De mooiste plekken op de Veluwe met kids

De mooiste plekken op de Veluwe met kids

Eindelijk! We kunnen weer op vakantie. Het is de hoogste tijd om een nieuwe vakantie in te plannen. En nee, dat hoeft niet per se een reis naar het buitenland te zijn. Daar heeft niet iedereen behoefte aan, het is niet voor iedereen betaalbaar en niet iedereen heeft de tijd. Maar, dat is helemaal niet erg. Sterker nog: je kunt super mooie gebieden bezoeken binnen ons eigen land. Een toerist in eigen land? Ja, zeker! Daar is niks mis mee. Een van de mooiste plekken binnen Nederland is de Veluwe. De Veluwe staat bekend als één van de allermooiste natuurgebieden die te vinden is binnen Nederland. Dit komt onder andere door de veelzijdigheid van dit gebied. Waarom zou je naar de Veluwe gaan met de kids en waar kun je eigenlijk precies heen? De mooiste plekken op de Veluwe vind je terug in deze blog.

Waarom naar de Veluwe

Er zijn een aantal redenen waarom je echt een bezoek moet brengen aan de Veluwe. Het is vaak niet heel erg ver rijden, maar je beleefd wel het ultieme vakantiegevoel. Ik heb tenminste altijd het gevoel alsof ik heel erg ver weg ben. Hiervoor besprak ik al de veelzijdigheid van dit gebied, maar wat maakt dit dan zo veelzijdig? Dat lees je hieronder.

Prachtig natuurgebied

In de provincie Gelderland is het prachtige natuurgebied de Veluwe te vinden. Grotendeels bestaat dit natuurgebied uit loofbossen en dennenbossen, maar er is nog meer te zien dan alleen maar bomen. Je kunt ook terecht bij de veluwe als je heuvels, beekjes, heidevelden, stuifzand en/of vennetjes wilt bekijken. Hier kun je urenlang ronddwalen en verdwijnen in de eeuwige rust die in dit natuurgebied te vinden is.

Super veel routes om te fietsen en/of wandelen

Actieve fietsers en wandelaars opgelet! De Veluwe is uitermate geschikt voor jou. De Veluwe telt namelijk ongelooflijk veel wandel- en fietsroutes. Je kunt hier genieten van de wandeling en fietstocht door de mooie omgeving. Tip: vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen.

Attracties

Oké, oké. Nu weet je dat de Veluwe een prachtig natuurgebied is. Maar kun je er ook nog meer? Een hele dag vol beweging zoals lopen en fietsen is niet voor iedereen weggelegd. Goed nieuws! Dat hoeft op de Veluwe ook niet per se. Je kunt op de Veluwe bij ontzettend veel attractieparken terecht. Zo kun je plezier hebben én genieten van het prachtige uitzicht. Een aantal attracties die te vinden zijn op de Veluwe zijn: Julianatoren, Dolfinarium, Apenheul en niet te vergeten het Schateiland Zeumeren. Ook voor musea kun je terecht op de Veluwe. Hallo, veelzijdigheid!

Wellness Activiteiten

Een drukke dag is natuurlijk heel erg leuk, je hebt veel gezien, ervaren en gehoord, waardoor je veel prikkels binnen hebt gekregen. Maar ja, zo’n hectische dag vergt wel de nodige ontspanning. Gelukkig heeft de Veluwe daar ook aan gedacht. Hier kun je namelijk deelnemen aan verschillende wellness activiteiten. Je kunt er zelfs een hele wellnessdag van maken. Je kunt de leukste thermen en sauna’s bezoeken in de Veluwe.

Het Veluwemeer

Last but not least: het Veluwemeer. Dit is hét grote water van de Veluwe. Hier kun je ultiem genieten van de adembenemende natuur. Je kunt uiteraard langs dit meer lopen, maar je kunt ook even rustig op een bankje zitten en in alle rust genieten. Wat dacht je van het liggen op verschillende strandjes? Je kunt zelfs een bootje huren om op dit prachtige meer te waren. Dichterbij het meer zul je niet komen!

Wat kun je doen op de Veluwe

Nu je weet waarom het een goed idee is om naar de Veluwe te gaan is het ook fijn om te weten waar je ongeveer aan kunt denken. Wat is er allemaal te doen op de Veluwe? Dat lees je hieronder.

Nationaal Park Veluwezoom

Om nog even terug te komen op het natuurgebied. Twee delen van de Veluwe zijn aangewezen als nationaal park, waarvan de het Nationaal Park Veluwezoom er een van is. Hier kun je prachtige wandelingen maken of je kunt een fietstocht doen. Je zult niet uitgekeken raken op de heide, zandverstuivingen en bossen. En let extra goed op: er lopen allerlei verschillende dieren rond. Welk dier spot jij als eerste?

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Tweede nationaal park is Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit is dus het andere deel van de Veluwe die ook is aangewezen als nationaal park. Dit is een woest natuurgebied. Dit gebied is gevormd door zowel wind, water als ijs. Kun je hier al een voorstelling bij maken? Het landschap wordt hedendaags gevormd door bossen, vennen, zandverstuivingen en heide. Ook hier kun je wandelen, maar er is ook aandacht voor culturele- en kunst activiteiten. Wat dacht je van een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum?

Paleis Het Loo

Het is ook zeker een aanrader om Paleis Het Loo te bewonderen. Dit is namelijk het jachtverblijf geweest van de Oranjes. Paleis Het Loo is opgebouwd in de zeventiende eeuw. Dit is gedaan in opdracht van Stadhouder Willem III. Tegenwoordig is dit een museum, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Het huidige Paleis Het Loo heeft namelijk jarenlang als zomerresidentie gediend. Het is aan te raden om een keer een kijkje te nemen bij Paleis Het Loo wanneer hier een tentoonstelling wordt gehouden. Erg indrukwekkend!

Apenheul

Ook is de Apenheul natuurlijk niet te vergeten op de lijst van de mooiste plekken op de Veluwe met de kids. Dit is immers één van de allerleukste uitstapjes die je hier kunt maken. Veel apen zijn los. Let op: ze kunnen dus in de kinderwagen of schouder zitten. Dit maakt de Apenheul juist zo bijzonder en indrukwekkend.

Radio Kootwijk

Als je een beetje van geschiedenis houdt, dan is het een goed idee om Radio Kootwijk te bezoeken. Dit is de vinden op het midden van de Veluwe. Dit zendstation diende voor de communicatie met Nederlands-Indië. Maar goed, geschiedenis is geschiedenis. Het pand is niet meer op die manier in gebruik, al jarenlang niet meer. Toch staat het gebouw nog overeind en hoe! Het gebouw staat decor van verschillende festivals en voorstellingen. Mocht je geïnteresseerd zijn om nog verder de geschiedenis van dit gebouw in te duiken? Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Wat mag volgens jou niet ontbreken op het lijstje met de mooiste plekken op de Veluwe?1 gedachte over “De mooiste plekken op de Veluwe met kids”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *