De 10 mooiste bezienswaardigheden in Londen

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Londen

Het prachtige Londen heeft talloze redenen waarom de hoofdstad van Engeland zo bekend en geliefd is. Er zijn diverse iconische locaties uit de Harry Potter reeks te bezoeken in Londen. Daarnaast kun je natuurlijk Buckingham Palace, de Big Ben, the House of Parliament en de Saint Paulus Cathedral niet vergeten. Verder biedt Londen ook nog iconische straten zoals Oxford Street en Regent Street. Als laatste kunnen ook shopliefhebbers hun hart ophalen bij het bekende warenhuis Harrods. Zoals je merkt is er onwijs veel op te noemen over bezienswaardigheden in Londen. Ik deel in deze blog tien tips voor de allermooiste Londen bezienswaardigheden voor jou.

Palace of Westminster en de Big Ben

De naam doet wellicht vermoeden dat ik het nu over een koninklijk paleis ga hebben. Dat klopt alleen niet helemaal. Het Palace of Westminster is namelijk het Britse parlementsgebouw. Zowel het Lagerhuis als het Hogerhuis zitten in dit gebouw gevestigd. De naam is alleen niet uit het niets voortgekomen. Tot 1512 was het gebouw een paleis voor de Engelse koningen. Door een brand is de toenmalige koning verhuisd. Het gebouw telt meer dan 1100 kamers en duizenden traptreden. Het bekendste deel van het gebouw is uiteraard de klokkentoren Big Ben. Een foto met de Big Ben wordt vaak gezien als bewijs dat je Londen bezocht hebt. Daarom behoort dit bouwwerk tot de bezienswaardigheden in Londen die je bezocht moet hebben!

Het koninklijke Buckingham Palace

Yes, daar is het gebouw dat we vandaag de dag wel als het paleis van de Britse koninklijke familie beschouwen: Buckingham Palace. Wanneer koningin Elizabeth aanwezig is dan wappert de koninklijke vlag op het middelste paviljoen. In tegenstelling tot het Palace of Westminster, is Buckingham Palace niet als paleis begonnen. Vroeger heette het Buckingham House. Het paleis is ooit als residentie gebouwd voor de hertog van Buckingham. In 1762 kocht koning George III het pand. Buckingham Palace is een icoon voor het Britse Koningshuis en hoort daarom thuis tussen de must see bezienswaardigheden in Londen.

Buckingham Palace Londen bezienswaardigheden

Het unieke Leicester Square

Het beroemde autovrije plein Leicester Square vind je in de uitgaanswijk West End. Bij het plein hoort een park met daarin een standbeeld van Shakespeare. Er zijn ook meerder bioscopen gevestigd aan Leicester Square. Er zijn hier heel veel beroemde films in première gegaan, zoals Harry Potter. Over Harry Potter volgt straks meer! Ondertussen raad ik aan om op Leicester Square een film te bekijken. Het plein behoort tot de meest unieke bezienswaardigheden in Londen.

De veelbesproken Tower of London

Nog een klassieker in dit rijtje bezienswaardigheden in Londen is de Tower of London. De Tower is een historisch kasteel dat aan de rivier de Theems ligt. Het kasteel heeft in de loop van de jaren heel wat verschillende functies gekend. Het kasteel is ooit een koninklijke residentie geweest, een museum, een fort en een staatsgevangenis. In films die zich in het oude Londen afspelen worden hoofdrolspelers geregeld naar ‘The Tower’ gestuurd. Waar vroeger mensen liever niet naar de Tower of London gingen, is dat nu wel het geval. Het kasteel is een ware toeristische trekpleister. Tegenwoordig dient het kasteel ook als schatkamer voor de koninklijke juwelen.

De statige Tower Bridge

Nog een toren, die Britten hebben er wat mee. Nu zou je denken dat de Tower Bridge haar naam te danken heeft aan de twee torens die de brug kenmerken. Maar niets is minder waar, de Tower Bridge is vernoemd naar de dichtbijgelegen Tower of London. Ook de Tower Bridge ligt aan de rivier de Theems, of beter gezegd: erover. De brug is met haar 244 meter de bekendste brug van de Theems. Elke dag passeren er zo’n 40.000 mensen over de brug. De brug kan ook open om er schepen onderdoor te laten. Dit gebeurt maar zo’n 900 keer in een jaar. Overdag is de Tower Bridge met haar twee torens een echte eyecatcher. Maar ‘s avonds is de brug prachtig verlicht. En daarom hoort deze brug tot de meest bijzondere bezienswaardigheden in Londen om ‘s avonds te bezoeken. Ook wel 1 van de mooiste bezienswaardigheden in Europa overigens.

Het rustige Hyde Park

In iedere drukke toeristische stad zijn mensen ook af en toe op zoek naar een plekje om tot rust te komen. Hyde Park is een van de groene oases waar je rust kunt zoeken na een dagje door Londen struinen. Hyde Park is een koninklijk park en is nog steeds van de koninklijke familie. Gelukkig voor ons is het park wel open voor publiek! En zelfs meer dan dat, in het park worden regelmatig concerten en optredens gegeven. Het park is een mooie aanvulling op de eerdergenoemde bezienswaardigheden in Londen.

Piccadilly Circus, het Times Square van Londen

Piccadilly Circus is een erg levendig plein. Het plein ligt op een belangrijk kruispunt in de stad Londen. Het plein doet met al haar billboards soms wel een beetje aan Times Square in New York denken. Piccadilly Circus vind je ook in de populaire wijk West End. Als je van moderne gebouwen en locaties houdt dan is Piccadilly Circus een van de leukere bezienswaardigheden in Londen voor jou!

Bezienswaardigheden Londen met kinderen

De Harry Potter tour

Londen is dé stad die het meest met Harry Potter is verbonden. Tijdens een bezoek aan Londen kun je in de voetsporen treden van Harry Potter. Een echte Harry Potter fan zal bijvoorbeeld graag spoor 9 ¾ naar Zweinstijn willen bezoeken. Ook de Millennium Bridge, Westminster Station en de Lekke Ketel zijn leuke bezienswaardigheden in Londen voor de echte Harry Potter fans!

Covent Garden, de markthal

In Londen is ook een grote overdekte markt te vinden: Covent Garden. De hal begon ooit als groente- en fruitmarkt, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een grote toeristische markt. Talloze straatartiesten en kunstenaars brengen sfeer naar de oude markthal. Op de markt zijn naast de kraampjes ook leuke boetiekjes en gezellig restaurantjes te vinden! Zeker een van de leukste bezienswaardigheden in Londen om eens langs te gaan!

Markthal Londen

Het warenhuis Harrods

Londen bezit een wereldberoemd warenhuis en dat is Harrods. Het warenhuis is onwijs chique, zowel vanbinnen als vanbuiten. Daarom is dit warenhuis zeker een van de bezienswaardigheden in Londen die je bezocht moet hebben. Zelfs als je niet zo van winkelen houdt heeft het pand uit 1834 een enorme historische waarde. Tot de klanten van dit warenhuis behoren ook een aantal leden van het Britse Koninklijke huis. Rondom kerst mag je dit warenhuis al helemaal niet overslaan. Alles wordt dan uit de kast gehaald om het warenhuis in de meest sprookjesachtige sferen om te toveren.2 gedachten over “De 10 mooiste bezienswaardigheden in Londen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *