Barcelona, een stad waar ontzettend veel te doen is

Barcelona,  een stad waar ontzettend veel te doen is

Barcelona is een dynamische stad met verschillende gezichten. Of je nou cultuur wilt snuiven of wilt bruinbakken op het strand, er is voor ieder wat wils. Ik ben nu 3 keer in Barcelona geweest en blijf het een leuke en levendige stad vinden omdat er zoveel te zien en te beleven is. Als je in 1 van de badplaatsen zoals Loret de Mar zit, kun je makkelijk met de metro naar Barcelona en naast het feesten is dat dan ook iets wat ik zeker zou doen. In Barcelona is er elke avond koopavond en de winkels zijn dan ook altijd tot 20.00 uur open. Zondag is in Barcelona een rustdag, veel winkels zijn gesloten en het is er een stuk rustiger.

Hop on Hop off bus

Heb je weinig tijd dan is de snelste manier om heel Barcelona te zien is de hop on and off bus. Je kan een ticket voor 24 of 48 uur kopen en in en uitstappen waar je wilt. Mijn tip is om de eerste keer de hele route uit te zitten, de volgende dag kun je dan makkelijk uitstappen bij de plekken die een indruk bij jou hebben achtergelaten.

Sagrada Familia

Als je in Barcelona bent kun je niet om de Sagrada Familia heen. De Sagrada Família is een monumentale kerk gelegen in het centrum van Barcelona. Elk jaar bezoeken meer dan 3 miljoen bezoekers dit prachtige monument en het is dan ook het best bezochte monument van Spanje. De bouw van de Sagrada Familia startte in 1882 en werd gerealiseerd door architect Francisco de Paula del Villar. In 1883 kreeg Antoni Gaudi de opdracht het af te maken. Gaudi werd tot 1926 aan de bouw van de tempel, in dit jaar overleed hij. De bouw werd volledig gerealiseerd door donaties, veelal anoniem. Ik ben nu al 3 keer in Barcelona geweest, en elke keer stond dit prachtige gebouw in de stijgers.

Ik vraag me af of ze dan ook ooit af zullen zijn met de bouw. Sommige mensen reizen de halve wereld af om dit prachtige gebouw te zien en kunnen zich niet voorstellen dat je niet naar binnen gaat als je in Barcelona bent. Ondanks dat ik het gebouw prachtig vond, kreeg ik al buikpijn als ik de rijen toeristen zag wachten om naar binnen te gaan. Ik heb er dan ook voor gekozen om niet naar binnen te gaan maar genoot meer van het uitzicht. Naast de kerk, kun je er ook voor kiezen om het museum te bezoeken, deze ligt onder de tempel. In de crypte van de sagrada Familia ligt Gaudi zelf begraven. De crypte bestaat uit zeven kappelen maar is niet te bezoeken tenzij er een ceremonie is.

Ramblas & Boqueria

De bekendste straat in Barcelona is de Ramblas. Soms is het er ongelooflijk druk en je ziet er diverse straatartiesten hun acts uitvoeren. Omdat het op de Ramblas erg druk is, dien je goed op te passen. Er zijn veel zakkenrollers actief.

Ik vond Spanje’s grootste versmarkt ; De Boquería, dan een stuk leuker en indrukwekkender. Je kan er van alles kopen, fruit, groente, snoep, vlees. Van alles eigenlijk. Hier moet je echt wel een bezoekje brengen als je in Barcelona bent.

Strand

Barcelona is 1 van de weinige steden waarbij het strand zo dichtbij de binnenstad ligt. Ik vond het heerlijk om in de haven te wandelen en je kon er ook leuk shoppen. Qua winkelen is het dan ook iets rustiger dan bij de Ramblas. Je kan hier heerlijk vis eten. Wij waren er niet in hartje zomer, dus het was ook niet ontzettend druk.

Park Guell & Parc de la Ciutadella

Wil je een beetje uitrusten, dan kun je dit prima doen in park Guell, nog een mooie bezienswaardigheid van Gaudi. Het was de bedoeling dat het lokale volk dit park kon gebruiken om lekker rond te wandelen. De werkelijkheid is echter dat het vooral een hangplek is voor toeristen. Sinds 2013 moet je dan ook betalen om naar binnen te komen.

Heb je geen zin in de hordes toeristen, dan kun je beter naar Parc de la Ciutadella gaan. Het park ligt midden in de stad, grenzend aan de fijne wijk El Born en wordt vooral bezocht door Catalaanse gezinnen voor een gezellige picknick.

Camp Nou

Voor een echte voetbalfan mag een bezoek aan Camp Nou, het Barcelona stadion niet ontbreken. We waren er overdag terwijl er ’s avonds een voetbalwedstrijd zou zijn. De sfeer die je op zo een dag proeft is onbeschrijfelijk. Helaas konden we vanwege de wedstrijd niet lang blijven, maar hebben we ons ook vermaakt om het stadion heen. Je hebt een winkeltje waar je allerlei dingen kan kopen van de voetbalclub maar op het plein ervoor heb je ook diverse kraampjes.

Playa da Catalunya

Gebruik het Playa da Catalunya als begin en eindpunt van je trip. Kom je met de auto naar Barcelona, parkeer je auto dan bij Vall d’Hebrón en ga verder met het openbaar vervoer. Het metro netwerk is zeer goed en overzichtelijk. Ik zou me er niet aan wagen om met de auto de stad in te gaan. Behalve de hoge tarieven die je betaal om te parkeren, kan het ook best hectisch zijn.

Ben jij wel eens in Spanje geweest, heb je toen Barcelona bezocht?1 gedachte over “Barcelona, een stad waar ontzettend veel te doen is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *