Vakantie Texel met kinderen, mijn tips voor jou

Vakantie Texel met kinderen, mijn tips voor jou

Een goede vakantiebestemming uitzoeken is altijd weer een uitdaging als je kinderen hebt. Als je opzoek bent naar een leuke vakantiebestemming binnen Nederland voor het hele gezin is Texel ideaal. Er is namelijk van alles te doen, zo kun je bijvoorbeeld zeehonden bekijken in Ecomare, de vuurtoren beklimmen of lekker uitwaaien op het strand. Ook kun je schaapjes kijken, een boerderij bezoeken of lekker wandelen in de natuur. Een ander belangrijk onderdeel van je vakantie is natuurlijk je accommodatie, ook dat maakt Texel geschikt voor gezinnen. Er is een ruim aanbod aan kindvriendelijke accommodatie op het eiland. Hier lees je alle tips voor een geslaagde vakantie op Texel met kinderen.

Accommodatie op Texel

Een van de beste manieren om een vakantie met kinderen door te brengen op Texel is door te verblijven op een vakantiepark. Er zijn super veel leuke vakantieparken op Texel die uitermate geschikt zijn voor een verblijf met kinderen. Door in een huisje te verblijven in plaats van te gaan kamperen hoef je niet al je luxe in te leveren. Zo kun jij ook lekker ontspannen en genieten tijdens je vakantie. Bovendien zal je merken dat je kind snel vriendjes zal maken op het vakantiepark. Als je kind eenmaal aansluiting gevonden heeft zal het een topvakantie beleven, en zo kom jij lekker aan je boek toe. Je hebt vakantieparken in verschillende prijscategorieën. Je kunt kiezen voor een goedkoop vakantiepark zonder al teveel voorzieningen, of juist een luxe vakantiepark waar het je aan niks zal ontbreken. Texel heeft het allemaal.

Terug naar de basis

Als je even helemaal back to the basics wil kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan kamperen. Texel heeft namelijk ook een aantal kindvriendelijke campings. Het voordeel van het verblijven op een camping tijdens je vakantie is dat je kinderen lekker veel tijd buiten in de natuur door zullen brengen. De campings op Texel bevinden zich midden in de prachtige waddennatuur. En je zal merken dat je extra goed slaapt ‘s nachts omdat je de frisse zeelucht opsnuift. Je kunt kiezen voor een camping aan zee zodat je ‘s ochtends als eerste op het strand bent, of een camping dichter in het drop zodat je makkelijk boodschappen kunt doen. Ook zijn de meeste campings voorzien van allerlei activiteiten voor kinderen. Denk hierbij een aan animatieteam, een zwembad of een scooterbaan.

Ecomare

Als je de vakantie doorbrengt op Texel mag een bezoek aan Ecomare zeker niet ontbreken. Voor echte dierenvrienden is Ecomare een top bestemming. Als het je niet is gelukt om zeehonden te spotten in het echt kun je dit goedmaken in Ecomare. Het leuke is dat je nu een kans hebt om echt dichtbij de zeehonden te komen en het een en ander te leren over de dieren. Tijdens het voeren geven de verzorgers namelijk uitleg over de zeehonden, en als je geluk hebt mag je zelfs meehelpen met voeren! Ook is het mogelijk om een waddentocht te boeken bij Ecomare, zo heb je een goede kans om zeehonden in het wild te zien.

Zeehonden

Het klimaat van Texel

Texel ligt natuurlijk gewoon in Nederland en heeft daarom niet een heel ander klimaat. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, op bepaalde punten heeft Texel namelijk wel een ander klimaat dan je gewend bent. Dit komt omdat Texel natuurlijk een waddeneiland in de noordzee is. Je zal merken dat het vaker en harder waait dan in de rest van Nederland. Het voordeel hiervan is dan wolken sneller overdrijven, het is dus ook vaker zonnig! Ook is het op Texel meestal iets kouder dan in de rest van Nederland bent. Tijdens de zomervakantie met kleine kinderen kan dit natuurlijk ook een voordeel zijn, het is niet vaak bloedheet.

Beste reistijd voor Texel

Omdat het over het algemeen vrij veel waait en net iets kouder is op Texel kun je het beste in het voorjaar of in de zomer op vakantie gaan naar Texel. De beste reistijd is dan ook tussen mei en september. Toch zegt dit niet altijd alles. Met een beetje geluk kun je ook in het najaar genieten van prachtig weer op Texel. De herfst komt namelijk ook erg mooi tot haar recht op het eiland en je kunt dan heerlijk uitwaaien tijdens een lekkere strandwandeling. Er is dus niet per definitie een seizoen dat het beste is voor iedereen, het is voornamelijk afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Dat gezegd hebbende, de meeste toeristen zoeken Texel op gedurende de zomer.

Schipbreuk- en juttersmuseum

Ook het schipbreuk- en juttersmuseum is een fantastisch uitje voor kinderen. Het is leuk om eerst zelf naar het strand te gaan en naar aangespoelde schatten te zoeken, en om vervolgens een bezoekje te brengen aan het juttersmuseum. In het juttersmuseum zie je de meest unieke vondsten van het Texelse strand. Ook zijn er verhalen te lezen over de ervaringen van echte jutters. Als je kinderen eenmaal gezien hebben wat er allemaal te vinden valt op het strand zullen ze de volgende dag maar wat graag terug naar het strand gaan in de hoop ook zulke bijzondere ontdekkingen te doen. Het hele gezin zal versteld staan van de unieke items die op het strand zijn aangespoeld in de loop der jaren. Zo is er in 2006 bijvoorbeeld zelfs een helikopter aangespoeld!

Texelse schapen

Het zal je zeker niet ontgaan zijn als je al eens op Texel bent geweest, er leven een heleboel schapen op het eiland. Zelf zoveel dat er bijna evenveel schapen als mensen op het eiland wonen. En om de populatie in stand te houden worden er elk voorjaar veel lammetjes geboren. Als je in de lente op Texel bent is het dan ook zeker de moeite waard om de natuur in te trekken om de pasgeboren lammetjes te bekijken. Hiervoor is zelfs een speciale lammetjesfietsroute uitgestippeld. Als je kinderen te jong zijn kunnen ze in een kinderzitje achterop je fiets mee om schaapjes te kijken en als ze al wat ouder zijn kunnen ze lekker zelf meefietsen.3 gedachten over “Vakantie Texel met kinderen, mijn tips voor jou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *