 bedrag en kunt dan diverse attracties zoals themaparken, dierentuinen en musea (met korting) bezoeken. Sommige passen bieden meer dan 50% korting en je hoeft niet in de rij te staan omdat je express toegang hebt. Behalve geld bespaar je hier natuurlijk ook ontzettend veel tijd mee. De Citypass is een van de meest populaire in de V.S. en is beschikbaar in 15 grote steden. Kijk voor meer info op de website van Citypass.

Verenigde staten

Trek je sneaker aan voor een stevige wandeling

Heb jij ook een kantoor baan en zit je het grootste gedeelte van je werktijd op je kont? Trek die gympen aan en ga aan de wandel. De stad lopend verkennen is niet alleen goed om aan je conditie te werken, maar je bespaard er ook nog eens ontzettend veel geld mee. Daarnaast zie je vaak de mooiste plekjes in kleine steegjes, waar de taxi niet komt. Probeer de 2,5 mijl lange River Walk, dit is een wandelpad dat langs het water dwars door het centrum van San Antonio richting Texas gaat. Al wandelend ben je dan al snel bij de Alamo, een historische Spaanse missiepost. Dit is een leuke manier om kostenloos kennis te maken met de rijke geschiedenis van Texas. Charleston, South Carolina is een andere voetgangersvriendelijke stad, met prachtige stranden en populaire openluchtmarkten. Tevens kun je regelmatig dolfijnen spotten langs de prachtige promenade.

Ben je niet zo van het wandelen maar wil je wel een beetje low budget de stad verkennen? In de VS kun je op elke hoek, goedkoop een fiets huren. Ben je toch weer lekker in beweging en zie je de mooiste plekjes. Ben jij een luie donder en hang je liever onderuit? probeer dan Amtrak voor één de vele betaalbare treinreizen.

Bezoek 1 van de gratis nationale parken

De nationale parken in de VS worden druk bezocht en je moet vaak reserveren als je 1 wilt bezoeken. Laat dat je niet weerhouden om deze pareltjes te ontdekken. In Denver is het Rocky Mountain National Park bij uitstek geschikt om kennis te maken met het spectaculaire landschap van Colorado. Maroon Bells-Snowmass Wilderness ligt op 20 kilometer ten zuidwesten van Aspen en biedt wildernis van wereldklasse zonder dat je hier een kaartje voor betaald.

Ben jij een Daredevil en durf je wel wat aan? Probeer dan kilometer lange Four Pass Loop. Deze populaire route voert langs de ruige pieken van Elk Mountains, de heldere bergmeren, door prachtige valleien vol kleurige wilde bloemen en uitgestrekte bossen. Dichter bij Denver is Red Rocks Park met een groot aanbod aan wandelpaden en gratis rondleidingen . Ga ook even langs het beroemde Red Rocks Amphitheatre ; een openlucht muziekpodium dat in de berg is uitgehouwen en waar talloze legendarische muzikanten al hebben opgetreden.

Andere nationale parken die je gratis kunt bezoeken zijn het Mammoth Cave National Park in Kentucky of de pure wildernis van het North Cascades National Park in de staat Washington.

Genieten op een festival

Met 50 staten en vijf territoria kun je altijd wel een speciaal festival of evenement bezoeken voor een klein prijsje in de VS. In New York heb je twee keer per jaar de Restaurant Week, dit is een tweejaarlijks evenement in de winter- waarbij meer dan 300 van de beste restaurants van New York City een prix-fixe menu aanbieden tegen sterk verlaagde prijzen. In september heb je in Illinois het Chicago Jazz Festival, een favoriete traditie van het Labour Day weekend. Dit festival kun je gratis bezoeken en er treden grote namen uit heel de wereld op.

In November wordt er Thanksgiving gevierd in de States. Dit is een echt familie feest en in de grote steden hebben ze Thanksgiving-optochten met bands, zangers, prachtige praalwagens met de mooiste danseressen en reusachtige ballonnen. Probeer naast de iconische Macy’s Day Parade in NYC ook eens America’s Thanksgiving Parade in Detroit, Michigan; de H-E-B Thanksgiving Day Parade in Houston, Texas; of de Novant Health Thanksgiving Day Parade in Charlotte, North Carolina.

Heb jij nog andere lowbudget tips voor je tripje aan de Verenigde Staten?

Fotocredits : © Visit The USA.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *