De lekkerste Mexicaanse chili con carne zonder pakje

De lekkerste Mexicaanse chili con carne zonder pakje

Chili con carne zonder pakje is erg makkelijk te maken. In dit recept hebben we er een vega versie van gemaakt, die even lekker is als de traditionele versie. Veel mensen hebben wel eens chili con carne gegeten, maar vaak weten ze niet dat dit prima zonder vlees te eten is. Om die extra lekkere textuur te krijgen kun je meer linzen toevoegen en voor de smaak sojasaus en veel kruiden. Ontzettend smakelijk voor elke dag! Het maakt niet uit of je vegetarisch bent of eens een dagje zonder vlees wilt eten, deze chili con carne zonder pakje zal het bij iedereen goed doen!

Chili con carne zonder pakje en toppings

Dit gerecht is prima te eten zonder vlees. Sterker nog, de vegetarische versie is nog veel lekkerder! In onderstaand recept staan aanwijzingen waardoor je ervoor zorgt dat je chili lekker veel textuur en smaak heeft, net als een gerecht met dierlijke producten. Een goede toevoeging aan chili con carne is de toppings die je erop kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een verse, rijpe avocado die je over de chili doet, extra maïs, of een royale portie zure room. Bij chili con carne heb je veel opties en vrijheden, je kunt dus lekker losgaan met de toppings. Je bent verzekerd van een overheerlijk, maar simpel te maken gerecht!

Kruiden voor chili con carne zonder pakje

Veel mensen zijn dol op chili con carne zonder pakje. Het is een simpel eenpansgerecht met tomaat, bonen en toppings. In de supermarkt kun je maaltijdpakketten en pakjes vinden om het te maken. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig, want chili con carne zonder pakje is net zo lekker. Je zou een chili con carne kruidenmix kunnen toevoegen voor extra smaak, maar je kunt net zo goed je eigen specerijen en kruiden gebruiken. In dat geval kun je het beste paprikapoeder, komijn en chilipoeder gebruiken. Een beetje zout en peper doet ook altijd wonderen voor de smaak. Makkelijker wordt het niet!

Wat te eten bij chili con/sin carne

Als je de chili con carne af hebt, dan eet je hem het best in een kom met kaas en zure room. Chili con carne is een bonen stoofschotel, en je kunt het daarom prima met quinoa, brood, rijst of wraps eten. Tortillachips zijn ook een goede optie als je de klassieke Mexicaanse chili wilt eten. Daarnaast is chili con carne smaakvol genoeg om het zonder iets erbij te eten. Op deze manier heb je ook nog eens de koolhydraatarme versie.

Kun je chili con carne invriezen?

Ja, je kunt chili con carne prima invriezen. Een tip om in je achterhoofd te houden is om meteen een grote pan vol chili te maken. Op deze manier kun je meerdere porties maken, wat altijd handig is als je een keer snel moet of geen tijd of zin hebt om te koken. Je laat de chili con carne dan ontdooien in de koelkast en het daarna opwarmen in de magnetron of in een pan. Je kunt chili con carne ook in de oven opwarmen.

Chili con carne opwarmen

Wil je de chili sin carne opwarmen in de magnetron? Zet deze dan op 600 Watt en verwarm de chili voor 6 minuten in de magnetron. Als het grote porties zijn (meer dan 400 gram) dan mogen ze iets langer in de magnetron. Chili con carne opwarmen in de pan doe je door het op een middelgroot pitje op laag vuur te zetten. Dit duurt ongeveer 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de portiegrootte.

Chili con carne zonder pakje

Het onderstaande recept maak je makkelijk en snel zonder pakje. Je kunt gewoon je eigen kruidenmix gebruiken, want veel ingrediënten heb je voor deze vegetarische, hartige maaltijd niet nodig. Het recept is voor 2 personen en maak je binnen 30 minuten.

Benodigde ingrediënten

  • 1 grote uit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (klein) blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 gram (eventueel voorgekookte) linzen
  • 200 gram bonenmix met mais
  • Een beetje koriander
  • Peterselie
  • 1 avocado
  • Crème fraîche of zure room voor de garnering

Stap 1

Pers of snijd de knoflook klein. Snipper ook de ui. Verwarm daarna een grote koekenpan of hapjespan. Zet deze op middelhoog vuur en fruit dan de knoflook en de uit voor een paar minuten. Zet het vuur uit wanneer de ui glazig gebakken is.

Stap 2

Snijd de paprika in kleine blokjes terwijl je wacht op het fruiten van de ui en de knoflook. Voeg de stukken paprika aan de ui en knoflook toe als deze glazig zijn.

Stap 3

Voeg de tomatenpuree aan het mengsel toe en bak deze voor 2 minuten op laag vuur mee. Op deze manier zorg je ervoor dat de puree niet zo zuur wordt. Vervolgens voeg je de chilipoeder, komijn en de paprikapoeder toe. Bak deze voor een minuut mee.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Vul het lege blik voor de helft met water en voeg dit aan het mengsel toe. Voeg daarna de sojasaus en het blokje groentebouillon toe. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur daarna op de laagste stand. Laat het 10 minuten pruttelen.

Stap 5

Spoel de bonen om en giet ze af. Voeg zowel de bonen als de linzen toe aan de chili con carne en warm ze kort mee met de rest. Breng de chili con carne op smaak door middel van wat peper en smaak.

Stap 6

Je kunt zelf bepalen hoe je de chili con carne serveert. Denk bijvoorbeeld aan wraps, rijst, aardappelen, quinoa of brood. Je kunt de chili ook prima op zichzelf eten als je de koolhydraatarme versie wilt. Schep de chili con carne in de kommen en garneer het met de koriander en peterselie. Voeg ook wat crème fraîche toe om het geheel wat minder pittig te maken. Voor een extra romige chili kun je er per bord een halve avocado bij doen.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *