9 x Boedapest bezienswaardigheden + restauranttips en meer

9 x Boedapest bezienswaardigheden + restauranttips en meer

Als je op zoek bent naar de leukste Boedapest bezienswaardigheden , dan heb ik deze blog speciaal voor jou geschreven. Je vind in Boedapest een combinatie tussen cultuur en welness en het is een geweldige eerste kennismaking met een plek in Oost Europa. Als je tenminste nog geen andere plekken in Boedapest hebt bezocht. Het is al een tijdje geleden dat ik op deze mooie plek in Hongarije was, maar het was een vakantie om nooit meer te vergeten. Je kunt Boedapest ook perfect pakken voor een stedentrip of een lang weekend. Je vind er prachtige gebouwen en een mooi stukje geschiedenis.

Boedapest bestaat uit twee delen: Boeda en Pest. De beide steden worden gescheiden door de Donau die hier dwars doorheen stroomt. In Boeda is het een stuk rustiger en hier vind je echt een stukje cultuur met al haar prachtige gebouwen, Pest is een stuk drukker. Ga je naar Hongarije om te feesten, dan is Pest leuker. Ook zitten de meeste hotels en restaurantjes in Pest.

Tips & Ervaringen goedkope stedentrip Boedapest Hongarije in Oost-Europa. Van uitjes, bezienswaardigheden en tips eten.

Langs Boedapest bezienswaardigheden met de Hop on Hop off bus

Ik heb op veel plekken in Europa de Hop on and off bus gepakt, maar ik kan volmondig zeggen dat hij in Boedapest wel heel goed is bevallen. Met een kaartje van 48 uur kun je 2 dagen lang op and on hoppen. Tevens kun je met hetzelfde kaartje een boottochtje maken. Deze zou ik ’s avonds doen zodat je Boedapest op een prachtige manier “by night” ziet.

Er zijn diverse maatschappijen die deze tours aanbieden en wij hebben zelf gekozen voor de Giraffe hop on and off tour. Zo zie je in ieder geval de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest.

Indien je niet veel tijd te besteden hebt in Boedapest, omdat je bijvoorbeeld een stedentrip hebt geboekt, dan zou ik zeker gebruiken maken van deze dubbeldekkers. Zo mis je in ieder geval niet de belangrijkste hotspots.

Tips & Ervaringen goedkope stedentrip Boedapest Hongarije in Oost-Europa. Van uitjes, bezienswaardigheden en tips eten.

Parlement

Het grootste en hoogste gebouw in Hongarije is het parlement in Boedapest. Je kan dit gebouw herkennen aan haar prachtige witte kleur en is eigenlijk niet te missen. Vooral vanaf de boot, heb je een mooi uitzicht. Van binnen is het gebouw nog mooier dan van buiten en zo gek is dat niet. Het parlement is het duurste gebouw dat ooit werd gebouwd in Hongarije. Helaas waren ze druk aan het renoveren toen wij daar waren. Hierdoor was dit 1 van de Boedapest bezienswaardigheden waar we geen tour konden boeken. Erg jammer. De volgende keer dat ik Boedapest weer bezoek, staat dit dus wel op mijn bucketlist. De architect Imre Steindl heeft het parlement ontworpen. Het doet een beetje denken aan het Palace of Westminster in Engeland, niet zo gek ook want hij liet zich hierdoor inspireren. Op de buitenmuren vind je 90 standbeelden terug, Hongaarse monarchen en commandanten. De koepel zelf is 96 meter hoog, best groot dus.

Tips & Ervaringen goedkope stedentrip Boedapest Hongarije in Oost-Europa. Van uitjes, bezienswaardigheden en tips eten.

Sint Stefanus basiliek

De Sint Stefanus Basiliek is de grootste kerk in Boedapest. In de basiliek vind je de hand van koning Stefanus. Dit was de eerste koning van Hongarije. Beetje freaky he?! Desondanks is de basiliek prachtig, zowel van buiten als van binnen. Je kunt de toren beklimmen en je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad.

Heldenplein

Het heldenplein (Hösök Tere) staat vol met beelden van de oude staatshoofden. Zij werden door de Hongaren als helden gezien en het plein is dan ook naar hen vernoemd. Het is een druk plein en wordt door jong en oud bezocht.

Het vissersbastion

Het Vissersbastion is misschien wel 1 van de meest populaire bezienswaardigheden in Boedapest. Het werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw ter ere van het 1000-jarig jubileum van Hongarije. Je hebt vanaf het vissersbastion echt een prachtig uitzicht over Pest. Ik wil nog wel een keer terug om hier een paar prachtige instagram kiekjes te maken.

De grote markthal

De grote markthal mag niet ontbreken op je lijstje van Boedapest bezienswaardigheden. Tegenwoordig vind je overal in de wereld wel een grote markthal. Toch is deze markthal wel heel erg mooi hoor. Het heeft dan ook niet voor niets een prijs gewonnen voor zijn architectuur en is uitgeroepen tot ‘de mooiste markt van Europa’. Je kunt hier je dagelijkse boodschappen halen zoals verse groente, fruit, vleeswaren etc.

Kettingbrug

De kettingbrug (Lánc Híd) werd in 1949 gebouwd om Boeda en Pest met elkaar te verbinden. Daarvoor kon je best alleen bezoeken door met een bootje de rivier over te steken. Dit was overigens alleen mogelijk bij mooi weer. Omdat een graaf in de 19e eeuw niet naar een begrafenis kon vanwege het slechte weer en dit in de toekomst wilde voorkomen, besloot hij de brug te laten maken. Zo hoefde niemand meer een belangrijke gebeurtenis te missen omdat het weer niet mee zat.

Tips & Ervaringen goedkope stedentrip Boedapest Hongarije in Oost-Europa. Van uitjes, bezienswaardigheden en tips eten.

Geld wisselen

Omdat pinautomaten in de stad vaak leeg zijn, wordt er aangeraden om op het vliegvel alvast wat Forinten te pinnen. Geld wisselen zou ik hier overigens niet doen, want ze hanteren een ontzettend hoge wisselkoers. Buiten op straat word je ook vaak aangesproken om geld te wisselen tegen een aantrekkelijke wisselkoers. Doe dit NIET! Vaak gaat het hier om vals geld. Hetzelfde geld voor verkopers van de nieuwste iphones voor een prikkie. De telefoons zijn vaak namaak telefoons of gestolen telefoons.

Tips & Ervaringen goedkope stedentrip Boedapest Hongarije in Oost-Europa. Van uitjes, bezienswaardigheden en tips eten.

In Boedapest heerst nog veel armoede, dit zie je aan de hoeveelheid daklozen die op straat wonen. We werden gewaarschuwd voor zakkenrollers, maar hebben hier gelukkig geen last van gehad. Toch zou ik niet met mijn geld te koop lopen, mensen kunnen uit wanhoop gekke dingen doen.

Halal eten

In Boedapest kun je ook prima halal eten. Er zijn best veel tentjes wat ik eigenlijk niet echt verwacht had. Overigens is het eten ook zeer goedkoop.

Al Amir restaurant

Al Amir restaurant is een Syrisch restaurant. Het menu was hier niet heel uitgebreid maar toch ontzettend lekker. De kipspies met frietjes lust iedereen denk ik. Ook de humus was hier erg lekker met Syrisch brood.

Adres: Budapest, Régi posta utca 14, 1052 Hongarije

Bombay Biryani

Ik heb echt een voorliefde voor Indiaas eten. Je moet er wel tegen kunnen want het is best gekruid. De Tandoori chicken, pakhora en de biryani zijn hier echt aanraders. Ga je voor een sfeervol restaurant, dan moet je hier niet gaan eten. Het restaurant is vrij leeg en je krijgt plastic bestek. Maar het eten is erg goed en daar gaat het om toch? Ook kun je er kruidenmixen kopen zodat je zelf lekker thuis aan de slag kunt.

Adres: Budapest, Bocskai út 21, Hongarije

Halal eten in Boedapest Hongarije

Funky Floor

Funky floor is eigenlijk meer een fastfood restaurant waar je goedkoop kunt eten. De shoarma is het lekkerste. De friet is hier zelfgemaakt, dus ontzettend lekker. Tevens schenken ze geen alcohol dus dat is voor mij wel weer een pluspunt. De eigenaar is erg gastvrij en vriendelijk en houdt wel van een praatje.

Adres: Budapest, Wesselényi u. 23, Hongarije

Boedapest bezienswaardigheden met kinderen

Je hebt niet alleen Boedapest bezienswaardigheden voor volwassenen, maar is ook voldoende te doen voor kinderen.

De dierentuin

De dierentuin blijft leuk, het maakt niet uit waar in de wereld je bent. Jong en oud vermaakt zich hier wel. De dierentuin is in Art Nouveau stijl gebouwd, dus ziet er echt prachtig uit. Voor een stadsdierentuin is deze dierentuin best ruim. Een kaartje voor een volwassene kost ongeveer 9 euro en een kaartje voor een kind van 2 t/m 18 jaar betaal je ongeveer 6 euro (afhankelijk van de wisselkoers natuurlijk)

Dierentuin in Boedapest

Tropicarium

Het tropicarium is een perfect uitje bij slecht weer. Want ook al regent het pijpestelen in Boedapest, je hoeft je hier niet te vervelen, het tropicarium is namelijk overdekt. Je vind hier reptielen, insecten, reptielen, haaien, aapjes er is van alles wat. Ben je er weer klaar mee, dan kun je nog even shoppen in het grote winkelcentrum waar het tropicarium zich bevind. Je betaald omgerekend ongeveer 7 euro voor een kaartje.

Miniversum

Een soort Madurodam maar dan weer anders. Je vind hier 200 miniatuur auto’s en 100 modeltreintjes die rondrijden door Boedapest en delen van het platteland van Hongarije. Je kunt zelf op knopjes drukken waardoor voortuigen gaan rijden.

Ben jij wel eens in Boedapest geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *