10 x kamperen in Europa, tips en meer

10 x kamperen in Europa, tips en meer

Kamperen, de ene is er gek van terwijl het voor de ander niet hoeft. Er zijn ook mensen die twijfelachtig tegenover het concept van kamperen staan. Kamperen biedt vele voordelen. Een van de voordelen is dat iedereen kan kamperen. In principe is kamperen niet zo moeilijk, omdat kamperen een manier is van vakantie vieren die voor bijna iedereen toegankelijk is. Je kunt alleen kamperen, maar ook met je partner, gezin, vriendengroep of een grotere familiegroep. Kamperen in Europa is ontzettend leuk en kan zelf al in Nederland.

Er zijn verschillende soorten campings waar je kunt kamperen. Een ander voordeel van kamperen is dat het enorm gezellig is. Wen maar aan de woorden ‘goedemorgen buurman of buurvrouw’. Je zult merken dat je door het kamperen steeds meer mensen spreekt en leert kennen. Kamperen is uitermate geschikt voor sociale interactie. Tot slot kan kamperen in enorm veel plaatsen, plekken en landen. Denk bijvoorbeeld aan Italië, Nederland, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Er zijn talloze opties binnen en buiten Europa waar jij gezellig alleen of samen kunt kamperen. Wil je kamperen in Europa? Dan zit je hier goed. Hieronder lees je meer over 10 toplocaties waar jij kunt kamperen in Europa.

Locatie 1: Drenthe

De eerste camping waar jij kunt kamperen is in ons eigen kikkerlandje te vinden, namelijk de provincie Drenthe. Drenthe heeft leuke kampeerplaatsen voor de warmere dagen, maar ook steeds meer campings in deze provincie blijven toegankelijk tijdens de gehele winter. Je kunt daarom ook prima je wintervakantie in Drenthe doorbrengen. Je kunt ervoor kiezen om op pad te gaan in Nationaal park Dwingelderveld, waar je heerlijk een stuk kunt gaan lopen of fietsen. Als je wilt winterkamperen in Drenthe zou je bijvoorbeeld eens een kijkje kunnen nemen bij de camping Landgoed ‘t Wildryck. Hier kun je goed de winter doorkomen door hun aanbod van verwarmd privé sanitair.

Locatie 2: de Veluwe

De Veluwe staat bekend om een mooi natuurgebied waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt ervoor kiezen om een weekendje naar de Veluwe te gaan om te kamperen, maar de Veluwe is ook uitermate geschikt voor het kamperen voor een langere tijd. Ook hier geldt dat je er zowel in de zomer als in de winter terecht kunt. Tijdens de wintermaanden valt er als je geluk hebt sneeuw en dan ziet de Veluwe er echt magisch uit. Maar ook tijdens de lente, zomer en herfst is de Veluwe prachtig.

Het zal je niet verbazen dat de Veluwe een prachtig natuurgebied is waar je terecht kunt voor een lange wandeling. Hier schiet je tevens de mooiste plaatjes waar je vrienden en familie jaloers op zullen worden. Twee voorbeelden van campings die te vinden zijn in de Veluwe zijn Buitenplaats Beekhuizen en camping het Lorkenbos. Beide campings zijn het gehele jaar door geopend.

Locatie 3: Zwarte Woud

Behalve Nederland, heeft ook Duitsland een aantal campings waar je kunt kamperen. Het Zwarte Woud in Duitsland is omringd door prachtige bossen en weiden. Ook hier kun je helemaal zen worden en tot jezelf komen. Winterkamperen in het Zwarte Woud is een aanrader. Je kunt hier echter ook prima tijdens de andere seizoenen van het jaar terecht, want hoe dan ook kun je genieten van de frisse plattelandse lucht die hier heerst. Een van de campings die te vinden zijn is camping Münstertal. Er zijn tevens ook meerdere recreatiemogelijkheden te vinden op deze camping, wat erg leuk is voor de kids.

Locatie 4: Oostzee

Met het warmere weer in aankomst is het altijd een goed idee om bij de Oostzee te kamperen. Hier kun je prachtige strandtochten maken en lekker afkoelen. Maar wist je dat deze plek ook geschikt is tijdens de koudere wintermaanden? Zo kun je ook winterkamperen aan de Oostzee en winter kampeertochten maken. Een voorbeeld camping is de camping Steinberfhaff. Bij de Oostzee kun je zowel lichamelijk als geestelijk helemaal tot rust komen.

Locatie 5: Zuid-Tirol

In weer een ander land, Italië, vind je Zuid-Tirol. Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie van Italië, waar je prachtige landschappen kunt ontdekken. Hier kun je net zoals bij de bovengenoemde kampeermogelijkheden helemaal tot rust komen, maar er als je van actie houdt dan valt er in Zuid-Tirol ook veel te beleven. Zo zijn er verschillende recreatiemogelijkheden beschikbaar binnen deze provincie. Winterkamperen in Zuid-Tirol is ook een aanrader. Dit kun je bijvoorbeeld doen op caravan Park Sexten. Je kunt bijvoorbeeld gaan skiën en de bijbehorende uitrusting huren.

Nog 5 kampeermogelijkheden in Europa

Waren de vijf hiervoor genoemde mogelijkheden nog niet voldoende voor je? No worries! Hieronder worden nog vijf mogelijkheden genoemd voor het kamperen in Europa. Zo heb jij voldoende keuzemogelijkheden wat betreft kamperen.

  • Zillertal: ten eerste behoort Zillertal ook tot een van de mooiere plekken om te kamperen in Europa. Zillertal ligt in Oostenrijk waar je in het bijzonder mooi kunt winterkamperen dankzij haar prachtige natuur.
  • Tirol: een andere plek in Oostenrijk waar je goed kunt winterkamperen is Tirol. Je kunt hier eindeloos veel skigebieden bezoeken. Maar ook kun je bobsleeën of curlen. Er zit vast en zeker iets voor jou bij.
  • Eigernordwand: ga je toch liever naar Zwitserland? Dat kan! Mocht je op zoek zijn naar een geschikte plek om te winterkamperen, kan Eigernordwand in Zwitserland niet op jouw lijstje voor mooie locaties om te kamperen in Europa ontbreken. Je kunt hier goede wandelingen maken en er zijn verschillende bergbanen te vinden die zowel per ski als te voet bereikbaar zijn.
  • Châtel: toch liever iets dichterbij ons eigen land, zoals Frankrijk? Dan is Châtel in Frankrijk een aanrader. Hier vind je verschillende recreatiemogelijkheden en een prachtig landschap. Kom tot rust door het luisteren naar een verscheidenheid van natuurgeluiden.
  • La Torre Del Sol: last but not least is de camping La Torre Del Sol in Spanje niet te vergeten op het lijstje van mooie plekken om te kamperen in Europa. Hier kun je genieten van een heerlijke strandvakantie. Bij deze camping kun je gebruik maken van verschillende recreatiemogelijkheden, zoals een zwembad en het genieten aan de strandbar. Verder is deze camping voorzien van verschillende terrassen en restaurants. Jouw kampeervakantie wordt hiermee gegarandeerd een groot succes!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *