Goedkoop naar Wenen, 5 gratis uitjes

Goedkoop naar Wenen, 5 gratis uitjes

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en zijn cultuur. Een tripje naar Wenen is daarom zeker de moeite waard. Hoewel de stad misschien duur lijkt, is het niet onmogelijk om goedkoop naar Wenen te gaan. Je kunt in de stad namelijk verschillende gratis activiteiten en uitjes doen, waardoor je automatisch veel geld bespaart. Hieronder worden vijf verschillende uitjes uitgelegd die gratis en leuk zijn om te doen in de hoofdstad van Oostenrijk.

Maak een prachtige wandeltocht door de historische binnenstad

Ten eerste is het natuurlijk aan te raden om een prachtige wandeling te maken door historische binnenstad van Wenen. Wenen is namelijk zelf al één grote bezienswaardigheid die je lopend in zijn geheel kan ontdekken. Bovendien zie je veel meer wanneer je een stad lopend bekijkt in plaats van met de fiets, een taxi of het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat de gehele binnenstad van Wenen op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO? Je kunt er hierdoor al vanuit gaan dat de stad op zichzelf dus al een fantastische belevenis moet zijn en die beleving is ook nog gratis! Je kunt bijvoorbeeld gratis het Keizerlijk paleis, de Hofburg, de Stephansdom en de Opera bezoeken! Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk slenteren door de straatjes.

Bezoek de prachtige tuinen en parken van Wenen

Wenen staat niet alleen bekend om zijn historische binnenstad, maar ook juist om zijn parken en tuinen die prachtig aangelegd zijn. Deze parken en tuinen zijn bovendien ook gratis te bezoeken voor zowel inwoners als toeristen. Dit zorgt er voor dat je dus goedkoop naar Wenen kan en heerlijk kan genieten van groen en natuur. Het bekendste stadspark in Wenen is te vinden achter de Weense Staatsopera. Je kunt hier heerlijk ontspannen een boekje lezen, picknicken met je vrienden of een rondje wandelen. Wil je juist tussen de bloemen wandelen en tussen de standbeelden van de beroemde componisten? Dan is de Burggarten de ideale bestemming! Deze tuin ligt achter de bekende Hofbrug. Loop je langs het Schönbrunn Paleis? Bezoek dan eens de prachtige, aansluitende tuin.

De bekendste markt in Wenen is gratis te bezoeken

Houd je van gezellige marktjes en wil je goedkoop naar Wenen? Denk er dan eens over na om de Naschmarkt te bezoeken. De Naschmarkt is een populaire markt midden in het centrum van het prachtige Wenen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de geweldige sfeer die je kunt proeven op deze markt. Je kunt op deze markt heerlijk eten kopen en consumeren. Bovendien kun je op deze bekende Naschmarkt ook sieraden, kleding en andere souvenirs kopen. Ben je geïnteresseerd in lokale gerechten? Probeer dan zeker op de Naschmarkt de Wiener Schnitzel of de Sachertorte! De Naschmarkt is een heuse belevenis en daarnaast ook nog eens gratis waardoor je dit uitje zeker moet toevoegen aan je tripje naar Wenen!

Loop langs de geweldige oevers van de bekende Donau

Dwars door de Oostenrijkse stad Wenen stroomt de bekende en brede rivier de Donau. De Donau is de belangrijkste rivier in Wenen. Deze rivier biedt daarom automatisch ook veel mogelijkheden voor gratis uitjes. Je kunt namelijk als toerist zijnde langs de oevers van de Donau wandelen. Ondertussen kun je gratis genieten van het prachtige uitzicht op de stad. Bovendien kun je de omliggende heuvels spotten. Er zijn ook veel routes ontworpen die je kunt fietsen waarbij je langs de oevers van de Donau fietst bijvoorbeeld. Houd je niet zoveel van wandelen of fietsen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een boottocht te maken. Dit zal alleen wel wat prijziger zijn, waardoor het idee ‘goedkoop naar Wenen’ kan tegenvallen wanneer je een boottocht moet boeken.

Bezoek musea in Wenen op bepaalde dagen en tijden

De meeste musea in Wenen kun je niet gratis bezoeken. Dit is natuurlijk vervelend, maar dit betekent niet dat een gratis uitje naar een museum uitgesloten is. In sommige gevallen bieden musea namelijk gratis toegang op bepaalde dagen en tijden. Het is belangrijk om bij het boeken van je tripje naar Wenen goed te letten op deze dagen en tijden. Zo is het Kunsthistorisches Museum bijvoorbeeld gratis op elke eerste zondag van de nieuwe maand. Daarnaast is het Belvedere Paleis gratis te bezoeken op iedere vrijdagavond. Wil je het Museum voor Toegepaste Kunsten bezoeken? Ga dan vooral op dinsdagavond langs, want dan kun je gratis en voor niets naar binnen! Het is in ieder geval belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar de dagen.

Tips om je reis naar Wenen nog goedkoper te maken

Naast de vijf gratis genoemde uitjes, bestaan er natuurlijk nog meer tips om je reis naar Wenen goedkoper te maken. Goedkoop naar Wenen is namelijk niet altijd even makkelijk, maar wanneer je op tijd je vliegtickets of treintickets hebt geboekt, ben je in ieder geval al op de goede weg. Wanneer je namelijk op tijd begint met boeken, zul je merken dat je al heel wat kosten bespaart dan wanneer je last minute een vliegticket bijvoorbeeld wilt boeken. Dit geldt ook voor accommodatiekosten. Op het moment dat jij al maanden van tevoren je accommodatie hebt geboekt,. zul je zien dat je goedkoper uit bent dan wanneer je hier nog een aantal weken of maanden mee wacht. Wees er dus op tijd bij!

Bezoek Wenen niet in het hoogseizoen en vergelijk

Eén van de beste manieren om geld te besparen wanneer je goedkoop naar Wenen wilt, is door simpelweg flexibel te zijn met je data. Het is bijvoorbeeld verstandig om niet in het hoogseizoen naar Wenen te gaan, omdat de prijzen automatisch hoger liggen op dit soort momenten. Dit geldt zowel voor de kosten voor je vervoer als voor je accommodaties. Het helpt daarnaast ook om verschillende vervoersopties met elkaar te vergelijken zodat je van tevoren alvast de beste deals kunt vinden. Wanneer je namelijk in Wenen zelf staat, wordt het moeilijker om verschillende bedrijven te vergelijken met elkaar omdat je simpelweg bijvoorbeeld zo snel mogelijk een trein wilt nemen bijvoorbeeld. Begin dus op tijd met het uitstippelen van je reis naar Wenen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *