Recepten spitskool, 5 recepten wereldwijd

Recepten spitskool, 5 recepten wereldwijd

Spitskool kan je herkennen aan de spitse vorm en aan de lichtgroene kleur. De spitskool is familie van de witte kool. Het voordeel van spitskool is dat het relatief licht verteerbaar is. De spitskool wordt geteeld in de lengte en heeft een andere structuur dan andere soorten kool. Er zijn veel verschillende soorten recepten spitskool te vinden. Zo wordt de spitskool veel gebruikt in de Oosterse keuken. Ook zie je de spitskool veel terug in bijvoorbeeld een stamppot of in salades. Spitskool bevat veel vitamines. De spitskool bevat vooral een hoog gehalte van vitamine C en K. Het is dus goed voor je gezondheid om zo nu en dan spitskool te eten. Daarnaast vinden veel mensen spitskool ook nog eens heel erg lekker.

De verschillende voordelen van spitskool

De spitskool heeft een zoetere smaak dan andere koolsoorten zoals bijvoorbeeld de witte kool. De spitskool wordt gezien als een zachte koolsoort. Dit zorgt ervoor dat de kool makkelijk snijdbaar is. Door deze zachte structuur van de spitskool is deze gemakkelijk verteerbaar. Wat anders is bij spitskool in verhouding tot andere soorten kool, is dat de spitskool op zijn best is in het voorjaar en in de zomer. Andere koolsoorten zijn echte wintergroenten.

recepten spitskool: gewokte spitskool met koolvis

Met spitskool kan je veel verschillende kanten op. Je kan spitskool namelijk rauw eten maar je kan er ook voor kiezen om het te koken, wokken of in een ovenschaal te doen. Wanneer je ervoor kiest om spitskool te wokken dan krijgt de spitskool een knapperige textuur. Het voordeel van het wokken van spitskool is dat de voedingsstoffen niet verloren gaan. Een lekker recept met spitskool is de spitskool gewokt met koolvis. De ingrediënten die je voor dit spitskool recept nodig hebt zijn knoflook, mie, gember, spitskool, bosui, rode paprika, groene paprika, rijst olie, olijfolie, oestersaus, sesamzaadjes, koolvisfilet en sesamolie.

Het bereiden van de gewokte spitskool met koolvis

Allereerst begin je met het snijden van de knoflook en de gember. Daarnaast kan je beginnen met het koken van de mie. Daarna ga je aan de slag met de spitskool, deze wordt in de lengte gesneden. De kern van de spitskool wordt verwijderd en je snijdt de spitskool in dunne reepjes. Dan ga je verder met het snijden van de paprika’s en de bosuitjes. Hierna kan het wokken beginnen. Wok eerst alleen de gember en knoflook, voeg daarna de rest toe en wok dit een paar minuten. De sesamzaadjes kan je in een aparte pan roosteren. De koolvis kan je het beste eerst droogdeppen en daarna bestrooien met peper en zout. Je bakt de vis in de pan van de sesamzaadjes met olijfolie. De vis bak je voor ongeveer 5 minuten.

Het maken van spitskool in saliesaus

Verder kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een spitskool recept uit te kiezen waarbij de spitskool wordt gekookt. Om spitskool in sate saus te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig: volkoren macaroni, ui, knoflook, salie, roomboter, bloem, melk, spitskool, gedroogde tomaatjes, groene olijven, olijfolie en feta. Om dit heerlijke recept te bereiden begin je met het bereiden van de macaroni, deze verwarm je in kokend water. Spoel hierna de pasta af en laat het water uitlekken in een vergiet.

Hoe bereidt je het recept spitskool in saliesaus?

Na het bereiden van de macaroni wordt de knoflook, ui en de salie gesneden. De knoflook, ui en de salie kan je in een pan doen met de boter. Hieraan wordt de bloem toegevoegd, na ongeveer 5 minuten wordt ook de melk toegevoegd en aan de kook gebracht. Tussendoor kan de spitskool worden gesneden in reepjes. Daarna kan de spitskool in water gaar worden. De tomaatjes en de olijven kunnen gemengd worden met de macaroni. De macaroni kan je zelf op smaak brengen met bijvoorbeeld zout en peper. De spitskool en de feta kunnen door de saus gemixt worden. Nu kan dit heerlijke spitskool gerecht geserveerd worden.

Recepten spitskool wokken met rundvlees

Wanneer je ervoor kiest om de spitskool te gaan wokken zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Een van deze opties is bijvoorbeeld spitskool uit de wok met rundvlees. Voor dit gerecht heb je rosbieflapjes, meergranenrijst, cashewnoten, gemalen kokos, spitskool, rijstolie, rode paprika, bosuitjes en sojasaus nodig.

De bereiding van de spitskool uit de wok met rundvlees

Voor het bereiden van de spitskool uit de wok met rundvlees begin je met het koken van de meergranenrijst. Daarna is het tijd om de spitskool te wokken. Begin met het snijden van de spitskool in dunne reepjes. Rooster de cashewnoten en de kokos in een droge pan. De reepjes spitskool kunnen gewokt worden met een beetje olijf olie. De paprika en bosui kunnen worden gesneden en daarna worden toegevoegd aan de wokpan. De cashewnoten en de kokos worden aan de wokpan worden toegevoegd.

Het rundvlees kan ook in dunnen reepjes worden gesneden en bestrooid worden met bijvoorbeeld peper en zout. Het vlees kan apart worden gebakken in een pan met olie. Bij het serveren van dit gerecht kan de spitskool op een bord worden gelegd, hier overheen komen dan de reepjes rundvlees.

Variëren met spitskool met de Coleslaw salade

Met spitskool kan je ook heerlijke salades maken, bijvoorbeeld de Coleslaw, heerlijk als bijgerecht. Voor deze salade heb je spitskool, winterwortel, appelazijn, halfvolle mayonaise, yoghurt, sjalotten, peper en zout nodig. Deze salade zit boordevol vitamine en is ook nog eens gemakkelijk te bereiden.

Een heerlijk stamppot recept met spitskool

Spitskool kan ook verwerkt worden in een stamppot. Een heerlijk recept waarbij spitskool is verwerkt in een stamppot is de stamppot spitskool met roomkaas en kipfilet. De ingrediënten zijn: paprika, zeezout, voorgekookte aardappelen, boter, spitskool, gekookte ham, melk, roomkaas, ui en nootmuskaat. Bij het bereiden van deze stamppot begin je met het snijden van de ui en de paprika. Kook daarna de aardappelen. De ui kan je samen met de paprika en de spitskool fruiten in een wok of roerbakpan, de kipfilet kan je kort mee bakken. De aardappelen kan je plat stampen wanneer deze klaar zijn. Daarna worden de aardappelen toegevoegd aan de warme melk en het mengsel van kool. Hieruit ontstaat een soort puree en dan is de stamppot alweer klaar.

Ken jij nog lekkere recepten met spitskool?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *