Vakantie Terschelling met kinderen

Vakantie Terschelling met kinderen

Als je opzoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin is Terschelling zeker een bestemming om te overwegen. Het ligt gewoon in Nederland. Je hoeft dus niet urenlang te reizen met kleine kinderen, maar je bent er toch even helemaal uit. Op Terschelling vind je heerlijke stranden, onder andere het breedste strand van Nederland. Ook zijn er allerlei activiteiten op het eiland voor jong en oud. Voor kinderen van alle leeftijden is er van alles te beleven op het eiland. Een vakantie Terschelling is dus ook zeker geschikt voor kinderen.

Het echte vakantiegevoel begint al op de boot naar het eiland toe. Zodra je de frisse zeelucht ruikt en de meeuwen ziet vliegen voel je de stress van het dagelijks leven van je afglijden. Als je de boottocht nog leuker wil maken kun je proberen zeehonden te spotten onderweg. Omdat je er met de boot wel twee uur over doet om Terschelling te bereiken heb je echt het gevoel dat je even weg bent van de wereld. Het is vanwege de lange boottocht misschien niet het meest voordehand liggende eiland om te bezoeken met jonge kinderen, maar als je er eenmaal bent is het meer dan de moeite waard.

Lekker uitwaaien op het strand

Als je aangekomen bent op Terschelling kun je waarschijnlijk niet wachten om naar het strand te gaan. In de zomer kun je lekker met je voeten het water in, en bij warm weer kun je zelfs lekker zwemmen. Maar ook in het voorjaar en het najaar kun je je uren vermaken op het strand. Lekker uitwaaien tijdens een wandeling, of schelpjes zoeken in het zand, je zal je niet snel vervelen. Het strand op Terschelling is prachtig en uitgestrekt, je bent omgeven met zand, zee en duinen. En als je honger hebt kun je een hapje eten en lekker wat drinken op een van de terrasjes op het strand. Zo kun je vanuit een comfortabele stoel van het rustgevende uitzicht genieten terwijl je kinderen lekker verder spelen.

Het eiland verkennen

Tijdens je vakantie zal je waarschijnlijk zoveel mogelijk willen zien van het eiland. De beste manier om Terschelling te verkennen is per fiets. Je kunt in elk dorp op Terschelling wel fietsen huren. Terschelling heeft wel 70 kilometer aan fietspaden, je bent dus niet snel uitgekeken. Zorg er wel voor dat je goed weet waar je heen wilt gaan en waar je vandaan bent gekomen. Je wilt natuurlijk niet verdwalen. Als je grotere fietstochten wil maken kan het handig zijn om een kaart van het eiland aan te schaffen. Voor iedereen is er een geschikte fiets te huur op Terschelling. Zo heb je fietsen met kinderzitjes achterop voor de allerkleinsten, een fietskar, elektrische fietsen of een familietandem. Ook als je kinderen thuis niet van fietsen houden is de kans groot dat ze dit op Terschelling vergeten. Het uitzicht is immers niet te vergelijken met wat ze dagelijks thuis zien.

Zeehonden spotten

Er zijn zeer veel activiteiten op Terschelling die je kunt ondernemen met je gezin, maar voor veel mensen is zeehonden spotten toch wel de allerleukste. Je kunt een geweldige excursie boeken tijdens je vakantie Terschelling, waarbij je mee gaat op een vissersboot om zeehonden te spotten. De lokale vissers hebben grote kennis van de waddenzee en kunnen je hier van alles over vertellen. Bovendien zijn de lokale vissers goed op de hoogte van het gedrag van de zeehonden en weten ze op welke plekken de kans het grootst is dat je ze tegen zal komen.

Bovendien kun je na afloop ook nog eens de vangst van de vissers bekijken. De vissers nemen uitgebreid de tijd om je alle kleine beestjes te laten zien. De kans is groot dat je garnalen, visjes, kwalletjes en krabbetjes van dichtbij in het echt kan bekijken. Na een interessante uitleg over de verschillende diertjes mogen jullie ze weer vrijlaten in zee. En helemaal na afloop mogen de kids ook nog meehelpen met het schrobben van het dek, zo is de ervaring van een dagje op zee helemaal compleet.

Vakantie terschelling zeehonden spotten

Op avontuur met de boswachter

Een ander leuk uitje in de natuur voor kinderen is een dagje meelopen met een boswachter. Deze mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie Terschelling. Tijdens de schoolvakanties organiseert staatsbosbeheer allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen op Terschelling. Als je op vakantie vakantie gaat tijdens een schoolvakantie mag dit uitstapje dus zeker niet ontbreken. Samen met een boswachter trekt een groepje kinderen op onderzoek uit in het bos. Voor de jonge kinderen is het toegestaan om mee te gaan als ouder. Als je kinderen al ouder zijn gaan ze alleen met de boswachter op stap.

Als je kinderen oud genoeg zijn om alleen met de boswachter op pad te gaan heb jij lekker een middagje rust voor jezelf. Zo kom je toe aan dat ene boek of kun je lekker ongestoord gaan shoppen. En na afloop van de middag komen je kinderen enthousiast en vol verhalen weer terug. Ze zullen onder andere hebben geleerd welke bloemen en planten eetbaar zijn, hoe ze water kunnen filteren en hoe ze sporen van dieren kunnen herkennen.

De natuurschuur

Als jullie meer willen leren over de natuur is een bezoekje aan de natuurschuur zeker de moeite waard. Ook dit is weer een interessant en leerzaam dagje uit voor kinderen. De natuurschuur heeft een permanente tentoonstelling over de natuur op Terschelling. Bovendien zijn er ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen, het is dus niet alleen droge informatie. Er zijn allerlei spelletjes en je kinderen kunnen ook knutselen met materialen uit de lokale natuur. Verder zijn er wandelroutes beschikbaar die van de gebaande paden af dwars door de natuur lopen. Je bent dus verzekerd van een avontuurlijke dag.

Kindvriendelijke accommodatie

Je verblijf kan je vakantie maken of breken, het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over waar je gaat verblijven tijdens je vakantie. Er is op Terschelling meer dan genoeg keus voor kindvriendelijke accommodatie. Of je nu een gezellige camping wil, een huisjespark of een hotel, het kan allemaal. Het belangrijkste is dat je goed de recensies leest en een accommodatie uitkiest die met alle voorzieningen die jij belangrijk vindt.

Ga jij na het lezen van deze blog een vakantie Terschelling boeken?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *