8 tips om goedkoop naar Spanje te gaan

8 tips om goedkoop naar Spanje te gaan

Voordat je naar Spanje gaat, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden zodat je reis zo plezierig en soepel mogelijk verloopt. Hieronder worden acht tips gegeven die jou als toerist kunnen helpen om goed voorbereid en goedkoop naar Spanje te gaan. Hoe beter je voorbereiding is, hoe goedkoper de reis naar Spanje uiteindelijk ook zal worden. Bij de meeste tips is het belangrijk om thuis van tevoren alvast onderzoek te doen in plaats van op plaats van bestemming. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden tijdens het boeken van je vakantie. Reizen naar Spanje is echt zo leuk!

Houd er rekening mee dat je een geldig identiteitskaart of paspoort meeneemt

Om goed en goedkoop naar Spanje te gaan, is het belangrijk om een geldig identiteitskaart of paspoort mee te nemen op reis. Het is belangrijk om altijd van tevoren goed te controleren of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is, aangezien je anders ten eerste Spanje niet binnenkomt en ten tweede veel kosten kwijt bent aan een spoedaanvraag. Wanneer je identiteitskaart of paspoort namelijk niet geldig is, kun je er nog voor kiezen om een spoedaanvraag aan te vragen, maar dit kost je bakken met geld aangezien ze hier een toeslag voor vragen op de kosten van je paspoort of identiteitskaart. Het is dus belangrijk om te weten of je een nieuw identiteitsbewijs moet aanvragen voordat je je vakantie naar Spanje überhaupt hebt geboekt.

Plan je reisroute alvast vooruit

Wil je goed en goedkoop naar Spanje? Dan is het aan te raden om alvast je reisroute van tevoren uit te stippelen. Spanje is namelijk een groot land met veel verschillende regio’s en steden. WIl je meerdere plaatsen bezoeken? Dan is het belangrijk om van tevoren alvast je reisroute uit te plannen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je namelijk weet hoe lang je bijvoorbeeld onderweg bent met de auto van A naar B, kun je je ook alvast voorbereiden op de benzinekosten bijvoorbeeld. Doe je dit niet? Dan kan je reis opeens veel duurder uitvallen aangezien je niet rekening hebt gehouden met de reisroute die je wilde volgen.

Boek je accommodatie altijd van tevoren

Het is ontzettend belangrijk om je accommodatie van tevoren te boeken wanneer je goed en goedkoop naar Spanje wil. Ten eerste krijg je namelijk vaak een bevestigingsmailtje waarin informatie staat over jouw boeking. Het is belangrijk om dit altijd te checken, want je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Ten tweede is het goedkoper om van tevoren een accommodatie te boeken, aangezien de regel geldt ‘hoe later je een accommodatie boekt, hoe hoger de prijzen zullen zijn’. Voor je portemonnee en voor je eigen veiligheid is het dus belangrijk om op tijd een dak boven je hoofd te regelen in Spanje.

Reis buiten het hoogseizoen om geld te besparen

Je kunt gemakkelijk goedkoop naar Spanje door buiten het hoogseizoen naar Spanje te reizen. Zowel de prijzen voor vliegtickets als voor activiteiten en accommodaties zijn in deze tijden altijd veel goedkoper, waardoor je automatisch geld bespaart. Je zult bovendien ook minder toeristen tegenkomen in Spanje zelf, waardoor je heerlijk je eigen gang kunt gaan zonder lange rijen voor toeristische trekpleisters bijvoorbeeld. Je kunt namelijk zelfs activiteiten van tevoren goedkoop en met korting boeken via de lokale websites. Ik ga graag op vakantie naar Spanje omdat het zo kindvriendelijk is.

Zorg ervoor dat je buiten de toeristische gebieden eet

Hoewel deze tip misschien niet voor iedere toerist aantrekkelijk klinkt, zorgt het er wel voor dat je goedkoop naar Spanje kan gaan. Je kunt namelijk als toerist zijnde beter buiten het centrum van een stad eten dan middenin. Veel restaurants hebben de prijzen namelijk verhoogd in de toeristische gebieden, omdat ze simpelweg weten dat toeristen toch wel zullen komen eten. Wil je geld besparen tijdens je vakantie? Dan is het aan te raden om buiten het centrum en de toeristische gebieden te eten. Vaak vind je hier ook de beste restaurantjes die lokale gerechten serveren voor een redelijke prijs.

Gebruik het openbaar vervoer in plaats van een huurauto

Om goedkoop naar Spanje te gaan, is het aan te raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hoewel we als Nederlanders vaak afhankelijk zijn, is het verstandig om voor het Openbaar Vervoer te kiezen in plaats van bijvoorbeeld het huren van een auto. Wanneer je namelijk een auto huurt, zul je veel meer kosten kwijt zijn. Bovendien is het rijden van een auto in het buitenland ook niet zonder gevaar. In de meeste gevallen kun je in het buitenland een dagpas, weekendpas of weekpas kopen voor het openbaar vervoer. Hiervoor geldt weer de regel dat het goedkoper is om deze pas alvast thuis aan te schaffen dan op locatie.

Maak gebruik van gratis bezienswaardigheden in een stad

Ga je veel steden bezoeken in Spanje? Doe dan van tevoren genoeg research naar goedkope of zelfs gratis toeristische trekpleisters. Je kunt namelijk in veel steden gratis en voor niets bezienswaardigheden bezoeken. Wanneer je deze bezienswaardigheden alvast van tevoren kent, zul je automatisch ook geld besparen. Daarnaast kun je natuurlijk altijd het beste een stad wandelend of fietsend verkennen wanneer je veel geld wilt besparen. Veel steden kennen een bus met een rondleiding bijvoorbeeld, maar daar moet je automatisch ook veel geld voor neerleggen. Houd dit dus goed in je achterhoofd wanneer je goedkoop naar Spanje wil.

Doe van tevoren goed onderzoek naar de supermarkten

Tijdens een vakantie ben je vaak ontzettend veel geld kwijt aan boodschappen. Dit komt vaak doordat toeristen naar de eerste, de beste supermarkt rijden die aangegeven staat op de borden in het centrum van een stad of dorp bijvoorbeeld. Hoewel dit natuurlijk een makkelijke optie is, is dit niet per se de goedkoopste optie. Het is namelijk van essentieel belang dat je van tevoren goed onderzoek doet naar supermarkten als je hierop wilt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld veel beter lokale producten kopen om geld te besparen .In Spanje kun je veel markten bezoeken met goedkope en verse groente bijvoorbeeld. Daarnaast zijn op dit soort markten ook veel lokale specialiteiten te vinden die je kunt proeven zonder dat je je eigen portemonnee daarmee belast.1 gedachte over “8 tips om goedkoop naar Spanje te gaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *