10 x Groningen bezienswaardigheden

10 x Groningen bezienswaardigheden

Groningen is een stad met een bijzondere historie en hoop verschillende bezienswaardigheden. De stad beschikt over prachtige grachten, historische gebouwen en bijzondere architectuur. Het is dan ook niet gek dat er ieder jaar duizenden toeristen op de stad afkomen. Een van de Groningen bezienswaardigheden die niet te missen is, is de Martinitoren. De Middeleeuwse toren is bijna 100 meter hoog, waardoor deze zeker niet te missen is. Vanaf de toren kun je over de hele stad heen kijken en is alles van boven te bewonderen. De toren beschikt over 311 treden, waardoor het wel even duurt voordat je boven bent. Toch is dit zeker de moeite waard om te doen, omdat het uitzicht tot ver buiten de stadsgrenzen te bekijken is. Lees dus snel verder in deze blog “10 x Groningen bezienswaardigheden”.

Een bezoek aan het Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is naast het Groninger Museum het bekendste museum in de regio. In dit museum wordt alles verteld en laten zien dat te maken heeft met de scheepvaart tradities van vroeger. In het museum zijn oude schepen te bekijken en kun je leren over hoe de scheepvaart vroeger in zijn werking zat. De scheepvaart in Groningen is een historisch en bijzonder iets en het kan erg interessant zijn om hier iets meer over te leren. Mensen die fan zijn van maritieme geschiedenis, kunnen deze bezienswaardigheid dan ook zeker niet overslaan.

De historische Prinsentuin

De Prinsentuin bevindt zich midden in het hart van Groningen. De tuin is ontstaan in de zeventiende eeuw. Het is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van historie en schoonheid. De tuin beschikt over een zekere kalmte en de mooiste planten en bloemen en paden bevinden zich in deze tuin. Wandelen kan over de paden van de tuin, terwijl het mogelijk is om de gehele Prinsentuin goed te bekijken en te bewonderen. In de zomer is de Prinsentuin een populaire locatie om festivals en concerten te organiseren. Het is immers een bewonderenswaardige locatie die beschikt over veel ruimte.

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is een ander museum dat zich bevindt in deze stad. Het is het grootste museum in de regio. Voor mensen die meer willen weten over de stad, kunst en cultuur, kunnen hier maar al te goed terecht. In het museum zijn allerlei soorten kunstwerken van verschillende kunstenaars te vinden. Zowel moderne als historische kunstwerken zijn er te bewonderen. Het museum hangt vol met fotografie, schilderijen, ontwerpen en beeldhouwwerk. Door de verscheidenheid in het aanbod is het een interessant museum voor veel verschillende kunstliefhebbers. Bij een bezoek aan de stad Groningen kan een uitje naar dit museum zeker niet ontbreken voor mensen die van culturele activiteiten houden. Dit is 1 van de Groningen bezienswaardigheden die niet mag missen op je lijstje.

Het culturele centrum van Groningen

Een cultureel centrum van Groningen dat zeker niet overgeslagen kan worden is het Groninger Forum. Dit multifunctionele gebouw beschikt over veel verschillende activiteiten. Er is bijvoorbeeld een grote bibliotheek te vinden. Daarnaast is het mogelijk om er naar de bioscoop te gaan en zijn er verschillende kunst en literatuur activiteiten te vinden. Het Groninger Forum is dan ook een echte ontmoetingsplaats voor mensen die van allerlei verschillende dingen houden. Het is mogelijk om langs te gaan bij tentoonstellingen, naar de film te gaan of te snuffelen tussen allerlei soorten boeken. Er is dus meer dan genoeg te doen op deze plek.

Het Prinsenhof van Groningen

Naast een prinsentuin is er ook een Prinsenhof te vinden in Groningen. Deze historische locatie diende vroeger als het hof van een Groningse stadhouder. Op dit moment is het Prinsenhof omgetoverd tot een museum en kunnen mensen er wat meer leren over Groningen en de rijke geschiedenis van de stad. Het is mogelijk om door het hof te wandelen en al het mooie groen te bewonderen. In het museum kunnen schilderijen, archeologie en andere kunstwerken worden bekeken. Voor zowel gezinnen als individuen is dit een leuke en educatieve bezienswaardigheid in de stad.

Stadspark van Groningen

Als het groen van de Prinsentuin en het Prinsenhof nog niet genoeg zijn, is het ook mogelijk om langs te gaan bij Het Noorderplantsoen in Groningen. Dit park is zeer populair om verschillende redenen. Het is een oase van groen waar heerlijk gewandeld kan worden. Het Noorderplantsoen ligt in het hart van Groningen, waardoor het een zeer populaire trekpleister is in de regio. Mensen vanuit heel de stad komen naar het park om tijd door te brengen. Op zonnige dagen stikt het van de mensen die aan het wandelen zijn, aan het ontspannen zijn of die heerlijk zijn gaan picknicken. De mogelijkheden in het park zijn erg groot, waardoor het een leuke bezienswaardigheid is voor tijdens de warme dagen.

Meer leren over stripboeken

Voor mensen die fan zijn van stripboeken is Groningen dé stad om langs te gaan. Er zit namelijk niet maar één, maar zelfs twee verschillende stripboekmusea. Het eerste museum is het Groninger Stripmuseum. Dit museum kan alles bieden dat gaat over stripverhalen en dan met name de nationale klassiekers. Alles dat te maken heeft met strips kan hier worden bekeken. Naast het Groninger Stripmuseum is er ook nog het Nederlands stripmuseum. Dit museum bevindt zich in een oude drukkerij. Alles over Nederlandse stripverhalen kan worden geleerd in dit museum. De geschiedenis van het tekenen, de geschiedenis van bekende stripverhalen en de ontwikkeling van strips komen allemaal aan bod in dit museum.

Een bezoek aan de markt

Iets dat nooit kan ontbreken bij een bezoek aan een stad, is het bekijken van de lokale markt. In Groningen is er de bekende Vismarkt. Op deze markt is het mogelijk om allerlei verschillende producten te kopen. Van vis tot aan kleding: de mogelijkheden zijn er erg groot. Voor korte verblijven in een stad is het waarschijnlijk niet eens handig om er verse producten te kopen, maar toch is het zeker de moeite waard om er even een kijkje te nemen. In iedere stad ziet de markt er weer anders uit en de sfeer is er vaak erg goed.

Het bekijken van het Groningse landschap

Groningen heeft buiten het centrum van de stad veel open ruimte. Dit platteland beschikt over een prachtig landschap met verschillende dieren. Van koeien tot vogels en konijnen, er is van alles te zien in het mooie gebied buiten de stad Groningen. Ik ben benieuwd welke van de Groningse bezienswaardigheden jij het leukste vond. Ben je toch in Groningen, kun je altijd nog op vakantie bij de boer, super leuk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *